Το καμάρι των Ιλισίων είναι εδώ!

Ο Ηλυσιακός πραγματοποιεί σπουδαία πορεία στον 7ο όμιλο της Γ' Εθνικής και διεκδικεί την δεύτερη θέση που δίνει τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου

Το καμάρι των Ιλισίων είναι εδώ!

Μόνο τυχαία δεν είναι (και) η φετινή πορεία του Ηλυσιακού. Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνιζόμενοι στα απαιτητικά σαλόνια της Γ’ Εθνικής, μετέχουν στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο 7ο όμιλο και με την παρουσία τους αποδεικνύουν ότι αποτελούν μία πολύ ποιοτική ομάδα που πάντα αγωνίζεται για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το συγκρότημα των Ιλισίων, μετά το πέρας 15 αγωνιστικών, βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία που την διατηρεί μέχρι στιγμής στην δεύτερη θέση, πίσω μόνο από το πρωτοπόρο Αιγάλεω.

Η διαφορά ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους» και το «Σίτι» βρίσκεται στους οχτώ βαθμούς. Μία διαφορά που δύσκολα θα καλυφθεί, αφού απομένουν μόλις εφτά παιχνίδια για το πέσιμο της καρό σημαίας στον 7ο όμιλο. Ωστόσο από βαθμολογικής άποψης, τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και ο Ηλυσιακός καλείται και οφείλει να δώσει ότι… έχει και να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητες που του αναλογούν. Με την διαφορά όπως προαναφέραμε να βρίσκεται στους οχτώ βαθμούς ο μεγάλος στόχος της ομάδας των Ιλισίων, είναι πλέον η δεύτερη θέση η οποία οδηγεί στην διαδικασία των μπαράζ και δίνει το δικαίωμα στις ομάδες που θα βρεθούν σε αυτά να διεκδικήσουν την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία, στην Φούτμπολ Λιγκ.

Το σύνολο του Δημήτρη Παπασπύρου, αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίθεση στον 7ο όμιλο έχοντας πετύχει συνολικά 21 γκολ ενώ κατέχει την πιο… αξιόπιστη άμυνα στον όμιλο, αφού έχει δεχθεί συνολικά 10 τέρματα. Το «ΦΩΣ» μίλησε με τρεις από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας. Ο προπονητής του Ηλυσιακού Δημήτρης Παπασπύρου και οι ποδοσφαιριστές Χρήστος Πιπίνης και Φλόσαρντ Μάλτσι παραθέτουν την άποψή τους για την ως τώρα παρουσία και τα πεπραγμένα των «κιτρινόμαυρων» στον φετινό «μαραθώνιο».

Ο «πρωτεργάτης» της φετινής πορείας!

Ο φετινός Ηλυσιακός και η πορεία που διαγράφει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μπορεί να θεωρηθεί έργο του Δημήτρη Παπασπύρου. Ο πολύπειρος προπονητής των «κιτρινόμαυρων» που βρίσκεται και φέτος στον πάγκο του συλλόγου στον οποίο είχε δουλέψει και παλιότερα, με την εμπειρία και την φιλοσοφία του, έχει καταφέρει να μετατρέψει τον Ηλυσιακό σε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που κοιτάει κάθε αντίπαλο στα μάτια και παλεύει πάντα για τη νίκη. Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον κόουτς Παπασπύρου, οποίος έδωσε το στίγμα του για τη φετινή πορεία της ομάδας, μίλησε για τους στόχους αυτής, ενώ τόνισε ότι μέλημα όλων είναι ο Ηλυσιακός να επιστρέψει εκεί όπου του αρμόζει.

