Ο οικονομικός έλεγχος με εισαγγελείς που η ΕΠΟ βάφτισε «συνήθη και προβλεπόμενο»

Η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σήμερα (15/1) το πρωί στα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν είναι απλά ένας προβλεπόμενος οικονομικός έλεγχος. Η παρουσία δύο εισαγγελέων και η θέση της ΕΠΟ.

Ο οικονομικός έλεγχος με εισαγγελείς που η ΕΠΟ βάφτισε «συνήθη και προβλεπόμενο»

Το «ντου» της οικονομικής αστυνομίας σήμερα (15/1) το πρωί στα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπως είναι λογικό, αποτελεί θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και η τοποθέτηση της ΕΠΟ λίγη ώρα αργότερα.

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΕΠΟ

Αφού το όλο θέμα έγινε γνωστό, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση όπου έκανε λόγο μεταξύ άλλων «για εκ του Νόμου συνήθη και προβλεπόμενο οικονομικό έλεγχο, που αφορά σε αθλητικές ομοσπονδίες και φορείς».

Αλήθεια όμως πως μπορούμε να κάνουμε λόγο για συνήθη έλεγχο παρουσία δυο εισαγγελικών λειτουργών;

Τι λέει η ΕΠΟ για την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας

Άλλωστε η Οικονομική Αστυνομία δεν πηγαίνει σε προβλεπόμενους ελέγχους, αφού στο παρελθόν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι αυτή που έκανε οικονομικούς ελέγχους στις Ομοσπονδίες. Είτε μιλάμε για την ποδοσφαιρική είτε για οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία της χώρας.

Δεν μπορεί για «πλάκα» και για έναν απλό έλεγχο να μπαίνει στο «παιχνίδι» η οικονομική αστυνομία, παρουσία και εισαγγελικών λειτουργών!