Δυο ματς από την κανονικότητα

Οκτώ αγώνες απομένουν ακόμη για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Football League και να τελειώσει το βάσανο του Άρη.

Δυο ματς από την κανονικότητα

Σε δύο από αυτούς, θα πάρει τους βαθμούς χωρίς να ιδρώσει, καθώς έχουν αποσυρθεί η Βέροια και ο Αχαρναϊκός. Αυτό σημαίνει ότι με 12 βαθμούς διαφορά από την τρίτη θέση, ο Άρης χρειάζεται ακόμη δύο νίκες για να επιστρέψει στην κανονικότητα. Να βάλει τέλος στον εφιάλτη και να γυρίσει ξανά στην Super League.

Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί μέσα στις επόμενη εβδομάδα. Την Κυριακή ο Άρης παίζει στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα Πόντου και την επόμενη Τετάρτη υποδέχεται στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Απόλλωνα Λάρισας. Αν κάνει δύο νίκες σε δύο αγώνες, τότε τελειώνει και μαθηματικά την άνοδο και κλείνει την μαύρη παρένθεση μια και καλή.

Τι περιλαμβάνει η κανονικότητα; Να επιστρέψει ο Άρης ξανά στην πρώτη κατηγορία, διεκδικώντας τη φυσική του θέση και δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για να μην κυλήσει ξανά σε περιπέτειες. Να οργανωθεί διοικητικά, να ενισχυθεί αγωνιστικά, να χτίσει γερά θεμέλια με στέρεες βάσεις. Να δείξει τη δυναμική του, να απαιτήσει πράγματα που του ανήκουν, αλλά και να αποδείξει ότι έχει μάθει από τα λάθη του. Κυρίως να γίνει ξανά Άρης από τις στάχτες του.

Ακόμη απέχει αρκετά από κάτι τέτοιο. Έχει όμως την προοπτική και τον χώρο για να κινηθεί. Το βασικό ήταν και είναι να γυρίσει στη Super League.

Τα υπόλοιπα καλείται να τα βρει ο ιδιοκτήτης του, που δείχνει ότι έχει την απαιτούμενη «αμερικάνικη» βοήθεια, έχει πλάτες για να σταθεί και πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Ο επόμενος μήνας πρέπει να είναι ο πιο δημιουργικός για τον νέο Άρη. Στις αρχές Ιουνίου είναι αναγκαίο να έχει πρόγραμμα, σχεδιασμό και στόχο.

Οι πρώτες κινήσεις θα δείξουν και τις προθέσεις.