Ο Νίκος Καρύδας προειδοποιεί: Πρίγιοβιτς, που πας;

Ο Νίκος Καρύδας που δούλεψε στην Αλ Ιτιχάντ μίλησε για τις συνθήκες που θα συναντήσει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στη Σαουδική Αραβία...

Ο Νίκος Καρύδας προειδοποιεί: Πρίγιοβιτς, που πας;

Την άποψή του για την πιθανότατη μεταγραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ εξέφρασε ο, πρώην γυμναστής της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, Νίκος Καρύδας, την οποία και περιέγραψε ως καθόλου καλή προοπτική για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να εξελιχθεί η καριέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρύδας στον ARENA FM:

-Για την απόφαση του να πάει στην Σαουδική Αραβία: «Με αφορμή την σεναριολογία για την μεταγραφή του Πρίγιοβιτς, αναγκαστικά θυμάμαι και αυτές τις εμπειρίες μου στην Σαουδική Αραβία. Για μένα ήταν δύσκολη η κατάσταση επαγγελματικά, γιατί για να πάω εκεί άφησα την Στεάουα που αγωνιζόταν στο Champions League και στη συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν μια λάθος απόφαση. Το πρωτάθλημα ήταν υποδεέστερο, οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δύσκολες. Εξαρτάται από τον άνθρωπο βέβαια αυτό. Εμένα νομίζω πως με πήγε πίσω, γιατί ήταν ένα πρωτάθλημα μακριά από την Ευρώπη, είχε ονόματα δυνατά γιατί πήγαιναν για τα μεγάλα συμβόλαια εκεί, όμως όχι τίποτε περισσότερο».

-Για το τι θα έλεγε στον Πρίγιοβιτς: «Αυτό που θα του έθετα σαν ερώτημα θα ήταν τι στόχο έχει. Αν ο στόχος είναι οικονομικός, είναι καλή ευκαιρία. Αν ο στόχος είναι η εξέλιξη, τότε όχι. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι μαθημένος στην υπερβολική ζωή. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα περίεργη, είναι δύσκολος ο τρόπος ζωής, είναι διαφορετικό θρήσκευμα, έχει διαφορετικούς ρυθμούς, έχει διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Εγώ δεν θα μπορούσα να ξαναζήσω εκεί. Η Τζέντα ήταν λίγο πιο πολιτισμική τότε, ήταν μακριά από την πρωτεύουσα, αλλά δεν θα ξεχάσω ότι κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο νόμιζα ότι μπήκα στην σάουνα. Η απορία μου ήταν πώς μπορούμε να δουλέψουμε σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Δεν ξέρω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του Πρίγιοβιτς, κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στα όνειρα και τις αποφάσεις του, όμως πρέπει να τα βάλει όλα κάτω και να τα ζυγίσει ώστε να αποφασίσει σωστά. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, στην διάρκεια της προπόνησης σταματούσαμε για να γίνει η καθιερωμένη προσευχή. Όλα ήταν διαφορετικά και άγνωστα. Οι προπονήσεις γινόντουσαν το βράδυ γιατί έπεφτε γύρω στους 35 βαθμούς».

-Για τα οικονομικά κριτήρια της απόφασης του Πρίγιοβιτς: «Οι Σαουδάραβες γνωρίζουν αυτά τα αρνητικά για αυτό και οι κινήσεις τους είναι προσεκτικές. Εμείς είχαμε προβλήματα οικονομικά για παράδειγμα. Ο Μουντάρι που τότε έπαιζε στην ομάδα μας, και είχαμε καλή σχέση, είχε προβλήματα με τα χρήματά του. Σε γενικές γραμμές αν πετυχαίνεις τον στόχο σου όμως, και η απόδοσή σου είναι αυτή που πρέπει, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να πληρώσει η ομάδα».

-Για την Αλ Ιτιχάντ: «Η Αλ Ιτιχάντ είναι από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες ομάδες στην Σαουδική Αραβία. Το στάδιο που γίνονταν οι αγώνες γέμιζε συνεχώς, ήταν τεράστιο και φοβερό. Η υλικοτεχνική δομή σε προπόνηση όμως δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο».

-Για την απόφαση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να πάρει μεταγραφή στην Αλ Ιτιχάντ: «Όλη η υπόθεση έχει να κάνει με τους στόχους που έχει ο ποδοσφαιριστής. Ένας εξελίξιμος παίκτης δεν θα πήγαινε εκεί ποτέ. Το επίπεδο είναι καλό στο Ασιατικό Champions League αλλά ειλικρινά αν κάποιος θέλει να εξελιχθεί, δεν θα πήγαινε εκεί».