Η ισοπέδωση και η υποχρέωση

Η πρώτη ήττα μέσα στη σεζόν στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, αλλάζει λίγα πράγματα στην καθημερινότητα του Αρη.

Η ισοπέδωση και η υποχρέωση

Έτσι κι αλλιώς ο στόχος είναι ένας, είναι γνωστός από την αρχή της χρονιάς και είναι αδιαπραγμάτευτος. Η άνοδος στη Super League. Όσοι ξέρουν καλά εκ των έσω τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ξέρουν ακόμη καλύτερα, πως το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να ανέβουν πρώτοι.

Τους αρκεί να βάλουν τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία, που κόντεψε να διαλύσει το σωματείο και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία. Η ήττα από τον ΟΦΗ, έδειξε βέβαια ότι το dna του οπαδού του Άρη δεν αλλάζει εύκολα. Έφερε γκρίνια, παράπονα, αντιδράσεις, ξεφωνητό. Για κάποιες ομάδες θα ήταν μια ήττα, για τον Άρη είναι αφορμή για επανάσταση. Δέκα βαθμούς πάνω από την τρίτη θέση (στην ουσία έντεκα με την ισοβαθμία) και με την πρώτη ήττα τον Απρίλιο, σε άλλες ομάδες θα γίνονταν πάρτι. Βέβαια δεν γίνεται κουβέντα τόσο για την ήττα, όσο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, που έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το στραβοπάτημα και δεν έκανε κάτι να το αλλάξει.

Είναι προφανές ότι ο Άρης έστησε ομάδα για να κερδίσει την κατηγορία. Αυτός ήταν όχι απλά ο στόχος, αλλά ο αυτοσκοπός. Και καθώς έχει αγκαλιάσει τον στόχο, ο Άρης έχει υποχρέωση να ασχοληθεί από τώρα με την επόμενη μέρα για να είναι πανέτοιμος. Δεν χρειάζεται ισοπέδωση, ούτε αφορισμούς. Δεν είναι ανάγκη να αλλάξουν και τα… δοκάρια, αλλά να χτίσουν πάνω σε έναν κορμό και να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό ρόστερ, που θα έχει στόχο να βάλει ξανά τον Άρη μέσα στην ελίτ των ελληνικών ομάδων. Οι κινήσεις του Θόδωρος Καρυπίδη, όπως αποκαλύπτονται, δείχνουν ότι γίνονται τα πρώτα βήματα.

Είναι προφανές ότι ο Άρης χρειάζεται ενίσχυση σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται εμπειρία και σωστές επιλογές για να μην κάνει ίδια λάθη. Και χρειάζεται ποδοσφαιριστές με κίνητρο και διάθεση. Προφανώς ο πρόεδρος του Άρη έχει καταλήξει στα δύο κορυφαία στελέχη με τα οποία θα συνεργαστεί, για να κάνει και συζητήσεις με ποδοσφαιριστές. Αυτό που απομένει είναι να θωρακίσει και οικονομικά την ομάδα, είτε με τα τηλεοπτικά, είτε με τον συνεργάτη του από τις ΗΠΑ, είτε με όποιον άλλο τρόπο γνωρίζει ο ίδιος. Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο Άρης οφείλει στον εαυτό του και τους φιλάθλους του να είναι ξανά πίσω και ισχυρός. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια…