Παναθηναϊκός Κ19 - Ολυμπιακός Κ19 3-0: Τον πρόδωσαν τα στημένα

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η Κ19 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καλαφάτης» από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Παναθηναϊκός Κ19 - Ολυμπιακός Κ19 3-0: Τον πρόδωσαν τα στημένα

Την πρώτη της ήττα για τη φετινή σεζόν γνώρισε η Κ19 του Ολυμπιακού καθώς έχασε στην έδρα του Παναθηναϊκού με 3-0 για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και στο 5' σημείωσαν την πρώτη καλή στιγμή. Ο Τζαβίδας βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη, αλλά ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που είχαν την κατοχή της μπάλας εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπαθούσαν να κλείσουν τους χώρους και να φύγουν με την πρώτη ευκαιρία στην αντεπίθεση.

Στο 14΄ο Μαρίνος επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο ο Χριστογεώργος μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου οι δύο ομάδες δεν είχαν σημειώσει κάποια μεγάλη στιγμή, μιας και ήταν προσηλωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα. Στο 33' ήρθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.

Ο Αθανασακόπουλος εκτέλεσε το φάουλ με κομπίνα προς τον Τζαβίδα, εκείνος πλάσαρε τον Τζολάκη που με το πόδι απέκρουσε προς στιγμήν, πριν έρθει ο Σαμαράς να στείλει ανενόχλητος τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός έκανε δύο τα τέρματα του πάλι από στημένη φάση. Ο Σέχου εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Τζαβίδας με ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι χρίστηκε σκόρερ.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στον Ολυμπιακός καθώς πίεσε για την ισοφάριση. Οι Πειραιώτες μέχρι το 60' είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς στην εστία του Χριστογεώργου.

Στο 50' ο Κατσαβάκης επιχείρησε ένα ωραίο δυνατό σουτ όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με μία εντυπωσιακή εκτίναξη κράτησε το 2-0. Στη συνέχεια ο Τσάβος σε πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Χριστογεώργο που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Μετά το πρώτο τέταρτο οι Νέοι του Παναθηναϊκού ισορρόπησαν το παιχνίδι σημειώνοντας μερικές αξιόλογες ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή.

Η πίεση από πλευράς φιλοξενούμενων συνεχίστηκε αλλά οι τελικές τους προσπάθειες σε συνδυασμό με την απόδοση του Χριστογεώργου κράτησαν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διαμορφώθηκε στο 86' από την κεφαλιά του Ζαγαρίτη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Να σημειωθεί πως στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού βρέθηκε για πρώτη φορά ο Μάρκοβιτς.

Στη βαθμολογία οι «πράσινοι» βρίσκονται μόνοι πρώτοι με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τρίτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τη δεύτερη ΑΕΚ που έχει δέκα.

Παναθηναϊκός Κ19: Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Σπίνος, Σαντικάι, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (Λιακόπουλος 87'), Σαμαράς (Σιδεράς 87'), Σερπέζης, Αθανασακόπουλος, Τζαβίδας (Τουρκοχωρίτης 68'), Σέχου (Σούλτσε 75').

Ολυμπιακός Κ19: Τζολάκης, Τσάβος, Γκοτζαμανίδης, Μάρκοβιτς, Μαρτίνης, Νεοφυτίδης (Μπέλιτς 65'), Φέκκας, Μαρίνος, Συρμής (Νικόλης 55'), Κατσαβάκης (Σουρλής 55'), Μπουλάρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ-Άρης 0-0

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-1

Αστέρας Τρ.-Ατρόμητος 0-0

Λαμία-Πανιώνιος 1-1

ΑΕΛ-Ξάνθη 1-1

Βόλος-ΟΦΗ 1-2