Αφιέρωμα Βέροια: Η «βασίλισσα» επιστρέφει!

Τι είπαν στο «ΦΩΣ» ο πρωτομάστορας της επιτυχίας Σάκης Θεοδοσιάδης και ο «κάπτεν» Αλέκος Βεργώνης, για την άνοδο της ιστορικής ομάδας της Ημαθίας στη Football League.

Αφιέρωμα Βέροια: Η «βασίλισσα» επιστρέφει!

Η Βέροια από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα κοσμεί τα σαλόνια της Football League. Οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν τη φετινή σεζόν ιδανικά, αφού κατάφεραν να κάνουν το νταμπλ. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον 2ο απαιτητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής και την απευθείας άνοδο για την ανώτερη κατηγορία, τη Football League, ενώ στέφθηκαν και κυπελλούχοι Ημαθίας, σε μία χρονιά γεμάτη… κούπες για την ομάδα.

Η «βασίλισσα του Βορρά» παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατάφερε να κάνει τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες στον όμιλο που μετείχε και να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που την είχαν ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς και της απευθείας ανόδου. Άλλωστε, η Βέροια μόνο από το όνομα αποτέλεσε την πιο ιστορική ομάδα του 2ου ομίλου. Είχε ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ και ένα πολύ αξιόλογο τεχνικό επιτελείο.

Με την ολοκλήρωση της σεζόν το πρόσημο που μένει είναι άκρως θετικό και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας αισιοδοξούν ότι η φετινή επιτυχία της Βέροιας θα είναι η αφετηρία για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από τον ιστορικό σύλλογο τα επόμενα χρόνια. Η «βασίλισσα του Βορρά» με αργά και σταθερά βήματα επιστρέφει στον θρόνο της και τα καλύτερα δείχνουν να είναι μπροστά. Το «ΦΩΣ» μίλησε με δύο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας της ομάδας, τον προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη και τον αρχηγό Αλέξανδρο Βεργώνη.

Θεοδοσιάδης: Μία Βέροια με πνεύμα νικητή!

Στην άκρη του πάγκου της Βέροιας την εφετινή σεζόν κάθισε ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Ο έμπειρος κόουτς, που έχει τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από την 6η αγωνιστική και μετά και κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα αυτοί στο τέλος να τον δικαιώσουν. Ένα μεγάλο μερίδιο της φετινής επιτυχίας πιστώνεται και στον ίδιο, καθώς με τον ερχομό του στους Ημαθιώτες άλλαξε την αγωνιστική εικόνα του συλλόγου, τον ανέβασε επίπεδο και στο τέλος τον οδήγησε μέχρι το νταμπλ.

Ο 44χρονος προπονητής, που κατά το παρελθόν έχει δουλέψει σε Σπάρτη, Απόλλωνα Λάρισας και Αναγέννηση Καρδίτσας και πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Βέροια, ως επιβράβευση από τη διοίκηση για την εξαιρετική δουλειά στην ομάδα, μίλησε στο «ΦΩΣ». Έδωσε το στίγμα του για τη φετινή πορεία της «βασίλισσας», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως κύριο μέλημα όλων είναι να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική Βέροια, που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Football League.

Κόουτς, ένα σχόλιο για τη φετινή πορεία της Βέροια.
Η φετινή επιτυχία της ομάδας μας ήταν πολύ σημαντική, γιατί η ομάδα δημιουργήθηκε από την αρχή. Η ομάδα ήταν σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της κατηγορίας και με την αναδιάρθρωση που έγινε, αν τελικά δεν έβγαινε στην παραπάνω κατηγορία, θα παρέμενε σε ερασιτεχνικά επίπεδα.

Ποια θεωρείς ότι ήταν η «συνταγή» της επιτυχίας;
Το εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, η πειθαρχία και η εργατικότητα των ποδοσφαιριστών μου, η σκληρή δουλειά απ’ όλους όσοι συμμετείχαν στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως επίσης η διοίκησή μας που ήταν αρωγός στην προσπάθεια αυτή, χάρη στην οικονομική συνέπεια και το άψογο εργασιακό περιβάλλον.

Υπήρξαν δυσκολίες μέσα στη σεζόν και, αν ναι, ποιες ήταν αυτές;
Η μόνη δυσκολία που είχα να αντιμετωπίσω, επειδή ανέλαβα στην 6η αγωνιστική την ομάδα, ήταν το πώς οι παίκτες θα μπορούσαν να αφομοιώσουν άμεσα τη φιλοσοφία μου.

Ποιο θα είναι το πλάνο της Βέροιας ενόψει και της συμμετοχής της στη Football League;
Το βασικό πλάνο της ομάδας είναι να δημιουργήσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας.

Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τη Βέροια στο νέο πρωτάθλημα;
Μία ομάδα με χαρακτήρα και προσωπικότητα, που θα γνωρίζει τι ζητά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με κυρίαρχο στοιχείο το πνεύμα του νικητή.

Θα παραμείνει ο βασικός κορμός των ποδοσφαιριστών και πώς θα κινηθεί η Βέροια στα μεταγραφικά;
Κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση του περσινού βασικού κορμού της ομάδας και οι παίκτες που θα αποκτηθούν, θα έρθουν για να συντελέσουν και αυτοί στην προσπάθεια που θα κάνουμε για την επίτευξη των στόχων μας.

