Οι ιστορικές ομάδες που λείπουν από τις μεγάλες κατηγορίες - Μέρος 2ο

Το Fosonline.gr σας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος με τις ομάδες που απουσιάζουν από τις μεγάλες κατηγορίες. Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος. 

Οι ιστορικές ομάδες που λείπουν από τις μεγάλες κατηγορίες - Μέρος 2ο

Κάποιες ομάδες κατάφεραν και έγραψαν ιστορία στα ελληνικά γήπεδα. Κέρδισαν τίτλους, έπαιξαν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και γενικότερα άφησαν πίσω τους τόσα πολλά πράγματα, που θα τις θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους δύσκολα, ωστόσο στην πορεία κατάφεραν να γιγαντωθούν. Λατρεύτηκαν από τους ντόπιους ανθρώπους και γέμισαν με περηφάνια πόλεις και χωριά.

Το πώς ιδρύθηκαν και ανδρώθηκαν αγωνιστικά στις μεγάλες κατηγορίες, είναι μία γλυκιά και ξεχωριστή ιστορία για όλες αυτές τις ομάδες που πλέον λείπουν από το προσκήνιο.

Παναχαϊκή

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1891, όμως η πρώτη αναφορά για το ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε το 1899. Ιδρυτής ήταν ο ιρλανδικής καταγωγής Άρθουρ Μόρφυ, ο οποίος εκτός από διοικητικός παράγοντας υπήρξε και ένας εκ των πρώτων παικτών της ομάδας. Στις 18 Ιανουαρίου του 1899, ο Παναχαϊκός ( όπως ήταν το πρώτο όνομα της ομάδας) έδωσε το πρώτο του παιχνίδι (φιλικό), με αντίπαλο το αγγλικό πλοίο Boxier. Το 1902 λέγεται ότι δημιουργήθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα, όπως και η Γυμναστική Εταιρία με την οποία έδινε συχνά φιλικά παιχνίδια.

Οι πρώτοι ποδοσφαιριστές της ομάδας ήταν ξένοι και πιο συγκεκριμένα αγγλικής καταγωγής, ενώ μερικοί από αυτούς ήταν και Ιταλοί μετανάστες. Το 1924 τόσο ο Παναχαϊκός όσο και η Γυμναστική Εταιρία διέθεταν ομάδα ποδοσφαίρου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να διασπαστούν και να ιδρύσουν νέο σύλλογο. Το 1961, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα Νότου, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Β΄Εθνική. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως από εκείνη τη χρονιά μέχρι το 2007 δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε κατώτερη κατηγορία.

Το 1972 ξεκινά η πορεία της χρυσής ομάδας των Δαβουρλή, Ρήγα, Στραβοπόδη, Μιχαλόπουλου και άλλων προς τις επιτυχίες, με αποκορύφωμα την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Εκείνη την χρονιά η Παναχαϊκή έφτασε και μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού του Κυπέλλου, ενώ κατέκτησε το Θερινό Πρωτάθλημα, νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 4-2.

Το 1973 καταλαμβάνει την 4η θέση στο πρωτάθλημα με 16 νίκες, 12 ισοπαλίες, 6 ήττες και κερδίζει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που το κατάφερε, στερώντας παράλληλα το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, τον οποίον κέρδισε μέσα στο γήπεδο της Τούμπας με 5-3 την τελευταία αγωνιστική, όταν ακόμη και με ισοπαλία θα ήταν πρωταθλητής. Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αντιμετώπισε την Αυστριακή Γκράτσερ και με δύο νίκες (2-1,0-1) προκρίθηκε στη φάση των ¨32¨.

Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πανίσχυρη για εκείνη την εποχή Τβέντε και θα μείνει εκτός συνέχειας, αφού μετά την ισοπαλία στην Πάτρα με 1-1, θα γνωρίσει βαριά ήττα στην Ολλανδία με 7-0 και αποχαιρετίσει το όνειρο. Το καλοκαίρι του 1996 η Παναχαϊκή μετείχε στο Κύπελλο Ιντερτότο, λαμβάνοντας μέρος για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της ήταν: 1-1 με την νορβηγική Στάμπαεκ εντός έδρας, 1-2 με τη Ντιναμό Μόσχας εκτός έδρας, 4-2 με την ομάδα από τα Νησιά Φερόε Τόρσχαβν εντός έδρας και 2-4 από τη βελγική Γκενκ εκτός έδρας. Tο 2003 μετά από επέμβαση του τότε υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, η Παναχαϊκή τιμωρείται για χρέη και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής την 9η αγωνιστική. Από τότε δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία και η τελευταία συμμετοχή της σημειώνεται την περίοδο 2002-2003.

