Άλλαξε εικόνα και νοοτροπία η ΑΕΚ και άρεσε ξανά…

Πήρε εύκολη πρόκριση η «Ένωση», παίζοντας με το περσινό της στιλ και τον Μανόλο Χιμένεθ να αρχίζει να βάζει και πάλι τη σφραγίδα του. Οι τρεις «κιτρινόμαυροι» που προβληματίζουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Άλλαξε εικόνα και νοοτροπία η ΑΕΚ και άρεσε ξανά…

Τα κατάφερε και άλλαξε πρόσωπο τελικά η ΑΕΚ μέσα σε τρεις μέρες και έτσι βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Άφησε πίσω της την κακή εικόνα που είχε με τον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο, έπαιξε καλύτερη μπάλα με τον Ατρόμητο, είχε σωστότερη νοοτροπία και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Σημαντικό ήταν βέβαια το γρήγορο τέρμα. Ο Πόνσε το έβαλε νωρίς και έδιωξε το άγχος των συμπαικτών του. Όχι πως είχε τελειώσει το ματς στο 11’, αλλά όπως και να το κάνουμε έγιναν πολύ καλύτερα τα πράγματα για τους «κιτρινόμαυρους» με το προβάδισμα.

Παρά το σκορ που βρήκε νωρίς η ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν διαφοροποίησε το πλάνο του. Είχε επιλέξει 3-5-2 με τους Γκάλο (δεξιά), Μπακασέτα (αριστερά) στις πλευρές και το διατήρησε. Κυνήγησε και το δεύτερο γκολ, αλλά το αριστερό δοκάρι στο πρώτο μέρος σταμάτησε δύο φορές τους παίκτες του (Γκάλο, Λιβάγια). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάνταλος είχε και τρίτο δοκάρι, αλλά μπήκαν και άλλα δύο γκολ για το τελικό 3-0.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η εικόνα. Και πράγματι η «Ένωση» δεν είχε καμία σχέση με το Σαββατιάτικο ματς. Ήταν μεταμορφωμένη. Προς το καλύτερο. Έπαιξε με το περσινό της στιλ. Πρέσινγκ, πρώτη στις μπάλες και ένταση. Ομάδα Χιμένεθ δηλαδή.

Έτσι λοιπόν παραμένει μέσα στο Κύπελλο, στον τελευταίο της φετινό στόχο. Ζητούμενο εφεξής η συνεχής βελτίωση της ομάδας, το καλύτερο ποδόσφαιρο και φυσικά το τρόπαιο.

Ψάχνοντας για κάτι αρνητικό από το ματς, σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, θα σταθώ σε τρεις ποδοσφαιριστές: Ο πρώτος είναι ο Βασίλης Μπάρκας. Υπήρχαν στιγμές που καταλάβαινε εύκολα κανείς πως δεν πατάει καλά στα πόδια του. Πως δεν έχει καλή ψυχολογία. Ιδίως στη φάση του Ενσικουλού που έφυγε στην κόντρα καταδιωκόμενος από τον Μπακάκη και ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» επιχειρεί αχρείαστη έξοδο από την περιοχή του, αφήνοντας κενή την εστία του. Το γλίτωσε το γκολ η ομάδα του, αλλά η αντίδρασή του ήταν λανθασμένη και αν μη τι άλλο απρόβλεπτη.

Θα γράψω και για τον Μιχάλη Μπακάκη. Σε μια φάση στο πρώτο μέρος ο Κουλούρης τον ντρίμπλαρε δύο φορές μαζί! Είχε και μια – δυο ακόμη μικρές ανορθογραφίες ο δεξιός μπακ της «Ένωσης». Αυτό που φαίνεται είναι η κούραση. Είναι στιγμές που πραγματικά δείχνει να μην αντέχει να ακολουθήσει τον ρυθμό. Λογικό από τη στιγμή που έχει πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του φέτος.

Και κάτι τελευταίο για τον Τάσο Μπακασέτα. Για ένα ακόμη ματς μέτριος. Έπαιξε βέβαια σε θέση που δεν την γνωρίζει και ο Χιμένεθ του έβγαλε το καπέλο. Επίσης δεν είχε ρυθμό αφού προερχόταν από τραυματισμό. Οι δικαιολογίες που έχει πολλές. Αλλά νομίζω πως γενικά δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Θα φανεί και στα υπόλοιπα παιχνίδια.