Γ' Εθνική: Κληρώνει τη Μ. Δευτέρα για τα μπαράζ των δευτεραθλητών!

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε την Τρίτη (16/4) πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου των δευτεραθλητών της τρίτης εθνικής κατηγορίας. Διαβάστε τι ισχύει για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες προβιβασμού.

Γ' Εθνική: Κληρώνει τη Μ. Δευτέρα για τα μπαράζ των δευτεραθλητών!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι η... Μ. Δευτέρα (22/4) για τους δευτεραθλητές των 8 ομίλων της Γ' Εθνικής, καθώς τότε θα μάθουν πότε θα δώσουν τους αγώνες για τα μπαράζ ανόδου στη Football League.

Όπως γνωστοποίησε την Τρίτη η ΕΠΟ, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα γίνει άμεσα η κλήρωση για τα μπαράζ των δευτεραθλητών και συγκεκριμένα τη Μ. Δευτέρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε ότι τη 2η θέση στους ομίλους τους έχουν καταλάβει οριστικά οι εξής ομάδες: Νέστος Χρυσούπολης (1ος), Τρίγλια (2ος), Θεσπρωτός (3ος), Νίκη Βόλου (4ος), Ιωνικός (5ος), Διαγόρας Ρόδου (6ος), Αιολικός (7ος), Καλαμάτα (8ος).

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Η κλήρωση του προγράμματος των αγώνων μπαράζ για τον προβιβασμό των δευτεραθλητριών ομάδων των ομίλων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στη Football League, θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 22/04/2019 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο πάρκο Γουδή».

Τι ισχύει για τους αγώνες των δευτεραθλητών:

Θα σχηματιστούν με κλήρωση 4 ζευγάρια τα οποία θα προκύψουν ως εξής:

  • Τα 2 ζευγάρια θα απαρτίζονται από τις δεύτερες oμάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου του 1ου, του 2ου, του 3ου και του 4ου Ομίλου.
  • Τα άλλα δύο 2 ζευγάρια αντίστοιχα από τις δεύτερες ομάδες του 5ου, του 6ου, του 7ου και του 8ου Ομίλου.
  • Οι αγώνες που θα διεξαχθούν για κάθε ζευγάρι θα είναι διπλοί (εντός-εκτός έδρας) και ο νικητής θα έχει δικαίωμα προβιβασμού. Συνολικά θα διεξαχθούν 8 αγώνες.
  • Στους εν λόγω αγώνες ισχύουν οι γενικοί κανόνες της FIFA UEFA που αφορούν τους
    διπλούς αγώνες πρόκρισης – αποκλεισμού. Δηλαδή υπερισχύει το εκτός έδρας τέρμα και σε περίπτωση ομοίων αποτελεσμάτων ακολουθεί ημίωρη παράταση και πέναλτι.