Κ19: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-2: Ήττα στο ντεμπούτο του Νικοπολίδη

Η Κ19 του Ολυμπιακού γνώρισε εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 2-0 για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κ19: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-2: Ήττα στο ντεμπούτο του Νικοπολίδη

Με ήττα συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Αντώνη Νικοπολίδη στην τεχνική ηγεσία της Κ19 του Ολυμπιακού καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στο κεκλεισμένων των θυρών Ρέντη από την ΑΕΚ με 2-0.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή ευκαιρία της συνάντησης έφερε και το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» Στο 8' ο Μαχαίρας με ωραία προσπάθεια μπήκε από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Χριστόπουλος χωρίς να δυσκολευτεί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους και να βρουν τον δρόμο της ισοφάρισης μέσα από οργανωμένες επιθέσεις. Στο 15' ήρθε μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους αλλά η κεφαλιά του Μαρίνου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι αμυντικές τοποθετήσεις των φιλοξενούμενων δυσκόλεψαν αρκετά τους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη η ΑΕΚ χτυπούσε ως επί των πλείστον με τον Μαχαίρα στις αντεπιθέσεις. Χωρίς να σημειωθεί κάποια άλλη αξιόλογη φάση οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

To δεύτερο ημίχρονο βρήκε καλύτερους τους γηπεδούχους που πίεσαν για την ισοφάριση. Το σουτ του Φέκκα στο 46' δυσκόλεψε αρκετά τον Θεοχάρη που μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Μετά από πέντε λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματα τους. Σε μία ανύποπτη φάση η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, με αποτέλεσμα ο Τσέλιος να κλέψει τη μπάλα και να πλασάρει υποδειγματικά τον Καραργύρη για το 0-2.

Φανερά επηρεασμένοι οι «ερυθρόλευκοι» από το γκολ που δέχτηκαν βγήκαν μπροστά με σκοπό να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 66' ο Μαρτίνης εκτέλεσε από τα αριστερά το κόρνερ, ο Γκοτζαμανίδης πήρε μια ωραία κεφαλιά αλλά ο Θεοχάρης με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα 80 λεπτά της συνάντησης ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε ακόμα μία καίρια επέμβαση, αυτή τη φορά στην κεφαλιά του Σουρλή. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Χριστόπουλος μπήκε στην περιοχή των Πειραιωτών επιχείρησε το σουτ, το οποίο κόντραρε στα σώματα.

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι κράτησαν χωρίς πρόβλημα το προβάδισμα κατακτώντας ένα σημαντικό τρίποντο.

Ολυμπιακός: Καραργύρης, Μαρτίνης, Γκοτζαμανίδης, Μάρκοβιτς, Τσάβος, Μπέλιτς, Νεοφυτίδης (Κατσαβάκης 46’), Μαρίνος (Αρσενίδης 57’), Σουρλής, Φέκκας (Ντότης 57’), Μπουλάρι.

ΑΕΚ: Θεοχάρης, Κάτσικας (59' Λιώνης), Σταμούλης, Καραβίδας, Κώτσιος, Ποζατζίδης, Τόλιος (70' Τσαρούχας) , Ρουκουνάκης, Τσέλιος (70' Κοσίδης), Μαχαίρας, Χριστόπουλος.