O πατέρας βόλεϊ στον ΠΑΟ, ο γιος Σπανός μπάλα στον ΑΟ Πειραιά

Ο Άγγελος Σπανός, ποδοσφαιριστής του ΑΟ Πειραιά, μίλησε στο fosonline για το γονίδιο του αθλητισμού που του πέρασε ο βολεϊμπολίστας πατέρας του, Γιώργος Σπανός. Για τη ξέφρενη πορεία της ομάδας του στη Γ' ΕΠΣ Πειραιά αλλά και για τις δικές του φιλοδοξίες. 

O πατέρας βόλεϊ στον ΠΑΟ, ο γιος Σπανός μπάλα στον ΑΟ Πειραιά

Το ενδιαφέρον στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Πειραιά καλά κρατεί. Οι «μάχες» για την άνοδο αλλά και την σωτηρία συνεχίζονται και ο κόσμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κούρσες σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία.

Μία από τις ομάδες που έχει τραβήξει τα βλέμματα με την ανοδική της πορεία είναι ο ΑΟ Πειραιάς. Οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν με χαμηλά το κεφάλι και πλέον βρίσκονται στην κορυφή της Γ’ ΕΠΣΠ και πλησιάζουν τον στόχο της ανόδου.

Το συγκρότημα του Νικήτα Πασσά επικράτησε με 5-2 την προηγούμενη Κυριακή (3/2) του Περαμαϊκού και ανέβηκαν στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα, σκορπώντας τα χαμόγελα σε κόσμο και διοίκηση.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της εφετινής ξέφρενης πορείας του ΑΟ Πειραιά, είναι ο Άγγελος Σπανός, φτυστός ο πατέρας του. Ο 20χρονος επιθετικός έχει βοηθήσει με την παρουσία αλλά και την απόδοση του τους «κυανόλευκους». Παιδί του γνωστού βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Γιώργου Σπανού μπήκε από μικρός στον αθλητισμό και έχει δικαίωμα να ονειρεύεται μεγάλη καριέρα.

Ο ίδιος μίλησε στο fosonline για την απόφαση του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Για την αγάπη που έχει για τον αθλητισμό αλλά και για την επιλογή ανάμεσα στο βόλεϊ και το ποδόσφαιρο.

«Σημαντικές οι συμβουλές του πατέρα μου»

- Νίκη στο ντέρμπι με τον Περαμαϊκό Άγγελε. Πλησιάζει η άνοδος;
Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα. Είμαστε πολύ δυνατοί χαρακτήρες και δεμένοι μεταξύ μας. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε. Πιστεύω πως η άνοδος είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς και στο χέρι μας είναι να μείνουμε στην κορυφή.

- Αν και δεν είστε καιρό μαζί, η ομοιογένεια και η συνεργασία σας είναι τρομερή. Που οφείλεται ;
Στην ομάδα βρίσκομαι από την πρώτη αγωνιστική. Σαν σύνολο έχουμε κάνει μερικές αλλαγές σε παίκτες και προπονητή, αλλά δεν μας επηρέασαν αγωνιστικά. Με τα πιο πολλά παιδιά είμαστε από την αρχή μαζί και έχουμε πολύ καλή συνεργασία μέσα στο γήπεδο. Νιώθουμε καλά μεταξύ μας και παίζουμε ο ένας για τον άλλον.

- Που ήσουν το καλοκαίρι ;
Πριν έπαιζα στον Μεσσηνιακό Καλαμάτας. Την απόφαση μου την πήρα όταν έκανα προετοιμασία με την ομάδα του Φωστήρα και ήρθα σε συμφωνία με έναν προπονητή έτσι ώστε να πάω στον Πειραιά.

- Πως ξεκίνησες με τον αθλητισμό ; Είχες κάποιον να σε ωθήσει ;
Φυσικά, είχα τους γονείς μου που ήταν αθλητές μεγάλου επιπέδου. Έπειτα μου άρεσε από μικρός ο αθλητισμός. Επίσης η μητέρα μου Κατερίνα Μαντωνανάκη είδε πως αγαπώ το ποδόσφαιρο από μικρός και στα 6-7 μου με έβαλε στην ομάδα της Καλαμάτας όπου ξεκίνησα να παίζω.

