ΕΠΟ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο: «Να μην καταργηθεί ο μισθός του προέδρου»

Διαβάστε το τι ειπώθηκε κατά την συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το πρωί της Δευτέρας (10/11). 

ΕΠΟ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο: «Να μην καταργηθεί ο μισθός του προέδρου»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο εναντιώθηκε στους περιορισμούς στις θητείες, στην κατάργηση του μισθού του προέδρου της ομοσπονδίας αλλά και στον έλεγχο νομιμότητας των κανονισμών.

Μιλώντας στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανέφερε:

«Πρέπει τα φαινόμενα των χειραγωγημένων αγώνων να παταχθούν. Η τρέχουσα νομοθεσία είναι ημιτελής και το νομοσχέδιο αυτό κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ο περιορισμός στις θητείες, όμως, κινείται εκτός ορίων της συνταγματικότητας, έστω και οριακά. Επίσης, η ΕΠΟ θα πρέπει εξαιρεθεί από τη διάταξη που αφορά το θέμα του ελέγχου της νομιμότητας των κανονισμών. Η ΦΙΦΑ δεν δέχεται παρεμβάσεις, ξέρετε πως λειτουργεί. Υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Αν η διάταξη δεν εξαιρέσει την ΕΠΟ, νομίζω ότι θα έρθει σε σύγκρουση με το αυτοδιοίκητο».

Ενώ ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, κ. Σαράλης, συμπλήρωσε: «Προβλέπεται στο καταστατικό της ΕΠΟ ότι ο πρόεδρος μπορεί να λαμβάνει μισθό. Η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από το δημόσιο, δεν επιβαρύνεται κάποιος προϋπολογισμός. Αυτή η διάταξη πρέπει να απαλειφθεί γιατί δημιουργεί πρόβλημα».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, πρόεδρος της Super League, εξέφρασε και εκείνος την άποψη του: «Είμαστε υπέρ της σύμβασης Macolin για τα χειραγωγημένα παιχνίδια. Έστω καθυστερημένα χαιρόμαστε που έρχεται να κυρωθεί. Σημαντικός και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των εισιτηρίων. Είναι μια αφετηρία για να οικοδομήσουμε μια καλή φίλαθλη νοοτροπία και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Για την χρήση τεχνικών μέσων εικόνας και ήχου για τις πράξεις βίας, συμφωνούμε και θα βοηθήσει. Την ίδια πρακτική ακολουθεί και η ΟΥΕΦΑ στις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι, όμως, σημαντικό να μην γίνει κατάχρηση αυτού του μέσου».

Τέλος, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος τόσο της Super League όσο και της Football League, μίλησε για τις διατάξεις που αφορούν τους στημένους αγώνες: «Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα στο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες μέσα από αυτό το κομμάτι προσπαθούν να βρουν βιωσιμότητα και αυτό καταστρέφει το άθλημα. Θα είμαστε δίπλα στον υπουργό σε οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια χρειαστεί».

Σχετικά με τις νέες διατάξεις που φέρει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, εξέφρασαν την άποψη τους και άλλοι φορείς όπως ο Νίκος Πετρόπουλος, της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, ο Αθανάσιος Μακρυνιώτης (νομικός σύμβουλος της ΠΣΑΠ), ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος του ΠΣΑΚ) αλλά και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (πρόεδρος του ΠΣΑΤ), ενώ παρών ήταν και ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας