Γιουβέντους, Αρης και ΠΑΟΚ με κόκκινες εμφανίσεις! (pics)

Πρόσφατα, η Γιουβέντους είχε εμφανιστεί με ερυθρόλευκη φανέλα και είχε προξενήσει εντύπωση στο φίλαθλο κοινό. Οχι τόσο μεγάλη, όμως, όσο ο ΠΑΟΚ και ο Άρης...

Γιουβέντους, Αρης και ΠΑΟΚ με κόκκινες εμφανίσεις! (pics)

Η Γιουβέντους είχε φορέσει ερυθρόλευκα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ελλάς Βερόνα, για το Campionato, αλλά στο παρελθόν έχει φορέσει κατακόκκινα! Οταν ο... μεγάλος Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς άνηκε στην ομάδα.

Ξένο στο μάτι, αφού έχουμε συνηθίσει την "Μεγάλη Κυρία" με τις ασπρόμαυρες ρίγες. Άντε το πολύ με τη μπλε του Τόμας Ραβανέλι.

Ακόμα πιο ξένο στο μάτι είναι όταν το κόκκινο συνδυάζεται με μεγάλη ελληνική ομάδα, πέρα του Ολυμπιακού. Ειδικά όταν πρόκειται για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίστηκε με κατακόκκινη εμφάνιση στην Ανδαλουσία του 1982 απέναντι στη Σεβίλλη. Κάποιοι έλεγαν ότι ο προπονητής του Δικεφάλου, Χάινς Χέερ, ήθελε να μπερδέψει τους Ισπανούς, ενώ άλλοι ισχυρίζονταν ότι ο Γερμανός απευθύνθηκε στη εταιρεία, που έντυνε εκείνη την εποχή τον Δικέφαλο, ζητώντας να ετοιμάσουν κόκκινες εμφανίσεις, που παρέπεμπαν στην δύναμη των μεγάλων γερμανικών ομάδων της εποχής (Μπάγερν, Αμβούργο κτλ). Στην φωτό διακρίνεται αριστερά ο Γιώργος Κούδας!


Κόκκινα έχει φορέσει και ο Άρης. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από την περίοδο 1984-85, όταν οι οπαδοί του γέμισαν το Καυτανζόγλειο, σε αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Προς έκπληξη πολλών, που βρέθηκαν στο γήπεδο, ο "Θεός του πολέμου" φορούσε κόκκινες φανέλες!

Κόκκινα έχει φορέσει και ο Παναθηναϊκός, το 1908 όσο το όνομα του συλλόγου ήταν ακόμα Π.Ο.Α. Δεν σώζονται φωτογραφίες, αλλά ντοκουμέντα της εποχής, όπως το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΜΠΡΟΣ". Επειτα από παιχνίδι με τον Διαγόρα, που είχε γίνει στο Ποδηλατοδρόμιο στις 21 Μαϊου του 1908, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η ομάδα του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών έφερον λευκήν περισκελίδα και ερυθρόν υποκάμισον". Ο αστικός μύθος λέει πως ένας ταύρος, που βοσκούσε στα χωράφια εξαγριώθηκε από το κόκκινο χρώμα και κυνήγησε τους ποδοσφαιριστές του Π.Ο.Α., μετέπειτα Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για αλλαγή χρώματος στη φανέλα.

Η ΑΕΚ δεν έχει φορέσει κόκκινη φανέλα. Σε αποχρώσεις: Το 2016-17 φόρεσε μια ροζ-φούξια και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το πορφυρό, που παρέπεμπε στο Βυζάντιο.