«Ο Ηρακλής πρέπει να πρωταγωνιστεί στη Super League»

Ο Χρήστος Ρόβας μίλησε στο «fosonline.gr» για τη φετινή πορεία του Ηρακλή, τα πέντε γκολ που πέτυχε στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του και για το τι θα πρέπει να περιμένουν στο εξής οι φίλοι του «Γηραιού».

«Ο Ηρακλής πρέπει να πρωταγωνιστεί στη Super League»

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή και παράλληλα ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Έχει πετύχει 29 γκολ σε 24 αγώνες, έχει βοηθήσει τα μέγιστα για να κατακτήσει ο Ηρακλής την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο και έχει καταρρίψει μετά από χρόνια το ιστορικό ρεκόρ του Ηλία Χατζηελευθερίου, που με 24 γκολ ήταν ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή σε μία αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο ο Χρήστος Ρόβας, έχει πετύχει κάτι πολύ πιο σημαντικό και από αυτό. Έχει επαναφέρει το πρότυπο του γκολτζή, του ποδοσφαιριστή που σου δίνει τη βεβαιότητα ότι αν πάρει την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή θα σκοράρει. Κι αυτό δίνει σιγουριά στους φιλάθλους του Ηρακλή, αλλά παράλληλα αγχώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Ο 23χρονος Χρήστος Ρόβας, που γεννήθηκε στις Σέρρες, αλλά μεγάλωσε σε κάθε άκρη του ελληνικού χάρτη, εξαιτίας της στρατιωτικής ιδιότητας του πατέρα του, είχε αποφασίσει πολύ μικρός ότι επάγγελμά του θα γίνει το χόμπι του. Το ποδόσφαιρο. Έπαιξε σε ακαδημίες στις Σέρρες, στο Σουφλί, στο Μεσολόγγι και αγωνίστηκε στον Εθνικό Σιδηροκάστρου, στον Παναξιακό, στον Ιωνικό, ακόμη και στην Κρήτη με τον Γιούχτα και τον Ερμή Ζωνιανών.

Ο επιθετικός του Ηρακλή είχε 12 γκολ σε ηλικία μόλις 16 χρόνων με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου στη Δ’ Εθνική, ενώ κοντά στα 45 γκολ πέτυχε στη Γ΄Εθνική. Στον Ηρακλή έσπασε όλα τα κοντέρ. Ο ίδιος λέει σε κάθε ευκαιρία πως χρωστάει πολλά στον Κώστα Σκερλετίδη, που τον πίστεψε σε ακαδημία στο νομό Σερρών και τον στήριξε. Στη Βυρώνεια Σερρών όπου μένει η οικογένειά του, τα δύο αδέρφια του καμαρώνουν σε κάθε νίκη του Ηρακλή. Ο μεγάλος του αδερφός, είναι 20 χρόνων και είναι τερματοφύλακας σε τοπικό πρωτάθλημα, ενώ ο 9χρονος, ο βενιαμίν της οικογένειας, μαθαίνει ποδόσφαιρο σε ακαδημία. «Ο μικρός με έχει πρότυπο, είναι συγκινητικό αυτό ως γεγονός. Πηγαίνει στο σχολείο και μιλάει για μένα, όπως και ο βαφτισιμιός μου», λέει στο «fosonline.gr» ο χρήστος Ρόβας. «Από μικρός είχα βάλει στόχο να παίξω ποδόσφαιρο. Στην πορεία κατάλαβα ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι πιο δυνατός. Θέλω να προσφέρω όσα μπορώ περισσότερα», προσθέτει.

Ο νεαρός στράικερ μίλησε για το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο πέτυχε πέντε γκολ, αλλά και για την επόμενη μέρα του Ηρακλή.
Μπήκαμε στο παιχνίδι ορκισμένοι για τη νίκη στην Αλεξάνδρεια. Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για μας, θέλαμε μόνο τη νίκη. Και γι΄αυτό μπήκαμε «δαιμονισμένοι». Βλέπαμε τον στόχο να πλησιάζει όλο και πιο κοντά και γι΄αυτό κάναμε το ματς το πιο εύκολο απ’ όλα τα παιχνίδια. Ήταν ίσως η πιο σημαντική νίκη όλης της σεζόν. Τελειώσαμε νωρίτερα την αποστολή μας, πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο κι αυτό μας κάνει ευτυχισμένους.

- Για το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ που ακολουθεί, σχολίασε:
Στα πλέι οφ θα παίξουμε με τρεις ομάδες, που είναι πρωταθλήτριες και αυτό λέει πολλά. Ο καθένας μας κέρδισε πολλά παιχνίδια. Θα δούμε κάθε ματς σαν τελικό, όπως κάνουμε πάντα. Θα είναι δύσκολα, αλλά στόχος μας είναι η κατηγορία. Κάναμε ένα βήμα. Έμεινε ένα ακόμα. Θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε η μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβει. Ο Ηρακλής αξίζει να βρίσκεται στη Super League και να πρωταγωνιστεί. Κάνει ένα πέρασμα αναγκαστικά από τις χαμηλές κατηγορίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι το πιο σύντομο που έγινε ποτέ.

- Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης τόνισε:
Αυτό που ζω φέτος δεν υπάρχει. Η ομάδα ξεκίνησε χωρίς προετοιμασία σε χρόνο ρεκόρ. Βρέθηκε έξι βαθμούς πίσω σε έναν όμιλο με ομάδες που είχαν καλά μπάτζετ. Με το όνομα του Ηρακλή και τον κόσμο του καταφέραμε να γίνει η ομάδα πρώτη κι αυτό είναι συγκλονιστικό. Στα αποδυτήρια την πρώτη μέρα είδα 13 παιδιά κάτω των 20 ετών και πάλι η ομάδα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Χρωστάμε πολλά και σ’ αυτά τα παιδιά, έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία.

- Για το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, ο Χρήστος Ρόβας, απάντησε:
Πιστεύω ότι με μία - δύο προσθήκες, μπορεί να πρωταγωνιστήσει πολύ εύκολα στη Football League. Υπάρχουν παιδιά που έπαιζαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως είναι ο Αμπάρης κι ο Καζναφέρης, αλλά και οι περισσότεροι έχουν ποιότητα. Με εμπειρία και φρεσκάδα που θα φέρουν οι νέοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα.

- Για τις δικές του επιδόσεις, σχολίασε:
Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Πώς να μην είμαι. Σκοράρω συνέχεια, έσπασα το ρεκόρ, αλλά χρωστάω πολλά στους συμπαίκτες μου. Με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι. Είναι η χρονιά μου. Περισσότερο όμως απ’ όλα είμαι χαρούμενος που τα γκολ αυτά βοήθησαν τον Ηρακλή.