Τσιώλης: «Σχεδιάζω την Παναχαϊκή για τη σεζόν 2019-20...»

Ο Σάκης Τσιώλης μιλά στο «ΦΩΣ» για τη νέα του αποστολή, στην Παναχαϊκή.

Τσιώλης: «Σχεδιάζω την Παναχαϊκή για τη σεζόν 2019-20...»

Πέντε αγωνιστικές απομένουν ακόμη για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στη Football League και η Παναχαϊκή, με τις δύο σερί ήττες στην Αγυιά από Κισσαμικό και Εργοτέλη, έχει απομακρυνθεί αρκετά από τη 2η θέση και το μπαράζ ανόδου στα μεγάλα σαλόνια.

Είναι λογικό να υπάρχει κλίμα απογοήτευσης ειδικά στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος ταλαιπωρείται από την «περιπέτεια» της Παναχαϊκής για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, όμως ο καθ’ ύλην αρμόδιος τεχνικός των «κοκκινόμαυρων» Σάκης Τσιώλης, φύσει αισιόδοξος, μιλώντας στο «ΦΩΣ» δείχνει ότι δεν πτοείται.

-Τελικά, ούτε με τον Εργοτέλη η ομάδα μπόρεσε να πάρει κάτι καλό, ένα θετικό αποτέλεσμα. Γιατί;

«Όλοι νομίζω είδαν ότι πρώτ’ απ’ όλα στο ζέσταμα παρουσιάστηκαν βασικά αγωνιστικά προβλήματα που μας υποχρέωσαν να αλλάξουμε το αρχικό σχήμα λίγο πριν από τη σέντρα, κάτι όχι το καλύτερο για μένα και την ομάδα, παρότι τα παιδιά που κλήθηκαν να μπουν έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Δεχθήκαμε ένα γκολ το 87’ από αδράνεια που δεν έπρεπε να υπάρξει και εν τέλει θα μπορούσαμε τουλάχιστον να είχαμε αποφύγει την ήττα, όμως κρατάω το καλό πρόσημο και την όλη προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για τα παιδιά τα ίδια που μόχθησαν, προσπάθησαν, ίδρωσαν για κάτι καλό, που όμως δεν ήλθε.»

-Βλέπετε να έχει χαθεί ο στόχος της 2ης θέσης ή όχι;

«Όσο υπάρχουν ελπίδες εμείς πρέπει να τις κυνηγήσουμε, αυτό είναι αυτονόητο. Εγώ ήλθα στην ομάδα για να αξιολογήσω το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και να προχωρήσω στον σχεδιασμό της νέας περιόδου, όμως δεν αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε, στα οποία θέλουμε το καλύτερο δυνατό και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.»

-Ο Πέτριτς αποτελεί παρελθόν, θα έχουμε κι άλλες αποχωρήσεις στο εγγύς μέλλον;

«Για μας τώρα προέχει το ματς στα Τρίκαλα, στο οποίο πρέπει να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Από κει και πέρα θα δούμε στην πορεία ποια παιδιά ενδεχομένως δεν θα είναι κοντά μας του χρόνου, γιατί ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν θέλει προσοχή και ορθολογικές αποφάσεις, όχι κάτω από πίεση και βιασύνη. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους, όμως για την ώρα πρέπει να παλέψουμε για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία, άσχετα με το αν χαθεί ή όχι η 2η θέση.»