Κάποιος να διακόψει αυτό το… αίσχος!

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τελευταίο παράδειγμα τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη 

Κάποιος να διακόψει αυτό το… αίσχος!

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά δεν προέκυψαν τώρα, απλώς οι κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συγκυρίες διαμόρφωσαν ανάλογες προϋποθέσεις εξάπλωσης του φαινομένου.

Το δημοφιλέστερο άθλημα διασύρεται συνεχώς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και Πολιτεία και ΕΠΟ είναι απλοί θεατές των εξελίξεων. Στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος, στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εισέβαλε στα αποδυτήρια και επιτέθηκε στον διαιτητή και στους βοηθούς του, θεωρώντας ότι αδικείται η «Ένωση», ενώ το ίδιο έκανε και στο ισχυρό άνδρα των Θεσσαλονικέων, Θόδωρο Καρυπίδη.

Το διαιτητικό τρίο δεν έβγαινε από τα αποδυτήρια για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο και το έκαναν γιατί προφανώς δέχτηκαν πιέσεις. Το ματς έγινε σε κλίμα τρομοκρατίας, ενώ χτυπήθηκε και το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Άρη, Λάζαρος Βαρδάκης.

Αν λοιπόν δεν επέμβουν η Πολιτεία, η Super League και η ΕΠΟ και μάλιστα άμεσα, τότε παρόμοιες σκηνές είναι πιθανό να εκτυλιχτούν και στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες. Όσο η Super League και η Ομοσπονδία κοιμούνται τον «ύπνο του δικαίου» η κατηφόρα αυτή θα συνεχίζεται και θα φανούν ανεπαρκείς και οι ξένοι διαιτητές για να διευθύνουν αγώνες Ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ ότι «έχω μία μακρά καριέρα πίσω μου, έχω ζήσει πολλά, αλλά αυτό που έγινε κόντρα στην ΑΕΚ δεν το έχω ζήσει ποτέ ξανά. Μη με ρωτάτε για το ματς, δεν έχει κανένα νόημα. Το ποδόσφαιρο … χρεοκόπησε» αποτυπώνουν στο έπακρο την πραγματικότητα στα Ελληνικά δρώμενα.

Πρέπει λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι δηλαδή η Κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, η Super League και η ΕΠΟ να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο δεν «καθάρισε» με την υπογραφή ενός μνημονίου. Χρειάζονται αυστηρές ποινές στους «εισβολείς» των γηπέδων για να παραδειγματίζονται οι συνάδελφοί τους και να μην επαναλαμβάνονται παρόμοια φαινόμενα βίας. Και όσο ο Μελισσανίδης ή ο Σαββίδης έχουν ασυλία, θα εισβάλουν ξανά στα αποδυτήρια ή στον αγωνιστικό χώρο.

Συνοψίζοντας κάποιος πρέπει να διακόψει αυτό το αίσχος, γιατί μετά τους Έλληνες φαίνεται ότι δεν γλιτώνουν ούτε οι ξένοι διαιτητές.