-Κόουτς ποια είναι η άποψή σου για την ως τώρα πορεία της ομάδας;

Θεωρώ ότι η φετινή μας πορεία είναι πάρα πολύ καλή. Ξεκινήσαμε όλοι από το καλοκαίρι με στόχο για άλλη μία χρονιά να παίξουμε πολύ καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και βλέποντας στην πορεία τους βαθμούς που θα συγκεντρώναμε να μπορέσουμε να θέσουμε τον στόχο της ομάδας. Από την στιγμή που οι δεύτεροι σε κάθε όμιλο οδηγούνται στα μπαράζ για την διεκδίκηση της ανόδου, δεν κρύβουμε ότι πλέον αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η συμμετοχή μας στα μπαράζ. Βέβαια όσον αφορά την πρώτη θέση τίποτα δεν έχει κριθεί τουλάχιστον βαθμολογικά, ωστόσο είμαστε ρεαλιστές και γνωρίζουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

-Κάνε μου ένα σχόλιο για το φετινό υλικό

Έχουμε καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα να έχουμε πέντε – έξι ποδοσφαιριστές με εμπειρία και καριέρες σε πρωταθλήματα όπως η Σούπερ Λιγκ και παίκτες που έχουν πλούσιες παραστάσεις σε απαιτητικά πρωταθλήματα όπως είναι αυτό της Γ’ Εθνικής. Έχουμε την τύχη να έχουμε στο ρόστερ πολλούς ταλαντούχους παίκτες που θεωρώ ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουν πρόταση από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τη σεζόν 2012-13 έχει θητεύσει στην ομάδα μας ο Γιώργος Μασούρας που τώρα πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

-Ποιο στυλ ποδοσφαίρου είναι αυτό που σου αρέσει να εφαρμόζεις στις ομάδες που βρίσκεσαι;

Όποιος με έχει παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις ομάδες που έχω προπονήσει και δουλέψει, στόχος μου πάντα είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο. Πάντα υπάρχει η ίδια φιλοσοφία. Να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας, να παράγουμε ποδόσφαιρο με στόχο φυσικά τους τρεις βαθμούς της νίκης.

-Θεωρείς ότι η ομάδα από άποψης θεάματος και απόδοσης έχει να δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα;

Έχουμε την ατυχία να μην μπορούμε να χρησιμοποιούμε το γήπεδο όσες φορές θέλουμε για προπονήσεις. Σίγουρα, όμως μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει και οι καιρικές συνθήκες τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέπεται να προπονούμαστε και να δουλεύουμε στο χορτάρι. Επίσης, φέτος έχουμε και κάποιους τραυματισμούς με αποτέλεσμα να μην έχουμε στα πιο πολλά παιχνίδια όλο το έμψυχο δυναμικό στην διάθεσή μας. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και επίπεδο που όταν θέλουμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα θα παίξουμε όσο χρειαστεί για να το πάρουμε.

-Το φίλαθλο κοινό του Ηλυσιακού τι άλλο να περιμένει στη συνέχεια του πρωταθλήματος από την ομάδα;

Οι φίλαθλοι του Ηλυσιακού να περιμένουν την ίδια σοβαρότητα. Εμείς από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε στα παιχνίδια που απομένουν που όλα τους αποτελούν «τελικούς» να είμαστε σοβαροί, με πάθος. Πρέπει να συνεχίσουμε τις θετικές εμφανίσεις και να συνεχίσουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο ώστε να καταφέρουμε τον στόχο μας. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε την άνοδο.

-Η προσέλευση του κόσμου σας έχει αφήσει ικανοποιημένους;

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγαλύτερη προέλευση του κόσμου. Είμαστε ικανοποιημένοι από ένα κομμάτι ων φιλάθλων και κυρίως των «Rude Boyz», που μας υποστηρίζουνε με πάθος σε όλα τα παιχνίδια τόσο εντός, όσο και εκτός και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

-Η διοίκηση είναι δίπλα στην ομάδα;

Σπανίζουν οι άνθρωποι όπως αυτοί που βρίσκονται στην διοίκηση του συλλόγου. Ο κ. Γιώργος Λόης ο πρόεδρος της ομάδας και ο κ. Δημήτρης Σαρλάνης πασχίζουν για την ομάδα. Καλό θα ήταν και άλλοι άνθρωποι από τα Ιλίσια, να πλαισιώσουν αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσει ο Ηλυσιακός να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, εκεί όπου του αρμόζει!

