Ένας αποχαιρετισμός στον Μήτσο Μαυρίκη (vid)

Ένας αποχαιρετισμός στον Μήτσο Μαυρίκη που μας άφησε σήμερα σε ηλικία 65 ετών...

Ένας αποχαιρετισμός στον Μήτσο Μαυρίκη (vid)

Ο Μήτσος Μαυρίκης, που άφησε πίσω του τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 65 ετών, δεν ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ο Πανιώνιος. Πώς θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όταν ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης έχει βγάλει Νεστορίδη, Σαραβάκους (πατέρα και γιο), Χάιτα, Δέδε, Αναστόπουλο, Μαύρο

Πέθανε ο Μήτσος Μαυρίκης - Πένθος στον Πανιώνιο

Όμως ο Μαυρίκης αγαπήθηκε και θα κλαφτεί στη Νέα Σμύρνη πιότερο από όλους αυτούς. Ίσως γιατί ποτέ δεν έφυγε από τον Πανιώνιο, τον υπηρέτησε 15 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και άλλα τόσα ως παράγοντας. Σε μια εποχή που τα πάντα αγοράζονταν και πωλούνταν, αυτός υπήρξε σύμβολο πίστης και αφοσίωσης…

Φιγούρα γνώριμη των ελληνικών γηπέδων την δεκαετία του ΄70 και του ΄80 ο «Μητσάρας», όπως τον ήξεραν όλοι στη Νέα Σμύρνη, ξεχώριζε μέσα στο παιχνίδι για το πάθος του και την αγωνιστικότητά του και μέσα στα αποδυτήρια για την αντοχή και την καρτερικότητά του.

Σέντερ-φορ όχι δαντελένιος όπως ο Αναστόπουλος, ούτε γκολτζής όπως ο Μαύρος αλλά επιθετικός που τον ένιωθε κάθε άμυνα με το συνεχές τρέξιμο και την ακούραστη φλόγα στα μάτια. Δεν βγήκε ποτέ πρώτος σκόρερ, ούτε έπαιξε στην Εθνική Ελλάδος - όταν επί Αρχοντίδη είχε παίξει και η «κουτσή Μαρία». Και ήταν αυτό το μεγάλο παράπονό του.

Ηγετική μορφή βοηθούσε τους συμπαίκτες του και πρόσεχε τους μικρούς σαν τα μάτια του. Όταν ο Δημήτρης Σαραβάκος του ζήτησε να πάρει τη φανέλα με το Νο 7, δεν είπε όχι. Την έδωσε κι εκείνος πήρε το «9», που έγινε το σήμα κατατεθέν του.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί στον Μελιγαλά. Καλλιεργούσε τη γη, ασχολιόταν με τις ελιές και τα αμπέλια. Μιλούσε με τα πουλιά. Ανάσανε καθαρό αέρα και στοχαζόταν τη ζωή του.

«Δεν μου φταίει κανένας για τα λάθη μου. Εγώ φταίω. Τα περισσότερα λάθη τα έκανα με τις γυναίκες. Αγάπησα λάθος γυναίκες. Γι' αυτό έμεινα εργένης» είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη στα ΝΕΑ.

Ο Μητσάρας δεν μπόρεσε να βγει νικητής από την έσχατη μάχη του… Όπως πάντα, όμως, πολέμησε ως το τέλος. Και τώρα ήρθε η στιγμή η αναπαυθεί…

Ένα βίντεο για το κατευόδιο...