Θανάσης Αγγελής: «Φόβητρο της αντίπαλης άμυνας ο Κρητικόπουλος»

Ο κολλητός του στον Ολυμπιακό και συμπαίκτης του Θανάσης Αγγελής μιλάει στο «ΦΩΣ» και στον Θέμη Σινάνογλου για τον Μιχάλη Κρητικόπουλο.

Θανάσης Αγγελής: «Φόβητρο της αντίπαλης άμυνας ο Κρητικόπουλος»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Θανάσης Αγγελής ήταν ο κολλητός συμπαίκτης του Μιχάλη Κρητικόπουλου. Τον πήρα τηλέφωνο και τον πέτυχα σε πολύ καλή διάθεση γιατί ήταν σε μια παραλία και έκανε το πρώτο του μπάνιο. Μόλις του είπα για Κρητικόπουλο άρχισε να αναστενάζει... Κάθε φράση και αναστεναγμός.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ένθετο που κυκλοφόρησε με το «ΦΩΣ» στις 14/5/2019

Ήταν πολύ φίλος σας μου είπαν.

Και φίλος μου και κολλητός μου και οικογενειακές σχέσεις είχαμε, τα πάντα. Όποτε τον έπαιρνα τηλέφωνο δεν υπήρχε περίπτωση να μην ερχόταν. Κι ας έμενε στη Γλυφάδα ενώ εγώ στην Κηφισιά.

Πώς κολλήσατε;

Με βρήκε στον Ολυμπιακό που ήμουν ήδη, τον αγκάλιασα, όλοι βέβαια τον αγκαλιάσαμε γιατί ήταν αγαπητό παιδί ο Μιχάλης. Δεν υπήρχε άνθρωπος να πει κακή κουβέντα για αυτόν. Και για αυτό γίναμε φίλοι, διότι εγώ είμαι κλειστός, δεν ανοίγομαι εύκολα παρά μόνο σε πολύ καλά παιδιά. Πηγαίναμε και διακοπές μαζί με τον Μιχάλη. Την πρώτη φορά που τον γνώρισα, ήταν σε ένα φιλικό που είχαμε πάει με τον Ολυμπιακό να παίξουμε στο Άμστερνταμ. Από προετοιμασία στη Γερμανία. Μόλις είχε έρθει με μεταγραφή ο Μιχάλης.

Τι παίκτης;

Πολύ γρήγορος, άσος στο ψηλό παιχνίδι, και φιλότιμος, τα έδινε όλα, εξαιρετικός συμπαίκτης. Ένα διαμάντι!

Θυμάστε μία ματσάρα του;

Πολλές ματσάρες έκανε. Με τον Υβ είχαν φτιάξει επίθεση φωτιά. Φαντάσου δυο γκολτζήδες κλασικοί μαζί! Τι ομάδα είχαμε. Έμεναν στον πάγκο ο Γαλάκος, ο Δαβουρλής, ο Μπάμπης Σταυρόπουλος, ακόμα και ο Μιχάλης καμιά φορά. Παικταραδες. Ο ΠΑΟΚ είχε τότε την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών!

Καλύτερη από την τωρινή;

Εκείνα τα χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλύτερη ομάδα από την τωρινή. Πήγαινε κάθε χρόνο στον τελικό του Κυπέλλου, επί χρόνια. Αλλά ήταν άτυχος εκείνος ο ΠΑΟΚ που είχε πέσει πάνω σε εμάς. Και πήρε μόνο ένα πρωτάθλημα.


Ήσασταν στην Άνδρο όταν πέθανε;

Αν ήμουν λέει; Εγώ τον έφερα με το κασόνι... Ήμασταν με τα αθλητικά, δεν προλάβαμε ούτε να αλλάξουμε. Πάθαμε μεγάλο πατατράκ τότε. Είχε ετοιμάσει ο Μιχάλης Γουλανδρής μεγάλη φιέστα, γιορτές, και έγινε τραγωδία. Του κάνω σέντρα και δεν αντιδράει καλά, του φωνάζω «τι έγινε ρε Μιχάλη, γιατί δεν πηδάς»; Στην επόμενη φάση πέθανε. Ορμηξαμε πάνω του μα δεν καταφέραμε τίποτα. Και να ξέρεις, τον αγαπούσε πολύ ο Μιχάλης Γουλανδρής. Μέχρι που του έφτιαξε προτομή και την είχε στο Καραϊσκάκη στη σουίτα του, και μετά την πήγε στο γήπεδο που έχει το όνομα Μιχάλης Κρητικόπουλος στην Καισαριανή.

Ποδοσφαιρικά πώς θα τον χαρακτηρίζατε με μία λέξη;

Φόβητρο. Ήταν το φόβητρο της αντίπαλης άμυνας.