Σήμερα βρίσκεται στην Φούντμπολ Λιγκ και ήδη κάνει βήματα προόδου, προκειμένου να ξαναβρεθεί στην Σούπερ Λιγκ. Βρίσκεται στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και όπως όλα δείχνουν θα ξαναπάρει την ευκαιρία της στη μεγάλη κατηγορία.

Πανηλειακός

Ιδρύθηκε το 1958 μετά από τη συγχώνευση 3 παλαιότερων τοπικών ομάδων του Πύργου (ΑΕΚ, Εθνικός και Ηρακλής). Αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα Αχαΐας μέχρι τη σεζόν 1965-66, όταν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην δόκιμη τότε Γ’ Εθνική. Το 1971 με προπονητή τον Κώστα Νεστορίδη κέρδισε την άνοδο για πρώτη φορά στην Β’ Εθνική και έμεινε για τέσσερις χρονιές.

Τα επόμενα χρόνια ήταν δύσκολα για την ομάδα της Ηλείας. Ανεβοκατέβαινε συνεχώς στην Β και Γ Εθνική, ενώ το 1987 υποβιβάστηκε στην Δ’ Εθνική. Το 1989-90 αναλαμβάνει χρέη προπονητή ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και παίρνει την άνοδο και πάλι για την Γ’ Εθνική. Το 1994-95 έρχεται η ιστορική στιγμή για τον Πανηλειακό. Η ομάδα παίρνει την άνοδο για την Α’ Εθνική και μάλιστα παρέμεινε για 6 χρόνια.

Τη σεζόν 2000-01 υποβιβάζεται για να επιστρέψει για μία τελευταία φορά το 2003-04. Σε αυτά τα χρόνια η καλύτερη θέση που κατέλαβε ήταν η 7η τη σεζόν 1996-97. Από τότε δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά από αρκετά χρόνια «βιοπάλης» στις χαμηλότερες κατηγορίες η ομάδα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Το 2015-16 η ομάδα θα αποσυρθεί από τη Γ’ Εθνική και θα χαθεί από την επιφάνεια.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν φορέσει τη φανέλα του Πανηλειακού μεγάλα και σημαντικά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χουάν Ραμόν Ρότσα, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Μαρίνος Ουζουνίδης και Τάκης Γκώνιας είναι μόνο μερικοί εξ αυτών. Σήμερα αγωνίζεται εκ νέου στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας, ωστόσο μοιάζει απίθανο να καταφέρει να ανακάμψει και να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Δόξα Δράμας

Ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 1918 από μια μονάδα Άγγλων στρατιωτών, που στρατοπέδευσε για λίγες μέρες στην πόλη της Δράμας. Για την ακρίβεια ξεκίνησαν να παίζουν αυτό το καινούριο για τους Έλληνες παιχνίδι, το οποίο λεγόταν ποδόσφαιρο. Έτσι οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σύλλογο με το όνομα «Πηλεύς». Το 1919 όμως το όνομα της ομάδας άλλαξε και έγινε αυτό που υπάρχει μέχρι και σήμερα «Δόξα Δράμας».

Το 1924, όταν οι "ανταλλάξιμοι" της Μικράς Ασίας εγκατασταθήκαν στην Δράμα, βρίσκοντας μία ομάδα σε ακμή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην Δράμα δεν αναπτύχθηκε καμία προσφυγική ομάδα. Από το 1959-60, η Δόξα έχει συμμετάσχει 21 φορές στην Α’ Εθνική με αποκορύφωμα τρεις χρονιές να αναδειχθεί κορυφαία επαρχιακή ομάδα.

Η Δόξα επίσης έχει συμμετάσχει σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος, στους οποίους ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό (το 1954 με σκορ 2-0, το 1958 με σκορ 5-1 και το 1959 με σκορ 2-1).

Το 2007-2008 η ομάδα υποβιβάζεται στην Δ’ Εθνική, εξαιτίας κάποιων οικονομικών προβλημάτων. Το Αύγουστο του 2008 έγινε συγχώνευση με τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου και έτσι η ομάδα αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική. Εκεί με μία καλή πορεία κατάφερε να πάρει την άνοδο της για την Β’ Εθνική μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Το 2011-12 η Δόξα Δράμας θα βρεθεί ξανά στην μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς όμως το όνειρο δεν κράτησε για πολύ, αφού τερμάτισε τελευταία και αποχαιρέτησε την Σούπερ Λιγκ.

Σήμερα η ομάδα βρίσκεται στην Β’ Εθνική και είναι στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρόλα αυτά η ομάδα κάνει μεγάλα βήματα προκειμένου να καταφέρει στο μέλλον να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Παναιγιάλειος

Ιδρύθηκε το 1927 με πρωτεργάτη τον Νίκο Γαρδενιώτη. Το 1959 έπειτα από 4 συνεχείς χρονιές ανακήρυξης ως Πρωταθλητής του Περιφερειακού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πατρών, ανέβηκε στην Α' Εθνική με γενικό αρχηγό τον Αστέριο Μπέλλα. Είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και μάλιστα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1.

Το 1960 ο Μπέλλας αγόρασε 31 παίκτες σε μία μέρα! Καθιέρωσε μάλιστα και τα πριμ και τους μισθούς των παικτών, ενώ λίγα χρόνια αργότερα υπήρξε παίκτης της ομάδας ο Νίκος Αλέφαντος. Το 1966 μετά από μπαράζ με την Προοδευτική και τον Πανσερραϊκό υποβιβάστηκε. Το 1981 θα φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά εκεί θα ηττηθεί από τον Ολυμπιακό (0-3,3-1). Αυτή ήταν και η τελευταία παράσταση του Παναιγιάλειου απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Τα επόμενα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα για την ομάδα του Αιγίου. Υποβιβάστηκε στην Δ’ Εθνική λόγω χρεών και μόλις επανήλθε κατηγορήθηκε για πλαστή φορολογική ενημερότητα. Το 2013 επέστρεψε στην Β’ Εθνική και τη σεζόν 2017-18 υποβιβάζεται για ακόμα μία φορά.

Σήμερα η ομάδα βρίσκεται στην Γ’ Εθνική παλεύοντας για τη σωτηρία της, ενώ όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα τα καταφέρει.

Για την ιστορία πάντως αρκετοί σημαντικοί παίκτες έχουν φορέσει την ιστορική φανέλα του Παναιγιάλειου. Μερικοί εξ αυτών: Αγανιάν, Ασλανίδης, Μποτίνος, Μιχάλης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς και όπως αναφέραμε ο Νίκος Αλέφαντος.

Κόρινθος

Το 1963 ο Παγκορινθιακός και ο Άρης Κορίνθου συγχωνεύονται και ιδρύεται ένας νέος σύλλογος με όνομα ΑΠΣ Κόρινθος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παγκορινθιακός είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 1-0 την περίοδο 1959-60 στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων Εθνικής Κατηγορίας.

Το 1979 η Κόρινθος καταφέρνει να πάρει την άνοδο για την Α’ Εθνική και εκεί παρέμεινε μέχρι το 1982, όταν και τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάστηκε. Λίγα χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1985 υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική, όμως επανήλθε μετά από έναν χρόνο. Τη σεζόν 1990-1991 διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της ανέβηκε ξανά στην Α’ Εθνική.

Εκεί παρέμεινε για δύο χρόνια, δείχνοντας δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Την πρώτη χρονιά κατάφερε να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή της στην κατηγορία, παίζοντας ανά τακτά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Την δεύτερη χρονιά η ομάδα κατέρρευσε και υποβιβάστηκε σχετικά εύκολα. Η συνέχεια ήταν καθοδική, αφού το 1999 υποβιβάστηκε στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια έφτασε μέχρι τα τοπικά πρωταθλήματα.