- Από εκεί πήρες το γονίδιο. Τι άθλημα έκαναν ;
Ο πατέρας μου έπαιζε Βόλεϊ στον Παναθηναϊκό, το οποίο μου άρεσε πολύ αλλά προτίμησα τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Και η μητέρα μου έπαιζε βόλεϊ.

- Συμμετοχές και με την Εθνική Ελλάδας ο πατέρας σου. Σε άφησε να φύγεις μακριά από τα φιλέ ;
Δε με πίεσαν ποτέ. Με άφησαν να επιλέξω και νομίζω έπραξαν σωστά. Πάντα μου άρεσε το βόλεϊ, από μικρός έπαιζα με φίλους μου αλλά μέχρι εκεί. Αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο και για αυτό το υπηρετώ.

Λεζάντα: Ο διεθνής βολεϊμπωλίστας του ΠΑΟ Γιώργος Σπανός

- Γιατί όχι το βόλεϊ ; Στη σημερινή εποχή μπορείς να ανέβεις πιο εύκολα ψηλά στο άθλημα του βόλεϊ, παρά στο ποδόσφαιρο;
Ναι το έχω σκεφτεί αρκετές φορές απλά για αυτό που αγαπάς κάνεις τα πάντα οπότε δεν με νοιάζει πόσο δύσκολο είναι. Θα ξοδεύω χρόνο και όσο μου πάρει. Θα δώσω τα πάντα.

- Υπήρξαν ποτέ συγκρίσεις ανάμεσα σε σένα και τον πατέρα σου. Ένιωσες ποτέ πως δεν θα φτάσεις τη καριέρα του ή ότι σε πιέζει το στενό σου περιβάλλον ;
Μερικές φορές ναι αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να τα ακούω ούτε να σκέφτομαι. Αν φτάσω στο σημείο να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον πατέρα μου θα είμαι περήφανος. Ο πατέρας μου έφτασε ψηλά ως αθλητής και είμαι περήφανος για αυτό. Ξέρω όμως πως με δουλειά θα μπορέσω να πάω και εγώ ψηλά.

-Θέλω να μου πεις μερικές συμβουλές που σου έχει δώσει ο πατέρας σου.
Οι συμβουλές είναι πως στα δύσκολα να θυμάμαι πόσο αγάπη έχω για αυτό που κάνω. Επίσης να σκέφτομαι πόσοι μου είπαν πως δεν μπορώ για να πεισμώσω περισσότερο. Και πως να μην κοιτάω κανέναν ούτε να ζηλεύω. Να κοιτάω τον εαυτό μου καθώς μπορώ να φτάσω όπου θέλω. Αυτά μου έχουν μείνει στο μυαλό από τις συμβουλές του πατέρα μου.

- Ποιες είναι οι δικές σου φιλοδοξίες ;
Εγώ στο μυαλό μου έχω όνειρα και θέλω να φτάσω ψηλά. Τίποτα δεν με σταματά. Έτσι αισθάνομαι. Να παίξω σε αυτές τις μεγάλες ομάδες που θαύμαζα από μικρός και κάποια στιγμή να φορέσω την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

- Τέλος, θα ήθελα να μου δώσεις μια ευχή για την ομάδα σου.
Εύχομαι ναι την δω πάλι σε μεγαλύτερες κατηγορίες και να μην χαλάσει αυτή η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον. Πιστεύω αν συνεχίσουμε έτσι θα καταφέρουμε τους στόχους μας.

Ο Άγγελος Σπανός, ήταν στόπερ , ο νέος προπονητής τον χρησιμοποιεί ως σέντερ φορ και πέτυχε 3 γκολ. Στο βίντεο , στο ματς με τον Πυθαγόρα Περάματος, μπήκε στον αγώνα στο 83΄ και πέτυχε το 3-2 στο 85΄.