Γιώργος Τοψής: Στο «ΦΩΣ» ο νεαρότερος γκολκίπερ στην ιστορία της Γ' Εθνικής!

Ο μόλις 15χρονος τερματοφύλακας του ΑΣ Γιαννιτσά δηλώνει περήφανος για το επίτευγμά του και χαρακτηρίζει όνειρο ζωής τη συμμετοχή του σε παιχνίδι Γ' Εθνικής. Τι λέει γι' αυτόν στο «ΦΩΣ» ο προπονητής του Τίμος Καβακάς.

Γιώργος Τοψής: Στο «ΦΩΣ» ο νεαρότερος γκολκίπερ στην ιστορία της Γ' Εθνικής!

Ο 15χρονος πορτιέρε του ΑΣ Γιαννιτσά, Γιώργος Τοψής, στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Μακεδονικό, περνώντας ως αλλαγή στο ματς, κατάφερε ένα μοναδικό επίτευγμα. Έγινε ο νεαρότερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε σε αγώνα πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής.

Ο πιτσιρικάς αλλά πολλά υποσχόμενος γκολκίπερ γεννηθείς στις 16 Μαρτίου του 2004, μπορεί ακόμα να πηγαίνει… σχολείο ωστόσο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα κάτω από τα δοκάρια. Πρωτοξεκίνησε να αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στην ακαδημία της Νίκης Αξού το 2008 και το 2014 σε ηλικία 10 ετών μεταπήδησε στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών. Τον Ιανουάριο του 2019 μετακόμισε στον ΑΣ Γιαννιτσά.

Από ηλικία μόλις 4 ετών έμαθε να αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα αφού είχε σαν πρότυπο τον πατέρα του, ο οποίος επίσης αγωνιζόταν στον «άσο» σε τοπικό επίπεδο, ενώ το ταλέντο του ήταν ορατό από πολύ νωρίς σε όλους τους προπονητές που είχε συνεργαστεί. Ο ίδιος που μάλιστα πρόσφατα είδε το όνομά του να βρίσκεται στις προεπιλογές της Εθνικής μας ομάδας Κ15, μίλησε στο «ΦΩΣ» δηλώνοντας μεταξύ άλλων περήφανος για το επίτευγμα του.

-Πώς αισθάνεσαι που αποτελείς τον νεαρότερο τερματοφύλακα που έπαιξε σε αναμέτρηση Γ' Εθνικής;
Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και ταυτόχρονα περήφανος που κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου και να αγωνιστώ στην Γ´ Εθνική κατηγορία σε τόσο μικρή ηλικία.

-Την ώρα που σου είπε ο προπονητής σου ότι μπαίνεις στο ματς, είχες άγχος;
Αρχικά είχα λίγο άγχος αλλά από την στιγμή που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο μου έφυγε τελείως.

-Πως το αντιμετώπισες όλο αυτό;
Φτάνοντας πίσω από την εστία για ζέσταμα σκέφτηκα πως δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο ποδοσφαιρικά από αυτό που έχω μάθει τόσα χρόνια. Να υπερασπίζομαι δηλαδή την εστία μου με οποιαδήποτε ομάδα και αν παίζω.

-Η γνώμη σου για την φετινή πορεία της ομάδας;
Η ομάδα μου είναι νεοσύστατη στην κατηγορία αυτή και νομίζω πως ο αρχικός στόχος ήταν να παραμείνει σε αυτή την κατηγορία και το πέτυχε σχετικά με μεγάλη άνεση από πολύ νωρίς. Αποτελείται από πολύ νεαρούς παίκτες και νομίζω πως έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα.

-Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό όνειρό σου για το μέλλον;
To όνειρο νομίζω ενός ποδοσφαιριστή από μικρός είναι να παίξει κάποια στιγμή με τα χρώματα της Εθνικής του ομάδας, αυτό επιδιώκω και εγώ με πολύ δουλειά και σταθερά βήματα.