Σήμερα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, αλλά όπως φαίνεται η ομάδα θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα. Όλα τα προηγούμενα σίγουρα είναι γλυκές αναμνήσεις και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων έζησαν το αποκορύφωμα αυτής της ομάδας.

Εδεσσαϊκός

Ιδρύθηκε το 1960 μετά από συγχώνευση των τριών συλλόγων της πόλης Άρη, Ηρακλή και Εθνικού. Η ομάδα ξέφυγε γρήγορα από τα τοπικά πρωταθλήματα και το 1962 θα καταφέρει να πάρει τη άνοδο για την Β’ Εθνική. Εκεί κατάφερε δύο φορές να τερματίσει στην πρώτη θέση, ωστόσο έχασε την άνοδο στους αγώνες κατάταξης.

Το 1975 η ομάδα υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική και ουσιαστικά ανεβοκατέβαινε μέχρι το 1989. Τότε ξεκίνησε η ανοδική πορεία και το 1992 θα πάρει την ιστορική άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Την επόμενη χρονιά θα έρθει και η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου μέχρι σήμερα.

Ο Εδεσσαϊκός θα κατακτήσει το Βαλκανικό Κύπελλο και θα σκορπίσει χιλιάδες χαμόγελα στους ανθρώπους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Εκεί θα αντιμετωπίσει την βουλγαρική Ετάρ Βέλικο Τάρνοβο, την οποία θα κερδίσει με 3-1 και θα φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Δυστυχώς η συνέχεια τα επόμενα χρόνια δεν ήταν η ανάλογη. Παρά το γεγονός πως ο Εδεσσαϊκός έκανε δύο μέτριες προς καλές σεζόν (1994-95,1995-96) δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια άλλη διάκριση. Το 1997 η ομάδα, αφού ήρθε αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και να μην επανέλθει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία.

Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε να παίζει και πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα. Το 2017 ο Εδεσσαϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην τοπική κατηγορία και έχει ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια, θυμίζοντας τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του'90.

Απόλλων Καλαμαριάς (Πόντου)

Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1924 από Πόντιους πρόσφυγες και η αρχική ιδέα ήταν η ίδρυση ενός συλλόγου με σκοπό τη διάδοση της πλούσιας μουσικής παράδοσης των Ποντίων. Το 1959 ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική και καθιερώθηκε. Το 1962 συμπλήρωσε 100 αγώνες στην πρώτη κατηγορία, νικώντας μάλιστα τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας με σκορ 1-0.

Το 1964 ο Απόλλωνας θα υποβιβαστεί και θα μείνει στις χαμηλές κατηγορίες για 9 χρόνια. Το 1973 θα επιστρέψει στην Α’ Εθνική και μάλιστα θα αγωνίζεται στο δικό του γήπεδο. Στις 4 Απριλίου του 1993 θα πετύχει την 100η νίκη του στην πρώτη κατηγορία, απέναντι στον Απόλλων Αθηνών.

Το 2007-08 η ομάδα αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική και τελικά υποβιβάστηκε. Αξιοσημείωτο εκείνης της χρονιάς ήταν το γεγονός πως ουσιαστικά έκρινε και τον πρωταθλητή, εξαιτίας της υπόθεσης Βάλνερ. Θυμίζουμε πως ο παίκτης του Απόλλωνα δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί σε κανέναν επίσημο αγώνα με τη φανέλα της ομάδας, καθώς ήταν η τρίτη μεταγραφή που πήρε εκείνη τη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε από το διεθνές αθλητικό δικαστήριο και κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα πέρασε αρκετά οικονομικά προβλήματα και πολλά από αυτά τη λύγισαν.

Με τα χρέη και τις οφειλές να τρέχουν, η ομάδα τιμωρήθηκε με υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική. Το 2013 ανέβηκε και πάλι στην Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο 2 χρόνια αργότερα θα υποβιβαστεί ξανά, όμως θα καταγράψει στο Κύπελλο μία τεράστια νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Το 2017 ανέβηκε ξανά στην Β’ Εθνική, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Καβάλα

Ιδρύθηκε το 1965 μετά από τη συγχώνευση των 2 μεγάλων ομάδων της Καβάλας τότε, Ηρακλή και Φίλιπποι. Οι δύο ομάδες είχαν κάνει σπουδαίες πορείες στην Β’ Εθνική και μάλιστα είχαν κατακτήσει και πρωτάθλημα στους ομίλους τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να κερδίσουν την άνοδο τους στους αγώνες ανόδου.

