Παίζει ο Λάζαρος με Λάρισα

Ο Χριστοδουλόπουλος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ και όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει. Φουλ επίθεση σχεδιάζει ο Χιμένεθ!

Παίζει ο Λάζαρος με Λάρισα

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τους βυσσινί (18/4, 19.30) και ούτε για αστείο δεν θέλουν να σκέφτονται πιθανό αποκλεισμό τους από τον τελικό της διοργάνωσης. Θα πρόκειται για μεγάλο κάζο μπροστά στο κοινό τους. Αλλά μετά την ήττα (2-1) στο πρώτο ματς, ο βαθμός δυσκολίας αναμφίβολα ανεβαίνει και η αναμέτρηση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον…

Θα καταφέρει ο «Δικέφαλος» να απλουστεύσει τα πράγματα νωρίς, διώχνοντας το άγχος; Είναι κάτι το οποίο θα το διαπιστώσουμε το βράδυ της Τετάρτης. Πάντως ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να χαμογελά για το γεγονός ότι έχει στη διάθεσή του τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του και τον εφετινό MVP της.

Παρά τις ενοχλήσεις που νιώθει στον αριστερό του προσαγωγό, μετά το ματς της Κυριακής με τον Πλατανιά, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή του, έστω κι αν όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα το πρωί στη συζήτηση που θα έχουν οι δυο τους στο ξενοδοχείο.

Παρ’ όλα αυτά, τα μηνύματα που έρχονται τις τελευταίες ώρες από τα Σπάτα είναι πως πιθανότατα ο Λάζαρος θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Από τα σημαντικότερα όπλα του Χιμένεθ στη φαρέτρα του, δεν τίθεται θέμα το κατά πόσο απαραίτητος είναι από τη στιγμή που διακυβεύεται μια συμμετοχή σε έναν τελικό. Μάλιστα θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος για την ΑΕΚ αν τα καταφέρει.

Αναλυτικά η «κιτρινόμαυρη» αποστολή έχει ως εξής: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γιαννούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Κονέ, Μασούντ, Γαλανόπουλος, Γιούσης, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Αραούχο, Αντωνίου.

Εκτός έμειναν ο τραυματίας Βράνιες, ο ανέτοιμος Κλωναρίδης (νιώθει ξανά κάποιες ενοχλήσεις) και οι Μοράν, Αϊντάρεβιτς.

Το πλάνο

Όσο για το πλάνο του Χιμένεθ; Αυτό θα είναι άκρως επιθετικό! Με φόρα θα μπει η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά, στοχεύοντας σε γρήγορα τέρματα, τα οποία θα βάλουν σε μια σειρά το ματς από νωρίς.

Με διάταξη 4-2-3-1 αναμένεται να δούμε τους Μπακάκη και Γκάλο στα άκρα της άμυνας, με εντολές όμως να ανεβαίνουν πολύ ψηλά στην επίθεση! Στόπερ θα είναι οι Λαμπρόπουλος και Τσιγκρίνσκι ενώ στα χαφ θα επιστρέψει ο Κονέ, αντί του Γαλανόπουλου, για να τοποθετηθεί στο πλευρό του Σιμόες. Δεκάρι θα δούμε πάλι τον Λιβάγια, αντί του Μασούντ, ενώ ο Μπάρκας το πιθανότερο είναι πως θα επιστρέψει στο τέρμα αντί του Τσιντώτα. Επίσης οι Αραούχο και Μπακασέτας δύσκολα θα χάσουν τις θέσεις τους.

Χειρουργήθηκε ο Μπάμπης

Στα υπόλοιπα της σημερινής ημέρας, είχαμε την επέμβαση στο γόνατο του Πάρη Μπάμπη. Ο 18χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και σε συρραφή έσω μηνίσκου. Η επέμβαση έγινε από τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της «Ένωσης», Παντελή Νικολάου, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Πλέον ο πιτσιρικάς υπολογίζεται να επιστρέψει στα γήπεδα στις αρχές της νέας σεζόν.