Γιάννης Ζαλαώρας: Kάνει καθημερινά 300 χιλιόμετρα για να πάει στην προπόνηση!

Δεν υπάρχει η ιστορία του προπονητή τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό Βόλου! Μία απίθανη περίπτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Γράφει ο Θέμης Σινάνογλου στο «ΦΩΣ»

Γιάννης Ζαλαώρας: Kάνει καθημερινά 300 χιλιόμετρα για να πάει στην προπόνηση!

Ασχολούμαι σήμερα με μια απίθανη ιστορία που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον εγώ τέτοια δεν ξέρω άλλη. Όταν έκανα το θέμα για τον Ολυμπιακό Βόλου ένα πουλάκι από εκεί μου είπε κάτι που δεν το πίστευα. Το έψαξα όμως και είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει προπονητή τερματοφυλάκων έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, έχουμε γεννηθεί και οι δύο το 1974, είμαστε 45ρηδες δηλαδή, ο οποίος έχει τέτοια τρέλα με το αντικείμενό του που επειδή είναι μόνιμος στο λιμενικό, διορισμένος στον Άγιο Κωνσταντίνο και μένει οικογενειακώς στα Καμένα Βούρλα, παίρνει κάθε μέρα το ΚΤΕΛ και κάνει με το πούλμαν καθημερινώς 300 χιλιόμετρα να πάει και να έρθει από το Βόλο! Είναι και ομοσπονδιακός προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική Ενόπλων!

Προσέξτε καθημερινή ταλαιπωρία. Ο άνθρωπος αφήνει το σπίτι του στα Καμένα Βούρλα στις 8.00, πάει με τη βέσπα του στον Άγιο Κωνσταντίνο από όπου αναχωρεί το ΚΤΕΛ, και φτάνει στις 11.00 στο Βόλο για την προπόνηση! Κάνει την προπόνηση και μετά παίρνει το ΚΤΕΛ από το Βόλο όπου θέλει άλλες 3 ώρες να γυρίσει πίσω, στον Άγιο Κωνσταντίνο, και από εκεί να πάρει τη βέσπα του και να πάει στο σπίτι της γυναίκας του στα Καμένα Βούρλα!

Είναι ο Γιάννης Ζαλαώρας. Κάθε μέρα με τη βέσπα και το ΚΤΕΛ και τις αναμονές 3 ώρες να πάει και 3 ώρες να γυρίσει, κάνει έτσι 300 χιλιόμετρα τη μέρα πήγαινε-έλα! Λόγω κρίσης είχε επιδιώξει μετάθεση ως λιμενικός στον Άγιο Κωνσταντίνο αφού η γυναίκα του είναι από τα Καμένα Βούρλα και έχουν δωρεάν σπίτι εκεί.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι Καμινιώτης γέννημα θρέμμα, Ολυμπιακός τρελός, έπινε τον καφέ του στα Καμίνια μαζί με τον Κουντούρη και τον Τάσο Πούλο (για όσους ξέρουν, καταλαβαίνουν) και πηγαίνανε μαζί στο γήπεδο.

Και δεν είναι προπονητής τερματοφυλάκων της πλάκας, έχει δουλέψει και στη Σούπερ Λίγκα. Κάθε χρόνο είναι σε γνωστές ομάδες. Όμως λόγω κρίσης και οικογένειας (αφού έχει 2 αγόρια), τραβάει αυτό το Γολγοθά.

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν απαγόρευση δηλώσεων μέχρι να λήξει το πρωτάθλημα και να συνεχίσει να είναι πρώτη στη βαθμολογία η ομάδα, θέλουν να κρατάνε τους πάντες με χαμηλά το κεφάλι.

Ο Γιάννης Ζαλαώρας είναι τα τελευταία χρόνια στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Ενόπλων με προπονητή τον Βασίλη Βούζα και συνεργάτες τον Θόδωρο Παχατουρίδη, τον Αλβέρτο Παπαδάκη και τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα.

Την περιπέτεια αυτήν την περνάει όχι μόνο φέτος, αλλά κάτι παρόμοιο έζησε και πέρσι που ήταν στα Τρίκαλα και πήγαινε 150 χιλιόμετρα με τη βέσπα και γύριζε 150 χιλιόμετρα με τη βέσπα! Πάλι από Καμένα Βούρλα. Για λόγους ασφάλειας όμως σταμάτησε την τρέλα με τη βέσπα και τώρα πάει με το ΚΤΕΛ. Τόση είναι η τρέλα του και το μεράκι του.

Στα Τρίκαλα ήταν μαζί με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη ο οποίος τον πήρε μαζί του φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου. Πιο πριν ήταν στον Εργοτέλη με πρόεδρο τον Γιώργο Βρέντζο που είναι ο αδερφός του Βρέντζου του Ολυμπιακού.

Πιο πριν ήταν στη Λαμία και ενώ άλλαζαν οι προπονητές, εκείνος έμενε. Έκατσε στη Λαμία με Σούλη Παπαδόπουλο και με Βαζάκα και με Σπανό.

Ήταν και στη Σούπερ Λίγκα με τη Νίκη Βόλου αλλά διαλύθηκε οικονομικά η ομάδα. Ο φίλος μας ήταν και στη Β’ Εθνική με τη Νίκη Βόλου που την είχαν ανεβάσει στη Σούπερ Λίγκα με προπονητή Τζαναβάρα και Λουτσιάνο και Βοσνιάδη.

Στη Σούπερ Λίγκα ήταν και στο Λεβαδειακό με Σάββα Παντελίδη και Μάντζιο όπου ο Λεβαδειακός σώθηκε και έμεινε στη Σούπερ Λίγκα (ο Κομπότης δεν υποβιβάζεται ποτέ).

Και στη Λάρισα έχει δουλέψει με προπονητή Βοσνιάδη και πρόεδρο Πλεξίδα. Πιο πριν ήταν στον Εθνικό Αστέρα και πιο πριν στην Προοδευτική.

Βλέπουμε λοιπόν ότι είναι ένας προπονητής τερματοφυλάκων που έχει δουλέψει σε γνωστές ομάδες, δεν είναι ερασιτέχνης, αλλά επειδή είναι μόνιμος στο λιμενικό αναγκάζεται και κάνει 300 χιλιόμετρα κάθε μέρα με το ΚΤΕΛ και άλλα 20 με τη βέσπα, για να μπορεί να συνδυάζει τη μόνιμη υπηρεσία του και το πάθος του, το μεράκι του. Τι λέει η γυναίκα του για όλα αυτά; Καλύτερα να μην γράψω! Θα μπορούσα να βάλω τα ιερογλυφικά για τις βρισιές που έχει ο Αστερίξ και ο Οβελίξ όταν έβριζαν οι Αιγύπτιοι!