Ένα σχόλιο για τη διοίκηση και τον κόσμο του συλλόγου.
Έχουμε μία εξαιρετική διοίκηση, που είναι πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και η οποία παρέχει οτιδήποτε απαιτείται για την ομαλή λειτουργία της ομάδας μας. Ο κόσμος δειλά δειλά, βλέποντας τα βήματα προόδου και την υγεία που έβγαζε η ομάδα, άρχισε να έρχεται στα παιχνίδια και να ενισχύει με κάθε τρόπο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Ποια είναι η άποψή σου για την περίφημη αναδιάρθρωση;
Αν και είναι άδικη και για τους 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, θέλω να πιστεύω πως θα βοηθήσει τις ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αναβάθμισή του.

Βεργώνης: Τιμή μου να είμαι αρχηγός στην ομάδα!

Ένας εκ των κορυφαίων συντελεστών στη φετινή πορεία και επιτυχία της Βέροιας ήταν ο Αλέξανδρος Βεργώνης. Ο 33χρονος αρχηγός της ομάδας, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον σύλλογο όσο λίγοι, με την ποιότητα και την εμπειρία του αποτέλεσε τον ηγέτη της Βέροιας. Πέτυχε κρίσιμα και καθοριστικά γκολ και αποτέλεσε τη σίγουρη λύση στα χέρια του προπονητή του όταν εμφανίστηκαν τα δύσκολα.

Ο ίδιος, που κατά το παρελθόν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του για λογαριασμό της Ρόδου, του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και της Λάρισας, τόνισε μεταξύ άλλων πως αισθάνεται δικαιωμένος για την επιστροφή του στην ομάδα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στον προπονητή του, Σάκη Θεοδοσιάδη.

Πώς κρίνεις τη φετινή πορεία της Βέροιας;
Ήταν μια μεταβατική χρονιά. Η ομάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της από μηδενική βάση και λόγω του περιορισμένου χρόνου το ρόστερ συγκροτήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Συν τοις άλλοις, συμμετείχαμε στον κατά κοινή ομολογία δυσκολότερο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, που ωστόσο, μέσα από την αδιάλειπτη προσπάθεια, στο τέλος στέφθηκε με επιτυχία.

Επιπλέον, σπουδαίο επίτευγμα είναι ότι η ομάδα είναι πλέον υγιέστατη σε όλα τα επίπεδα και έχει ξεκινήσει μία νέα, καθαρή προσπάθεια με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου, αφήνοντας πίσω της τις σκιές του παρελθόντος. Αυτό ασφαλώς και πηγάζει από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής, την οικογένεια Μπίκα και τον κ. Αποστολίδη. «Κλειδί» για την κατάκτηση της ανόδου ήταν το οικογενειακό κλίμα και η ομοιογένεια που είχαμε ως ομάδα.

Το πιστεύατε από την αρχή ότι θα τα καταφέρετε;
Δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά και έτσι παρά την πίστη ίσως έλειπε αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση ήρθε σιγά σιγά, νίκη με νίκη, και όταν περάσαμε στην πρώτη θέση, δεν είχαμε αμφιβολία ότι θα κερδίζαμε την άνοδο.

Υπήρχε πίεση;
Ασφαλώς και υπήρχε πίεση και μην ξεχνάμε ότι το ρόστερ μας ως επί το πλείστον αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Παρότι κρατούσαμε χαμηλούς τόνους στην αρχή, γνωρίζαμε ότι η Βέροια έπρεπε να πρωταγωνιστήσει. Σε αυτόν τον τομέα καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής μας, ο κ. Θεοδοσιάδης, που έδειξε ότι εμπιστεύεται όλα τα παιδιά.

Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή μέσα στη σεζόν;
Η πιο έντονη στιγμή ήταν με το σφύριγμα της λήξης στον τελευταίο αγώνα στον Εύοσμο, όπου σφραγίσαμε την άνοδο, καθώς και οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν. Ήταν στιγμές μεγάλης χαράς.

Πώς βίωσες εσύ όλο αυτό φέτος;
Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα επαγγελματικά και όταν συμφωνήσαμε με τη διοίκηση, πολλοί θεώρησαν ότι είχα πάρει μεγάλο ρίσκο. Παρά το μέτριο ξεκίνημα, δεν έχασα ποτέ την πίστη μου στον στόχο που είχαμε θέσει. Με επιμονή και εργατικότητα στο τέλος τα καταφέραμε και γι’ αυτό σήμερα νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την απόφαση που πήρα πέρυσι το καλοκαίρι.

Για εμένα, κάθε στιγμή που αγωνίζομαι με τη Βέροια είναι μοναδική, σε οποιαδήποτε κατηγορία. Όχι μόνο διότι είμαι Βεροιώτης, αλλά και γιατί έχω περάσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια με τη φανέλα της Βέροιας, τα οποία συνδυάστηκαν και με επιτυχίες της ομάδας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι αρχηγός της και η αγάπη και η στήριξη του κόσμου με έχουν βοηθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρείς ότι η φετινή επιτυχία μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα τα επόμενα χρόνια;
Όλα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο καταλήγουν στο αγωνιστικό. Έχουμε κατά καιρούς όλοι μας παρατηρήσει ομάδες που τα έχουν όλα, αλλά δεν καταφέρνουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Εμείς συνδυάσαμε και τα δύο, και έτσι όλοι όσοι συνεργαζόμαστε για το καλό της Βέροιας, διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, είμαστε ωφελημένοι. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, ωστόσο η συνέπεια και η οικονομική σταθερότητα που παρέχει η διοίκηση
προμηνύουν σπουδαίο μέλλον, όπως άλλωστε αρμόζει στην ιστορία και στη δυναμική της Βέροιας.