Το βαρύ «πυροβολικό» του Ηλυσιακού!

Αποτελεί έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα. Ο λόγος για τον Φλόσαρντ Μάλτσι. Ο 24χρονος σέντερ φορ του Ηλυσιακού αποτελεί το βαρύ «πυροβολικό» στη φετινή ομάδα και με τις εκτελεστικές του ικανότητες, ηγείται στη γραμμή κρούσης των «κιτρινόμαυρων». Μέχρι στιγμής και μετά το πέρας 15 αγωνιστικών στον 7ο όμιλο, ο Μάλτσι έχει «ματώσει» τα δίχτυα συνολικά 10 φορές και αποτελεί ένα παίκτη βαρόμετρο στα χέρια του κόουτς Παπασπύρου στο παιχνίδι της ομάδας. Ο νεαρός «φονιάς» μίλησε στο «ΦΩΣ», τονίζοντας ότι άπαντες θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πετύχει ο σύλλογος τους στόχους του, ενώ όπως χαρακτηριστικά μας είπε, δεν… πολυσκέφτεται ότι αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας από τα Ιλίσια, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να βοηθάει τον Ηλυσιακό ουσιαστικά. «Μέχρι τώρα είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Η ομάδα έχει κάνει μία καλή πορεία, ωστόσο η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάει ακόμα καλύτερα. Όμως, στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται όλα έτσι όπως τα θες. Εμείς συνεχίζουμε, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, είναι ένα από τα καλά που έχουμε σε αυτή την ομάδα. Θεωρώ ότι αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό που έχει πετύχει η ομάδα και στην θέση που βρισκόμαστε. Από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο έχουμε όλοι σεβασμό μεταξύ μας και είμαστε μία μεγάλη παρέα, μία οικογένεια.Ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι η άνοδος και θα κάνουμε ότι μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι μας για να το πετύχουμε. Ο προσωπικός μου στόχος είναι πρώτα να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει αυτά που θέλει και εν συνεχεία να κάνω το βήμα παραπάνω που θα με βοηθήσει στην καριέρα μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάω καθόλου το γεγονός ότι είμαι στους πρώτους σκόρερ. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να βοηθάω την ομάδα μου και να σκοράρω γκολ και αν στο τέλος ο Ηλυσιακός πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και εγώ από την πλευρά μου βρίσκομαι στους πρώτους σκόρερ, θα είμαι διπλά χαρούμενος. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο της ομάδας για την ως τώρα υποστήριξή του και του ζητάω όσο μπορεί να συνεχίσει να μας στηρίζει και να μας βοηθάει για τον λίγο δρόμο που έχει μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν».

«Να κάνουμε το βήμα παραπάνω…»

Ένας από τους πιο ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις τάξεις του Ηλυσιακού, είναι ο Χρήστος Πιπίνης. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός που βρίσκεται στην ομάδα από τα Ιλίσια από το 2016, ανανέωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε την συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους» με στόχο να αποτελέσει μέλος της ομάδας που θα παλέψει για κάτι καλό στη Γ’ Εθνική και γιατί όχι την κατάκτηση τη ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο Χρήστος Πιπίνης υπέγραψε στον Ηλυσιακό πριν από περίπου τρία χρόνια, «κουβαλώντας» ένα πολύ βαρύ βιογραφικό όσον αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο πολύπειρος αμυντικός που ξεχωρίζει για τις ηγετικές του ικανότητες κατέχει στο παλμαρέ του πλούσιες παραστάσεις, τόσο στην Σούπερ Λιγκ, όσο και στην Β’ Εθνική. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής που παραμένει σαν το… παλιό καλό κρασί και αποτελεί τον «βράχο» στην αμυντική γραμμή του Ηλυσιακού, έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε Ακράτητο, Βέροια, Πανσερραϊκό, Θρασύβουλο. Αστέρα Τρίπολης, Καλλονή και Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ έχει δοκιμάσει και το… πείραμα του εξωτερικού αγωνιζόμενος το 2014 στο κυπριακό πρωτάθλημα για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Ο Πιπίνης μίλησε με την σειρά του στο «ΦΩΣ» και τόνισε ότι η ομάδα από άποψης υλικού και ποιότητας θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ομαδικό αλλά και τον προσωπικό του στόχο, ενώ δεν παρέλειψε να «καταθέσει» την

