Χιμένεθ: «Εγώ έχω το στιλ μου και ο... Μουρίνιο το δικό του!»

Η σύγκριση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη φαίνεται πως έχει ενοχλήσει τον Μανόλο Χιμένεθ που εξήγησε κάποια πράγματα στη συνέντευξη Τύπου.

Χιμένεθ: «Εγώ έχω το στιλ μου και ο... Μουρίνιο το δικό του!»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ στις δηλώσεις του στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Για το ματς:

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι για ενενήντα λεπτά. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Ήταν μια καλή νίκη. Παίξαμε καλά. Αλλά αν θέλουμε να παραμείνουμε στον ίδιο δρόμο θα απαιτηθούν θυσίες. Και είναι σημαντικό να επανέρχονται ποδοσφαιριστές από τραυματισμούς.

Για το σύστημα με τον Μπακασέτα αριστερά:

Ήταν ένα ρίσκο που πήρα. Ο Μπακασέτας από επιθετικός έπαιξε πάνω στη γραμμή ως μπακ – χαφ. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να τον ευχαριστήσω που αγωνίστηκε σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του. Το να βλέπεις τον Μπακασέτα να προσπαθεί τόσο πολύ ήταν μια μεγάλη χαρά για εμένα και νιώθω υπερήφανος για την προσπάθεια που έκανε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που έχουν τεράστια καρδιά ένας από αυτούς είναι ο Τάσος. Όποτε του ζητάω κάτι δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Άλλες φορές του βγαίνει άλλες όχι. Ίσως άλλος διεθνής ποδοσφαιριστής σε άλλη ομάδα να απαντούσε «δεν ξέρω να παίξω σε αυτή τη θέση» αλλά ο Τάσος ανταποκρίθηκε. Το πιο καλό στο ποδόσφαιρο είναι η ταπεινότητα.

Για τη φασαρία που έκανε ο Ατρόμητος τις τελευταίες μέρες για τη διαιτησία και αν έφτασε στα αυτιά των παικτών του:

Ειλικρινά νομίζω ότι στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν ανώτεροι ενώ και σήμερα παίξαμε καλά και κερδίσαμε μια ομάδα που έχει καλούς ποδοσφαιριστές.

Για το αν το σκορ είναι μικρό με βάση την εικόνα του ματς:

Στα προηγούμενα παιχνίδια μπορεί να είχαμε πάλι ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Το σημαντικό είναι να αυξήσουμε το ποσοστό ευστοχίας γιατί μπορεί σε κάποια παιχνίδια να χρειαστεί να σκοράρεις με λιγότερες ευκαιρίες.

Για την αλλαγή νοοτροπίας και τον Λιβάγια:

Κάθε προπονητής έχει ένα δικό του στιλ παιχνιδιού. Και κανένα στιλ δεν είναι καλύτερο από του άλλου. Εγώ ζητάω από τους παίκτες μου να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να έχουν ρυθμό και κυριαρχία στο παιχνίδι. Σήμερα εμφανίστηκε η ομάδα που κέρδιζε πέρυσι. Το στιλ το δικό μου είναι το δικό μου, το στιλ του Μουρίνιο είναι του Μουρίνιο και οποιουδήποτε άλλου το δικό του. Δεν θεωρώ ότι το δικό μου είναι το καλύτερο, αλλά αυτό είναι. Εμείς οι προπονητές εξαρτόμαστε από τους ποδοσφαιριστές. Αν σκοράρουνε είμαστε οι καλύτεροι αν αστοχήσουν είμαστε οι χειρότεροι. Ο Λιβάγια είναι πολύ καλός και θέλω να συνεχίσει να προσπαθεί.

Για τις θυσίες που πρέπει να γίνουν από τους παίκτες του:

Όλοι εξαρτιόμαστε απ’ όλους. Ααν είμαστε ενωμένοι μέσα και έξω από το γήπεδο τότε μπορούμε να πετύχουμε στόχους. Είναι σημαντικό να είμαστε καλά.

Για το αν σκέφτεται να συνεχίσει με το 3-5-2:

Πρέπει να προστατέψω κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι κουρασμένοι και στα όριά τους. Αν όλος ο κόσμος σκεφτεί μια άμυνα που θα αποτελείται από τους βασικούς της ΑΕΚ υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί είναι τραυματίες. Πρέπει να προστατέψω αυτούς που παίζουν συνήθως, τον Μπακάκη, τον Γκάλο, τον Τσόσιτς γιατί πάνω από το 40% ης άμυνας μας είναι τραυματίες.

Για το αν θα μιλήσει ελληνικά:

Θα μου άρεσε να μιλάω ελληνικά. Κάθε μέρα μαθαίνω όλο και περισσότερες λέξεις. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ντροπιαστώ ή να υπάρξει έλλειψη σεβασμού σε μια τόσο πλούσια γλώσσα.