Περικλής Αμανατίδης: «Δυσκολεύεται ο Ολυμπιακός με Παναθηναϊκό, γιατί δεν το βλέπει ως ντέρμπι»

Ο προπονητής των εκπληκτικών Τρικάλων, Περικλής Αμανατίδης μιλάει στο «ΦΩΣ» για το ντέρμπι της ομάδας του με τον Ιωνικό, καθώς επίσης και για τη μονομαχία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό 

Περικλής Αμανατίδης: «Δυσκολεύεται ο Ολυμπιακός με Παναθηναϊκό, γιατί δεν το βλέπει ως ντέρμπι»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Τα Τρίκαλα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη Φούτμπολ Λιγκ και παίζουν τώρα ντέρμπι με τον δεύτερο Ιωνικό. Ο προπονητής των Τρικάλων είναι ο Περικλής Αμανατίδης. Μου μίλησε και για τα Τρίκαλα και για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 4/1/2020

Πας για ακόμα μία άνοδο στην καριέρα σου. Πόσες και ποιες έχεις κάνει;

Έχω κάνει ανόδους σε κατηγορίες στο ξεκίνημά μου με τους Αμπελοκήπους, με τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων δύο φορές, με τον Αγροτικό Αστέρα, που είχαμε φτάσει και στα ημιτελικά του Κυπέλλου με την ΑΕΚ του Σάντος ~τη νικήσαμε μάλιστα στον Εύοσμο 1-0~, με τη Λαμία, με τη Νίκη Βόλου, με τα Τρίκαλα, με τον Αιγινιακό, με τον Ολυμπιακό Βόλου, και τώρα προσπαθώ να πετύχουμε άνοδο ξανά με τα Τρίκαλα.
Ξέρεις τι παρατηρώ; Όλες οι ομάδες που ανέβασες κατηγορίες είναι από τον Βορρά έως τη μέση της Ελλάδας, ούτε μία πιο κάτω.
(γελάει) Πράγματι.

Γιατί;

Δεν εξηγείται, για να σου πω την αλήθεια.

Το σπίτι σου πού είναι;

Θεσσαλονίκη είναι η έδρα μου.

Πού;

Στους Αμπελοκήπους.

Σας περίμεναν να είστε με τα Τρίκαλα στην πρώτη θέση;

Δεν ξέρω αν μας περίμεναν, ήξεραν όμως ότι θα φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα. Τα Τρίκαλα είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσουν.

Ποιους θεωρείς κυριότερους αντιπάλους για την άνοδο; Τώρα παίζεις με τον Ιωνικό, ντέρμπι πρώτος εναντίον δεύτερου.

Στα φαβορί μαζί με εμάς βάζω τον Ιωνικό, τη Βέροια και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεν περίμενα να μου πεις τον Ολυμπιακό Βόλου.

Γιατί; Έχει κινηθεί και μεταγραφικά, σκληρός είναι. Σκληρή ομάδα. Εγώ υπολογίζω ότι θα παίξουν ρόλο και ο Διαγόρας με τη Νίκη Βόλου, και ας έχουν μείνει πιο πίσω. Ξέρεις, αυτές οι ομάδες δεν έχουν διαφορές, είναι εξίσου δυνατές.

Το μεγάλο ατού της ομάδας σας ποιο είναι;

Από την άμυνα ξεκινάμε, και είναι η ομαδικότητα. Η ομαδική δουλειά είναι το χαρακτηριστικό μας, αυτό δείχνουν και οι αριθμοί σε άμυνα και επίθεση. Τα στατιστικά μας μοιράζονται.

Ο Λώττας πάει πολύ καλά ~αυτός ήταν από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού...

Έχει βάλει 5 γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ μας, κάνει και ασίστ, προσφέρει. Ξέρει μεγάλη μπάλα, σαν Βραζιλιάνος.

Δανεικούς από τον ΠΑΟΚ έχετε;

Όχι. Εμείς δεν έχουμε δανεικούς από τον ΠΑΟΚ.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας σας είναι από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αϊβαζόγλου είναι πολύ καλός επιχειρηματίας, δίνει τη διοικητική σταθερότητα που θα ήθελαν πολλές ομάδες της κατηγορίας. Υπάρχουν ομάδες με κόσμο και με ιστορία, η διοικητική σιγουριά τούς λείπει.

Εγκαταστάσεις καλές έχετε;

Τα Τρίκαλα φτιάχνουν τώρα νέο προπονητικό κέντρο, ήταν όνειρο ζωής για την ομάδα της πόλης αυτό. Θα έχει 4 γήπεδα! Αυτό θα αλλάξει το στάτους και το επίπεδο της ομάδας. Είναι δημοφιλής ομάδα, της έλειπε κάτι τέτοιο.

Σε ποιον θα ανήκει αυτό το προπονητικό κέντρο;

Στον Ερασιτέχνη. Έχει παραχωρηθεί μια έκταση στην περιοχή Σωτήρας των Τρικάλων, νομίζω από τον δήμο.

Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο;

Τα Τρίκαλα μαζεύουν τον κόσμο τους πίσω σιγά σιγά. Σε αυτές τις επαρχιακές πόλεις είμαι της γνώμης ότι η ίδια η ομάδα κερδίζει τον κόσμο και η ίδια η ομάδα τον χάνει με την παρουσία της.

Πόλη με πολύ ωραία μέρη κοντά, Περτούλι, Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα.

Πράγματι, είναι πολύ ωραία περιοχή.

Τι βλέπεις για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός;

Για εμένα ~αλλά και οι αριθμοί το δείχνουν τα τελευταία χρόνια~ είναι ντέρμπι. Ας έχει τα προβλήματά του ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια, ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να τον κερδίσει. ‘Ισως γιατί δεν τον βλέπει ως ντέρμπι.

Πρόβλεψη θέλω για το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ της έδρας, το οποίο όμως σχεδόν εκμηδενίζεται με την τιμωρία. Έχει ένα αβαντάζ ως καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να το δείξει στο γήπεδο...

Ο Παναθηναϊκός τι ατού έχει;

Για εμένα πρέπει να επενδύσουν και να εμπιστευτούν τα νέα παιδιά. Επένδυσαν σε ένα πρότζεκτ για να φτιάξουν έναν κορμό για το μέλλον, το πίστεψαν και καλά έκαναν. Όμως αυτό θέλει υποστήριξη και υπομονή, δεν ξέρω αν θα την έχουν και αν θα πετύχουν...

Υπάρχει παίκτης στον φετινό Παναθηναϊκό που να ξεχωρίζεις;

Μέχρι τώρα όχι (χαμογελάει).

Για το πρωτάθλημα έχει πάρει προβάδισμα ο ΠΑΟΚ ή είναι 50%-50% με τον Ολυμπιακό; Το λέω γιατί έχει μια μικρή διαφορά στη βαθμολογία, και γιατί έχει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Όχι, όχι, είναι 50%-50% ο τίτλος. Η διαφορά του ΠΑΟΚ είναι πολύ μικρή, και υπάρχουν και τα πλέι οφ. Θα είναι πολύ αμφίρροπο και σκληρό το πρωτάθλημα.

Γυρίζουν και οι τραυματίες του Ολυμπιακού.

Ειδικά ο Φορτούνης. Τεράστια απώλεια. Και τον αγαπάνε πολύ εδώ στα Τρίκαλα. Εμένα μου άρεσε η παρουσία του Βαλμπουενά που παρ’ ότι φτασμένος ήρθε ως αντιστάρ, τρέχει και παλεύει ασταμάτητα, και όταν βγαίνει έχει δώσει ό,τι μπορεί στο γήπεδο. Έφερε υγεία στην ομάδα αυτό το πράγμα. Η επιστροφή του Φορτούνη όμως ~και ειδικά όταν βρει τον εαυτό του~ θα δώσει κάτι στον Ολυμπιακό που λείπει μπροστά.

Μεταγραφή σε κάποια θέση που χρειάζεται;

Τον Φορτούνη χρειάζεται. Νομίζω ότι με την επιστροφή του Φορτούνη θα είναι πλήρης ο Ολυμπιακός. Όπως είναι πλήρης και ο ΠΑΟΚ.

Μεταγραφή ο ΠΑΟΚ πού χρειάζεται;

Ο Σφιντέρσκι και ο Άκπομ είναι καλοί παίκτες, αλλά αν θέλει πραγματικά να αλλάξει επίπεδο πιστεύω ότι θα χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ έναν σέντερ φορ μεγαλύτερης κλάσης.