-Έχεις κάποιον τερματοφύλακα σαν ίνδαλμα;
Μου αρέσουν πολλοί τερματοφύλακες παρακολουθώ συχνά παιχνίδια αλλά δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ίνδαλμα. Ο κάθε ένας έχει ξεχωριστές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Καβακάς: «Πετύχαμε τον στόχο μας, ο Τοψής θα αφήσει εποχή!»

Στο τιμόνι της ομάδας των Γιαννιτσών βρίσκεται ο Τίμος Καβακάς. Ο πολύπειρος προπονητής με θητείες σε αρκετά σωματεία της Super League, ανέλαβε τα ηνία των Γιαννιτσών τον περασμένο Οκτώβρη και οδήγησε τους «κυανόλευκους» σε μία άκρως ικανοποιητική σεζόν και φυσικά πέτυχε τον αρχικό στόχο της παραμονής με ιδιαίτερη ευκολία και άνεση θα έλεγε κανείς.

Ο κόουτς των «κυανόλευκων» έδωσε το στίγμα του στο «ΦΩΣ» για την φετινή πορεία της ομάδας του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Τοψή για τον οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά πως «έχει γεννηθεί τερματοφύλακας». Αναλυτικά όσα μας είπε:

-Κόουτς, πως κρίνεις την φετινή πορεία της ομάδας;
Η φετινή πορεία της ομάδας κρίνεται ικανοποιητική. Ο στόχος ήταν η γρήγορη σωτηρία και ο θεσμός του Κυπέλλου. Τα πολλά νέα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό και κέρδισαν εμπειρίες που τόσο πολύ είχαν ανάγκη.

-Θεωρείς πως θα μπορούσατε να είστε πιο ψηλά στη βαθμολογία;
Σε αρκετά παιχνίδια δικαιούμασταν το κάτι παραπάνω. Λόγω απειρίας και ατυχίας θα έλεγα μας στέρησαν το γεγονός να βρισκόμαστε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

-Γενικότερα, ποιο στυλ ποδοσφαίρου σου αρέσει ως προπονητής;
Στην ομάδα μου αυτό που προσπαθώ να περάσω και να εμφυσήσω στους ποδοσφαιριστές μου από την πρώτη ημέρα είναι η κατοχή της μπάλας, αυτοματοποιημένες κινήσεις που θα διευκολύνουν την επιθετική λειτουργία της και γενικά μια ομάδα η οποία θα παίζει πάντα για την νίκη.

-Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας;
Η φιλοσοφία της ομάδας έχει σαν στόχο πρώτα την καλή οργάνωση και μέσα από αυτή την καλή οργάνωση την προοδευτικότητα της ομάδας και των ποδοσφαιριστών της με συνέπεια παράλληλα και την κατάκτηση πρωταθλημάτων αλλά παράλληλα και την παραγωγή και εκπαίδευση δικών της ποδοσφαιριστών.

-Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή;
Ναι ήταν η παραμονή της ομάδας στόχος που είχε θέσει εξ αρχής η διοίκηση.

-Κύριο μέλημά σας είναι χρονιά με την χρονιά να καθιερωθείτε στη Γ' Εθνική;
Στόχος των Γιαννιτσών πάντα είναι κάθε χρόνο και ένα βήμα παραπάνω.

-Η διοίκηση και ο κόσμος του συλλόγου είναι κοντά σας;
Η διοίκηση είναι πάντα κοντά στην ομάδα και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ποδοσφαιριστές της αλλά και το τεχνικό επιτελείο της γενικά υπάρχει μια άριστη συνεργασία.

-Η γνώμη σου για τον πιτσιρικά, τον Γιώργο Τοψή;
Ο Γιώργος είναι ένας ποδοσφαιριστής 15 χρόνων με πλούσια σωματικά προσόντα αλλά και με πολύ ωριμότητα και ισορροπία σαν παιδί, σπάνιο για την ηλικία του. Δεν σας κρύβω ότι πολλές ομάδες από την Σούπερ Λιγκ μας τον έχουν ζητήσει. Είμαι σίγουρος και το λέω με βεβαιότητα ότι αυτό το παιδί θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γεννήθηκε τερματοφύλακας.

