Λάρισα: Η εξέγερση για τον Τσίγκοφ και το πρωτάθλημα που χανόταν

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια ξεκινούσαν οι κινητοποιήσεις των οπαδών της Λάρισας για την αφαίρεση 4 βαθμών εξαιτίας της υπόθεσης Τσίγκοφ, γεγονός που θα στερούσε από την ομάδα τον τίτλο.

Λάρισα: Η εξέγερση για τον Τσίγκοφ και το πρωτάθλημα που χανόταν

Το 1988 η ΑΕΛ ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο, κάτι που μέχρι και τώρα δεν έχει ξανά συμβεί από επαρχιακή ομάδα. Μια ομάδα «μοντέλο» για εκείνα τα χρόνια και ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν ήταν κάποια «μεγάλη» ομάδα της Ελλάδας. Η «βυσσινί θύελλα» κατέκτησε το πρωτάθλημα και παραλίγο να κατακτήσει και το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό να την σταματάει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το μόνο μελανό σημείο αυτής της ονειρικής χρονιάς για τους Θεσσαλούς ήταν όταν ο ποδοσφαιριστής της Τσίγκοφ «πιάστηκε» θετικός σε τεστ ντόπινγκ ! Μάλιστα στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα που έγινε το τεστ στον Τσίγκοφ ο ίδιος παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο. Ο Αθλητικός δικαστής τιμώρησε την ΑΕΛ με αφαίρεση 4 βαθμών!

Οι Λαρισαίοι δεν το άφησαν να περάσει έτσι και μέλη της Θύρας 1 , των φανατικών της Λάρισας «εγκαταστάθηκαν» στην πλατεία της πόλης για να διαμαρτυρηθούν. Η κινητοποίηση πήρε διαστάσεις και οι οπαδοί έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και το σιδηροδρομικό δίκτυο! «Το πρωτάθλημα πρέπει να το κερδίζεις στο γήπεδο» φώναζαν και όχι στα χαρτιά!

Η στιγμή της δικαίωσης θα φτάσει για την ΑΕΛ και τον κόσμο της όταν στις 21 Μαρτίου το 1988 θα αποσυρθεί το συγκεκριμένο άρθρο του ΚΑΠ που της αφαιρούσε τους βαθμούς. Και οι οπαδοί έμειναν με την ικανοποίηση πως δίχως τον δικό τους αγώνα ο τίτλος δεν θα πήγαινε στο «Αλκαζάρ».