Η ιδέα για την συγχώνευση, ήταν του Σωτήρη Αλημίση, ο οποίος διετέλεσε και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου. Η δεκαετία του '70 αποτέλεσε τη «χρυσή εποχή» του συλλόγου. Αγωνίστηκε για 12 χρόνια στην Α΄ Εθνική από το 1969–70 έως το 1981–82, με μια διακοπή το 1975–76, όταν υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική.

Το 1970–71 κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της καλύτερης επαρχιακής ομάδας, ενώ δυο φορές έλαβε μέρος στο Βαλκανικό Κύπελλο. Το 1982 η ομάδα υποβιβάστηκε και αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες. Τη χρονιά 1994-95 επέστρεψε στην Α’ Εθνική, ωστόσο υποβιβάστηκε ξανά.

Την επόμενη χρονιά θα κερδίσει και πάλι την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία και αυτή τη φορά θα μείνει μέχρι το 2000. Τα επόμενα χρόνια ήταν δύσκολα. Η ομάδα έφτασε να παίζει μέχρι και την τρίτη κατηγορία.

Το 2009 θα επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα θα τερματίσει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χάνοντας για 7 βαθμούς την είσοδο της στα πλέι-οφ. Την επόμενη χρονιά η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση, αλλά θα υποβιβαστεί, εξαιτίας της υπόθεσης των στημένων αγώνων και έκτοτε δεν θα επιστρέψει ξανά.

Για την ακρίβεια τιμωρήθηκε για κατηγορίες σε βάρος του τότε προέδρου της Χρυσόστομου Ψωμιάδη και αποχαιρέτησε μια για πάντα τις μεγάλες κατηγορίες. Σήμερα η Καβάλα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική και είναι πολύ κοντά στην επιστροφή της στην Φούτμπολ Λιγκ.

Πανθρακικός

Αν και ως έτος ίδρυσης αναγράφεται το 1963, από τα στοιχεία προκύπτει πως η ομάδα ιδρύθηκε το 1964 μετά από τη συγχώνευση των ΑΕ Κομοτηνής και Ορφέα Κομοτηνής. Το 1969-70 ανέβηκε για πρώτη φορά στην Β’ Εθνική και παρέμεινε για περίπου 7 χρόνια, όταν και υποβιβάστηκε ξανά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Δεν άργησε πάντως να επιστρέψει, αφού την επόμενη σεζόν επανήλθε στην κατηγορία. Το 1982-83 η ομάδα υποβιβάστηκε ξανά, λόγω της δημιουργίας της Γ’ Εθνικής. Εκεί υποβιβάστηκε και επέστρεψε και πάλι στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Από το 1987 έως το 1996 αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνική, αλλά και στην Α' Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης.

Το 2005-2006 η ομάδα επιστρέφει στην Β’ Εθνική με στόχο να καταφέρει επιτέλους να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία. Πράγμα το οποίο κατάφερε να κάνει πράξη τη σεζόν 2007-2008 όταν και τερμάτισε τρίτος στην Β’ Εθνική και προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική. Εκεί είχε μία αρκετά καλή παρουσία, αφού τερμάτισε στην 11η θέση και παρέμεινε εύκολα στην κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και αποχαιρέτησε την κατηγορία. Το 2012-2013 η ομάδα θα ανέβει και πάλι στην Σούπερ Λιγκ και κατέλαβε την 10η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Την περίοδο 2015-2016 θα τερματίσει στην 15η θέση και θα υποβιβαστεί στην Φούτμπολ Λιγκ. Εκεί όμως αποκλείστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων, αφού όπως έγινε γνωστό η διοίκηση δεν μπορούσε να στηρίξει πλέον οικονομικά την ομάδα. Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία ΕΠΣ Θράκης και όλα τα προηγούμενα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110