Λίγα λόγια για τον ΑΣ Γιαννιτσά

Ο φετινός μαραθώνιος της Γ’ Εθνικής οδεύει προς το τέλος του και δεν είναι λίγες οι επαρχιακές ομάδες που με την φετινή τους πορεία έχουν βάλει γερές βάσεις, ώστε να εδραιωθούν τις επόμενες σεζόν στο πρωτάθλημα της τρίτη τη τάξει κατηγορίας. Μία από αυτές, είναι και τα Γιαννιτσά. Ο ΑΣ Γιαννιτσά ιδρύθηκε το 2018 και στην πρώτη παρουσία του στην Γ’ Εθνική, εξασφάλισε μια άνετη παραμονή, που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου.

Η ομάδα που συμμετέχει στον 2ο όμιλο, δημιουργήθηκε με σκοπό να εκφράσει το Γιαννιτσώτικο ποδόσφαιρο σε εθνικές κατηγορίες, καθώς πολλοί λάτρεις του ποδοσφαίρου, του μεγαλύτερου δήμου του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά ήθελαν έναν νέο «εκφραστή» στο ποδόσφαιρο.

Στην πόλη λειτουργούν εφτά οργανωμένες ακαδημίες με πάνω από 800 παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο σε τμήματα υποδομής. Να σημειωθεί, επίσης πως και ο ΑΣ Γιαννιτσά, δημιούργησε με γοργούς ρυθμούς τμήματα υποδομής, ωστόσο «παρακολουθεί» και έχει άριστες σχέσεις με τις υπόλοιπες ακαδημίες.

Οι «κυανόλευκοι», έχουν ως στόχο να δώσουν ευκαιρίες σε όλα τα ταλέντα της ευρύτερης περιοχής, να παίξουν ελκυστικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και σε συνδυασμό με έμπειρους παίκτες να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Γ’ Εθνική, άλλα και σε υψηλότερη κατηγορία το εγγύς μέλλον. Σε διοικητικό επίπεδο, ηγείται ο πρόεδρος Τεο Δανιηλίδης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας:

1η αγωνιστική: Βέροια – Γιαννιτσά 1-0
2η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Μελιτέας Μελίτης 4-0
3η αγωνιστική: Εδεσσαϊκός – Γιαννιτσά 1-2
4η αγωνιστική: Νίκη Αγκαθιάς – Γιαννιτσά 2-0
5η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Ερμής Αμυνταίου 1-0
6η αγωνιστική: ΑΠΕ Λαγκαδά – Γιαννιτσά 1-3
7η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Άρης Παλαιοχωρίου 2-3
8η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Κυμίνων – Γιαννιτσά 1-0
9η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Αγροτικός Αστέρας 1-1
10η αγωνιστική: Γιαννιτσά – ΠΑΟ Κουφαλίων 1-0
11η αγωνιστική: Μακεδονικός – Γιαννιτσά 1-0
12η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Τρίγλια 0-0
13η αγωνιστική: Αλμωπός Αριδαίας – Γιαννιτσά 0-0
14η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Βέροια 0-0
15η αγωνιστική: Μελιτέας Μελίτης – Γιαννιτσά 1-3
16η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Εδεσσαϊκός 1-4
17η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Νίκη Αγκαθιάς 1-0
18η αγωνιστική: Ερμής Αμυνταίου – Γιαννιτσά 1-1
19η αγωνιστική: Γιαννιτσά – ΑΠΕ Λαγκαδά 3-0
20η αγωνιστική: Άρης Παλαιοχωρίου – Γιαννιτσά 2-1
21η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Ολυμπιακός Κυμίνων 2-0
22η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας – Γιαννιτσά 1-0
23η αγωνιστική: ΠΑΟ Κουφαλίων – Γιαννιτσά 0-2
24η αγωνιστική: Γιαννιτσά – Μακεδονικός 1-1
25η αγωνιστική: Τρίγλια – Γιαννιτσά 3-1

26η αγωνιστική: Γιαννιτσά-Αλμωπός Αριδαίας 2-1