Κ19: «Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το αιώνιο ντέρμπι, 1-0 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό

Με γκολ του Αλέξανδρου Βοΐλη στο 67' οι Νέοι του Ολυμπιακού επικράτησαν εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με 1-0 για την εξ' αναβολής 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Κ19: «Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το αιώνιο ντέρμπι, 1-0 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό

Οι Νέοι του Ολυμπιακού ήταν οι νικητές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των «πρασίνων» με 1-0. Οι Πειραιώτες είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 8' με τον Βοΐλη να σουτάρει και τον Χριστογεώργο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι που στα πρώτα λεπτά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα σημείωσαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 30'. Ο Βαγιαννίδης έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα και ο Σερπέζης με το αριστερό έστειλε την μπάλα άουτ.

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Βοΐλης δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Χριστογεώργο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ρικάρντο Πέρες συνέχισαν να πιέζουν και στο 51΄είχαν δοκάρι με σουτ του Γιώργου Ξενιτίδη.

Ότι δεν μπόρεσε να πετύχει ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε ο Βοΐλης στο 67' από το σημείο του πέναλτι. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Σαντικάι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος, με τον Χριστογεώργο να τον νικά αλλά στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και στο 81' είχαν μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Ο Παπαδόπουλος βγήκε τετ α τετ αλλά η προσπάθεια του κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Σπίνος, Σαντικάι, Ζωγραφάκης, Σκεντεράι, Αλεξανδρόπουλος (54' Ηλιάδης), Τζαβίδας (75' Καλομοίρης), Ζαγαρίτης (73' Παπαδόπουλος), Αθανασακόπουλος, Σερπέζης.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Γκοτζαμανίδης, Μαρτίνης, Πέιος, Ξενιτίδης, Φέκκας (74' Νικολής), Βοΐλης, Μαρίνος, Νεοφυτίδης, Ντουμάνης, Κατσαβάκης (56' Σουρλής).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-4

Σάββατο (18/5)

Ατρόμητος-ΑΕΚ (11:00)

Αστέρας Τρ.-Λαμία (16:00)

Άρης-Απόλλων Σμ. (17:00)

Κυριακή (19/5)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ (16:00)