Τα λάθη του Χιμένεθ και η γκάφα του Βράνιες

Το Κύπελλο το σήκωσε ο καλύτερος του τελικού: Ο ΠΑΟΚ. Μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να είναι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος. Και το κατάφερε.

Τα λάθη του Χιμένεθ και η γκάφα του Βράνιες

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πάθος, ένταση, αποφασιστικότητα, ωριμότητα, υπομονή. Τα είχε όλα και έφτασε στον στόχο.

Από την άλλη μεριά είδαμε μια φοβισμένη ΑΕΚ. Υπερβολικός ίσως ο όρος, αλλά έτσι έδειξε η «Ένωση» Επέλεξε ένα παιχνίδι τακτικής δίνοντας πολύ χώρο στον αντίπαλο να αναπτυχθεί. Η ζώνη άμυνάς της ξεκινούσε από χαμηλά. Με άλλα λόγια περίμενε τον ΠΑΟΚ. Και με πολλούς σε κακή μέρα. Το πλάνο δεν απέφερε καρπούς. Ο Αραούχο προσπαθούσε σχεδόν μόνος του.

Έκπληξη από πλευράς Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα του τελικού θα μπορούσε να θεωρηθεί η παρουσία του Μάνταλου. Ο αρχηγός όμως ένιωθε καλά, μίλησε με τον προπονητή του και έτσι έπαιξε από το ξεκίνημα.

Στο πρώτο μέρος είδαμε έναν ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Να έχει κατοχή μπάλας και να δημιουργεί. Η αμυντική προσαρμογή των παικτών της ΑΕΚ δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Αλλά είχαν έναν Μπάρκα σε εξαιρετική βραδιά οι «κιτρινόμαυροι».

Ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στο 63΄ στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να αλλάξει για να μπει στο ματς. Τον προλαβαίνει όμως η εκτέλεση φάουλ του Βιερίνια και το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Όταν μπήκε ήταν αργά... Ο ΠΑΟΚ έδωσε μέτρα στην ΑΕΚ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να μπούνε στην περιοχή.

Στο 80’ ο Μαουρίτσιο είδε την κόκκινη, αλλά η «Ένωση» δεν θα παίξει με αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ανόητα ο Βράνιες εκείνη τη στιγμή μπλέκει σε κοκορομαχία με τον Βαρέλα και «κιτρινίζονται». Γκάφα ολκής από τον Βράνιες.

Η ΑΕΚ ως το φινάλε προσπάθησε να πιέσει αλλά χωρίς καθαρό πλάνο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε για να το πάρει και το πήρε!