άποψή του για τις διαφορές που υπάρχουν στις κατηγορίες που έχει αγωνιστεί κατά την ποδοσφαιρική του πορεία: «Η φετινή πορεία είναι θετική. Βρισκόμαστε σε μία θέση που ίσως να μας δώσει τη δυνατότητα να μας ανεβάσει στην μεγαλύτερη κατηγορία. Αλλά, ωστόσο θεωρώ ότι με βάση την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ, θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε ακόμα καλύτερη βαθμολογικά θέση. Η δική μου γνώμη είναι πως ο 7ος όμιλος, ο όμιλος που μετέχει ο Ηλυσιακός, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Πιστεύω ότι ξέχωρα από τις πρώτες τρεις ομάδες του ομίλου, τα υπόλοιπα υστερούν σε ποιότητα. Οι διαφορές στις κατηγορίες είναι χαώδης. Από τα γήπεδα, την οργάνωση των ομάδων και την ποιότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με τις ομάδες της κατηγορίας μας. Βέβαια, εξαιρώ την ομάδα μου, διότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στον σύλλογο και ασχολούνται με τα διοικητικά του Ηλυσιακού, είναι αγνοί και με φολοποδοσφαιρικά αισθήματα.

Ο φετινός ομαδικός στόχος, δεν είναι άλλος από το να τερματίσουμε στην δεύτερη θέση, να φτάσουμε στα μπαράζ και αν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να ανέβουμε ένα βήμα παραπάνω, μία κατηγορία ψηλότερα. Από κει και έπειτα, προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει αυτά που θέλει και να ολοκλήρωσω τη σεζόν υγιείς και χαρούμενος.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος που μας ακολουθεί παντού είναι λιγοστός, Ωστόσο είναι άξιος συγχαρητηρίων. Βέβαια περιμέναμε και περιμένουμε περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας και στο γήπεδο».

Η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει το Αιγάλεω!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η φετινή πορεία του Ηλυσιακού, μόνο θετική μπορεί να κριθεί. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα διεκδικώντας μία από τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ αποτελούν την μοναδική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που έχει καταφέρει να βάλει… στοπ στην ξέφρενη πορεία του Αιγάλεω καθώς το έχουν υποχρεώσει στην μία και μοναδική ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά όλα τα φετινά αποτελέσματα της ομάδας στο πρωτάθλημα:

1η αγωνιστική: Απόλλων Ερέτριας – Ηλυσιακός 0-2

2η αγωνιστική: Ηλυσιακός – Άγιοι Ανάργυροι 0-0

3η αγωνιστική: Πανθηραϊκός – Ηλυσιακός 2-0

4η αγωνιστική: Ηλυσιακός – Χαλκίδα 2-0

5η αγωνιστική: Ηλυσιακός – Αιολικός 2-1

6η αγωνιστική: Καλλιθέα – Ηλυσιακός 0-0

7η αγωνιστική: Ηλυσιακός – Κόρινθος 2-0

8η αγωνιστική: Άγιος Ιερόθεος – Ηλυσιακός 1-2

9η αγωνιστική: Χαραυγιακός – Ηλυσιακός 0-0

10η αγωνιστική: Ηλυσιακός – Αιγάλεω 2-1

11η αγωνιστική: Θύελλα Καμαρίου – Ηλυσιακός 1-1

12η αγωνιστική: Ηλυσιακός – Απόλλων Ερέτριας 4-1

13η αγωνιστική: Άγιοι Ανάργυροι – Ηλυσιακός 2-2

14η αγωνιστική: Ηλυσιακός – Πανθηραϊκός 1-1

15η αγωνιστική: Χαλκίδα – Ηλυσιακός 0-1