Ο Απόλλων Παραλιμνίου ήρθε για να μείνει

Στο Νομό Σερρών τον τελευταίο καιρό μπορούν να καμαρώνουν και για το ποδοσφαιρικό «διαμάντι» του Παραλιμνίου.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου ήρθε για να μείνει

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει συνδυάσει τις Σέρρες φυσικά με τον Πανσερραϊκό που εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, με θητεία βέβαια και στην Σούπερ Λίγκα όπως λέγεται πλέον η μεγάλη κατηγορία ή Α’ Εθνική όπως τη μάθαμε οι περισσότεροι. Στο Νομό Σερρών βέβαια τον τελευταίο καιρό μπορούν να καμαρώνουν και για το ποδοσφαιρικό «διαμάντι» του Παραλιμνίου. Τον τοπικό Απόλλωνα. Την ομάδα που άφησε πίσω της στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής την Καβάλα και θα διεκδικήσει στα μπαράζ το ένα από τα δυο εισιτήρια της ανόδου στην B’ Εθνική.

Κεφάλι από την αρχή

Ο Απόλλων Παραλιμνίου ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Η ομάδα των Σερρών από τις πρώτες αγωνιστικές έδειξε τη δυναμική της και αυτό τόνωσε την ψυχολογία των παικτών και των παραγόντων που πίστεψαν στην άνοδο. Έγιναν και οι κατάλληλες κινήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ και έτσι ο Απόλλων λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου. Μάλιστα είχε μόλις δυο ήττες σε 20 αγώνες και στο τέλος ενώ είχαν κριθεί τα πάντα, γνώρισε δυο σερί ήττες που δεν στοίχισαν αφού η κορυφή δεν χανόταν. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών ήταν στα μπαράζ και έτσι ο Απόλλων ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο μετρώντας σε 22 αγώνες 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες εκ των οποίων όπως είπαμε και παραπάνω, οι δυο ήταν στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές όπου είχαν κριθεί όλα.

Η μεγάλη επιστροφή

Ο Απόλλων Παραλιμνίου ιδρύθηκε το 1971, από τη συγχώνευση του Διγενή και του Ηρακλή Παραλιμνίου. Πέντε χρόνια έπαιξε στη Δ’ Εθνική όπως λεγόταν τότε η κατηγορία, στην οποία δε δήλωσε συμμετοχή το 2006-07 ενώ επέστρεψε στα πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2011-12. Αναδείχθηκε κυπελλούχος Σερρών το 2001, το 2002, το 2005 και το 2013 ενώ ήταν φιναλίστ το 2004. Από την Γ’ κατηγορία Σερρών τα τελευταία χρόνια ανέβηκε στην Α’ τοπικό και το καλοκαίρι του 2016 στα μπαράζ ανόδου με Μακεδονικό, ΑΟ Καρδίας και Δόξα Πετρούσας πήρε το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική. Πέρσι έκανε μια καλή πορεία και φέτος πήρε τον τίτλο στον 1ο όμιλο, κυνηγώντας πλέον το κάτι παραπάνω στα μπαράζ με Ηρακλή, ΝΠΣ Βόλος και Τηλυκράτη. Μέσα σε μια επταετία λοιπόν βρέθηκε από την Γ’ Σερρών στην Γ’ Εθνική και έχει μπροστά της έξι αγώνες για να κάνει το άλμα στην Β’ Εθνική κατηγορία!

Ο «μάγος» Δημητρίου

Ο Παύλος Δημητρίου είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Πανσερραϊκό φυσικά αλλά και το ποδόσφαιρο των Σερρών. Ο 61χρονος κόουτς αγωνίστηκε για 14 χρόνια με τη φανέλα του Πανσερραϊκού (354 παιχνίδια και 31 γκολ), έχει εννέα θητείες ως πρώτος προπονητής στα «λιοντάρια», διετέλεσε βοηθός προπονητή, τεχνικός διευθυντής και γενικός αρχηγός στο σύλλογο (!) ενώ έχει περάσει από πολλές ομάδες στο Νομό Σερρών. Είναι ο «μάγος» των Σερρών που οδήγησε τον Απόλλωνα Παραλιμνίου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής, στην κατάκτηση του Κυπέλλου φέτος της ΕΠΣ Σερρών. Άπαντες ευελπιστούν να...τριτώσει το καλό με την άνοδο στην Β’ Εθνική. Πάντως...βρέξει χιονίσει και τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στον πάγκο του Απόλλωνα αφού η φετινή αγωνιστική περίοδος, ακόμη κι αν έρθει η άνοδος στην Β’ Εθνική, κρίνεται πετυχημένη.

Η φυσική έδρα και το γήπεδο Σερρών

Στη φυσική του έδρα θα δώσει σχεδόν όλα τα ματς των αγώνων μπαράζ ο Απόλλων Παραλιμνίου. Λέμε σχεδόν όλα, διότι υπάρχει μια πιθανότητα η αναμέτρηση με τον Ηρακλή να λάβει χώρα στο δημοτικό γήπεδο Σερρών. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει και συνεννόηση με τους ανθρώπους του γηπέδου των Σερρών ενώ πολλά θα κριθούν και από τις προθέσεις της διοίκησης του Ηρακλή. Εάν οι Θεσσαλονικείς ζητήσουν αρκετά εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα, τότε οι παράγοντες του Απόλλωνα θα ζητήσουν το γήπεδο των Σερρών αφού το γήπεδο της ομάδα στο Παραλίμνιο δεν δύναται να φιλοξενήσει τόσο κόσμο.

Ο χρηματοδότης και ο πρόεδρος-ποδοσφαιριστής

Στον Απόλλωνα Παραλιμνίου είναι μια οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Αυτό είναι το μυστικό της ομάδας που θα προσπαθήσει για την υπέρβαση στα μπαράζ. Ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας είναι Γιάννης Τυχάλας ενώ ο πρόεδρος Δημήτρης Κεραμάρης είναι ισχυρός άνδρας – ποδοσφαιριστής. Βρίσκεται πάντα δίπλα στους παίκτες. Τόσο δίπλα που προπονείται μαζί τους αφού είναι ένας άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια τρέχει για τα πάντα και έχει φορέσει και τη φανέλα του Απόλλωνα. Έχει προπονήσει την ομάδα και ως πρόεδρος έχοντας δελτίο φόρεσε και τη φανέλα του Απόλλωνα Παραλιμνίου στο τοπικό αλλά και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέρσι κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας.