«Με χτύπησαν και έβριζαν την μητέρα μου και τον αδερφό μου που έχουν πεθάνει»

Ο Χάρης Κοντοπυράκης μιλάει αποκλειστικά στο Fosonline και διηγείται πως δέχθηκε την επίθεση από φίλαθλο του Κισσαμικού.

«Με χτύπησαν και έβριζαν την μητέρα μου και τον αδερφό μου που έχουν πεθάνει»

Ο αγώνας του ΑΟΧ Κισσαμικού με τον ΟΦΗ ξεκίνησε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες όμως τελικά κάποιοι φίλοι των γηπεδούχων φρόντισαν ώστε να γίνουμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες γεγονότων που δεν προάγουν το αθλητικό ιδεώδες.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το fosonline.gr, ο Χάρης Κοντοπυράκης, ένας εκ των επτά παραγόντων που είχαν αποτελέσει φέτος την Επιτροπή Σωτηρίας του ΟΦΗ χτυπήθηκε στο γήπεδο του Κισσαμικού. Το πιο παράδοξο; Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε πρόεδρος του Κισσαμικού στο παρελθόν και μάλιστα έχει βραβευτεί για τις δράσεις του και την προσφορά του στην ομάδα.

Ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε στην αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου που μέχρι τότε θύμιζε… χωράφι, ενώ επί των ημερών του στην προεδρία του συλλόγου το κλαμπ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε εθνική κατηγορία (μέχρι να την αναλάβει είχε παίξει μέχρι τη Γ’ κατηγορία Χανίων).

Το ΦΩΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κύριο Κοντοπυράκη, προκειμένου να μάθει την αλήθεια για την επίθεση που δέχθηκε στο γήπεδο των Περιβολίων, έδρα που φιλοξένησε την αναμέτρηση. Ιδού τι μας είπε:

- Κύριε Κοντοπυράκη καλημέρα. Διαβάζουμε ότι δεχθήκατε επίθεση από έναν οπαδό του Κισσαμικού. Τι ακριβώς συνέβη;

«Καλή σας μέρα. Εκπροσώπησα την ΠΑΕ ΟΦΗ στα μέτρα τάξης και αυτό συνέβη επειδή πάντα ήθελα την εξομάλυνση των σχέσεων Ηρακλείου – Χανιών. Το θεωρώ άθλιο να μην είναι ενωμένοι όλοι οι φίλαθλοι της Κρήτης. Στο γήπεδο υπήρχε ικανοποιητική προσέλευση κόσμου και η ΠΑΕ Κισσαμικός αλλά και η αστυνομία είχε συμφωνήσει να πάρει εισιτήρια ο ΟΦΗ.

Σε κάποια στιγμή άρχισαν να με βρίζουν οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας χωρίς να ξέρω γιατί. Έχω υπάρξει πρόεδρος του Κισαμικού στο παρελθόν και μάλιστα όπως λένε όσοι γνωρίζουν την ομάδα με επιτυχημένη θητεία. Όμως το Σάββατο οι οπαδοί ξαφνικά άρχισαν να βρίζουν τη μητέρα μου και τον αδερφό μου που έχουν πεθάνει. Το πιο φοβερό όλων είναι ότι όταν κατέβηκα να χαιρετήσω τον πρόεδρο του ΟΦΗ και τους ανθρώπους της ομάδας, ένας άνθρωπος που βρίσκεται συνέχεια στα επίσημα άρχισε να με βρίζει κι εκεί. Ξαφνικά δέχθηκα από εκείνον κλωτσιές και πλέον έχω πρόβλημα στο γόνατο. Το είχα το πρόβλημα, όμως πάνω που έγινε καλά, με κλώτσησε ο οπαδός του Κισσαμικού και τώρα είμαι πάλι χάλια».

Πριν σας επιτεθεί σας είπε κάτι; Μάθατε γιατί το έκανε;

«Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος με χτύπησε επειδή ένας οπαδός του ΟΦΗ μπήκε στο γήπεδο και πήρε ένα πανό. Εγώ όμως τι φταίω για αυτό;

Αυτός έλεγε ότι ευθύνομαι εγώ για το συμβάν και τα δικαιολογεί ως ότι συνέβαλα στο να βρεθούν Ηρακλειώτες στο γήπεδο. Έχω δεχθεί τις τελευταίες μέρες πολλές φραστικές επιθέσεις. Μπαίνουν μέχρι και στο facebook μου και με βρίζουν».

Στο γήπεδο πως ήταν η ατμόσφαιρα;

«Οι χανιώτες έλεγαν αντεθνικά συνθήματα. Φώναζαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική, πάρτε το Ηράκλειο που είναι πουτ@ν@ς γιοι». Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα».

Τον γνωρίζετε τον οπαδό εσείς; Θα καταθέσετε μήνυση;

«Είμαι καθ’ οδόν για την αστυνομία. Φυσικά και γνωρίζω ποιος είναι και θα του καταθέσω άμεσα μήνυση».