Αιολικός-Ιωνικός 2-2: Προβάδισμα ο Ιωνικός, όλα θα κριθούν στη Νεάπολη

Αιολικός και Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 και όλα θα κριθούν στη Νίκαια την επόμενη εβδομάδα. 

Αιολικός-Ιωνικός 2-2: Προβάδισμα ο Ιωνικός, όλα θα κριθούν στη Νεάπολη

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι εντάσεις, Αιολικός και Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 και πλέον όλα θα κριθούν στη Νίκαια σε μία εβδομάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με τους γηπεδούχους να δημιουργούν δύο καλές φάσεις. Η ομάδα της Νίκαιας πίεζε στο χώρο του κέντρου και προσπαθούσε να βγει στις αντεπιθέσεις. Στο 16’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για τον Ιωνικό, όταν ο Μακρίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε αρκετά μέτρα ψηλά από την εστία του Κούμπα.

Δείτε το livestreaming Αιολικός-Ιωνικός Νικαίας 2-2

Στο 22’ μετά από κόρνερ του Θέου ο Πατσατζόγλου έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό ο Δημακάκος με ένα φανταστικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στη συνέχεια ο Ιωνικός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι η μεγάλη στιγμή όμως ήρθε για τον Αιολικό, όταν ο Διαμαντίδης με μακρινό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουρεπίνη. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου μετά από σέντρα του Πογοσιάν ο Καϊρακίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μακρινό σουτ του Ποτουρίδη το οποίο πέρασε αρκετά μακριά από την εστία. Στη συνέχεια η ομάδα της Μυτιλήνης είχε την κατοχή, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, συνέχισε να πιέζει ψηλά και απειλούσε κυρίως με στημένες μπάλες έξω από την περιοχή του Κουπερίνη.

Το γκολ για την ομάδα της Μυτιλήνης ήρθε στο 57’ με υπέροχη κεφαλιά του Τζόρνταν. Το παιχνίδι μετά την ισοφάριση άλλαξε, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό ρυθμό, ενώ ο Ιωνικός προσπαθούσε να συνέλθει από το γκολ.

Οι ευκαιρίες για τον Αιολικό διαδέχονταν η μία την άλλη, αφού απέκτησε τεράστια ψυχολογία. Το γήπεδο «έβραζε» και το γήπεδο είχε κατηφορίσει. Ο Ιωνικός ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί εκ νέου στο σκορ.

Στο 76’ ο Λαμπράκης ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1. Η χαρά των Μυτιληνιών κράτησε μόλις 4 λεπτά, αφού ο Γκοτζούλιας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-2. Στο τέλος και οι δύο ομάδες πίεσαν για να βρουν το γκολ της νίκης, ωστόσο το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι τη λήξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αιολικός: Κούμπας, Μπούζουρας, Κρητικός(Λαμπράκης 45’) , Ταχιάς, Βαλλιός, Κατσίκης (Λαλάς 83’), Τσουβαλτζίδης, Τσομπανέλλης, Ποτουρίδης (Σεφουλάι 86’), Διαμαντίδης, Τζόρνταν.

Ιωνικός: Κουρεπίνης, Ατματζίδης, Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Γκοτζουλιάς, Μακρίδης, Πογοσιάν, Θέος (Σαμιός 76’), Κατσικογιάννης (Καρέλης 58’), Κουϊρικίδης