Ιεράπετρα - Εθνικός και στο... βάθος Ιωνικός: Η μεγάλη μάχη της ανόδου στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στην Ιεράπετρα και τον Εθνικό, όπως κι αυτό του Ιωνικού στην έδρα του Ατσαλένιου, θα καθορίσουν τα εισιτήρια ανόδου στον 5ο όμιλο. Το απίστευτο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας και ποιος έχει το πάνω χέρι!

Ιεράπετρα - Εθνικός και στο... βάθος Ιωνικός: Η μεγάλη μάχη της ανόδου στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής

Μόλις μία αγωνιστική απομένει για το πέσιμο της καρό σημαίας στην κανονική διάρκεια του φετινού μαραθωνίου στη Γ’ Εθνική και η «μάχη» όσον αφορά την άνοδο στον 5ο όμιλο, έχει... φουντώσει για τα καλά!

Ιεράπετρα, Εθνικός και Ιωνικός διεκδικούν μέχρι τελικής… πτώσεως το απευθείας εισιτήριο ανόδου, αλλά και το αντίστοιχο που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, με τους δύο πρώτους μάλιστα να έρχονται αντιμέτωποι για την 26η και τελευταία στροφή του πρωταθλήματος στην Κρήτη, την ερχόμενη Κυριακή (14/4).

Μπορεί οι Κρητικοί, ουσιαστικά να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού χρειάζονται μόλις ένα βαθμό, ώστε να «σφραγίσουν» τον τίτλο, ωστόσο με αυτά που έχουν διαδραματιστεί την φετινή σεζόν τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης του Εθνικού επί της Ιεράπετρας και του Ιωνικού επί του Ατσαλένιου, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή.

Το πλεονέκτημα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το έχουν οι Νικαιώτες, ωστόσο σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος, θα κρίνει ο αριθμός των τερμάτων που θα πετύχει ο Εθνικός σε ένα ενδεχόμενο διπλό επί του ΟΦΙ.

Η μέχρι στιγμής μίνι-βαθμολογία των τριών διεκδικητών:

1. Ιωνικός 6 (4-2)
2. Εθνικός 3 (2-2)
3. Ιεράπετρα 2 (2-4)

Αναλυτικά τα κριτήρια έχουν ως εξής:

η καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες (αυτό ισχύει για ισοβαθμία 3 ομάδων και πάνω).

– η καλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.

– η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.

– η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.