Αντώνης Νταής: Το «κανόνι» του Πειραιά

 

Ο πρώτος σκόρερ της Α’ κατηγορίας Πειραιά, Αντώνης Νταής μίλησε στο fosonline για την ξέφρενη πορεία της ομάδας του αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

Αντώνης Νταής: Το «κανόνι» του Πειραιά

Αν κάποια ομάδα έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά, αυτή είναι αναμφίβολα η Θύελλα Μοσχάτου. Οι «ροσονέρι» οδηγήθηκαν στη διακοπή του πρωταθλήματος στην Α’ κατηγορία, με απολογισμό 28 βαθμούς (8Ν, 1Ι, 2Η) και πραγματοποιούν μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία τους.

Βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά και ο σύλλογος από το Μοσχάτο μπορεί να ονειρεύεται για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Βασικό συστατικό της επιτυχίας, το πάθος, η θέληση αλλά και το κλίμα στα αποδυτήρια. Εκεί τουλάχιστον, εστίασε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και της Α’ κατηγορίας, Αντώνης Νταής.

Ο 31χρονος φορ διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές. Βομβαρδίζει τις αντίπαλες εστίες και έχει βοηθήσει πολύ τους «ροσονέρι» με τα κρίσιμα τέρματα του. Ο ίδιος μίλησε στο fosonline, τονίζοντας πως όλα είναι ζήτημα δουλειάς και αφοσίωσης.

Αντώνη, είσαι ένας από τους πρωταγωνιστές της ξέφρενης πορείας που κάνει η ομάδα σου. Το έχεις καταλάβει έτσι;

Είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να συμβάλει θετικά και με τα γκολ του να βοηθάει την ομάδα του να ανεβαίνει ψηλότερα. Ευχαριστώ αρχικά τους συμπαίκτες μου που με στηρίζουν αλλά και όλο το σύλλογο που δουλεύουμε με επαγγελματικές συνθήκες.

Ήταν ο πρωταρχικός στόχος ο πρωταθλητισμός ;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Θέλαμε απλώς να πάμε καλύτερα από ότι πέρσι. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως είδαμε πως μπορούμε και τώρα έχουμε φτάσει αρκετά ψηλά. Δείγμα της δουλειάς που γίνεται αλλά και της καλής μας εικόνας. Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό.

Αλλάζει ο στόχος; Χτυπάτε πρωτάθλημα ή δεν βάζετε «ταμπέλες»;

Είναι καλύτερο να μη βάζουμε «ταμπέλες». Το διασκεδάζουμε. Κάνουμε αυτό που μας αρέσει και ιδού το αποτέλεσμα. Βέβαια σε κάθε αγώνα παίζουμε για τη νίκη και σκεφτόμαστε μόνο το τρίποντο.

Που οφείλεται η μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας;

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι πως όλοι είμαστε φίλοι. Βρισκόμαστε εκτός αγωνιστικού χώρου, βγαίνουμε όλοι παρέα και πραγματικά, αν και θα ακουστεί κλισέ, είμαστε μια παρέα. Μια οικογένεια. Εκεί πιστεύω πως οφείλεται. Βέβαια,. Το πάθος και η ψυχή που βγάζουμε στο χορτάρι ξεχειλίζουν. Όλα παίζουν το ρόλο τους.

Πρώτος σκόρερ. Δεκαοκτώ τέρματα στο πρώτο μισό της σεζόν. Το περίμενες;

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που οι κόποι σου ανταμείβονται. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βοηθάω την ομάδα μου αλλά και γιατί δικαιώνω τον προπονητή που με επιλέγει και τον εαυτό μου για τον ιδρώτα που έχω ρίξει.

Οι εμφανίσεις σου μπορεί να σε οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Θα το σκεφτόσουν;

Και βέβαια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν αυτή τη στιγμή. Όμως όχι τώρα. Τώρα δίνω την προσοχή στη Θύελλα που είναι η ομάδα μου. Όλα τα υπόλοιπα το καλοκαίρι.
Τι συμβουλή θα έδινες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές;
Δουλειά παιδιά. Δουλειά. Να ιδρώνουν και να προσπαθούν καθημερινά να γίνουν καλύτεροι. Και φυσικά να ακούνε τους προπονητές. Μόνο να κερδίσουν θα έχουν από αυτό.

Μια ευχή για τη νέα χρονιά...

Υγεία πάνω από όλα. Ότι άλλο είναι να έρθει ας έρθει. Καλοδεχούμενο. Όλα τα ξεπερνάμε. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους και ελπίζω το πειραϊκό ποδόσφαιρο που κάνει τεράστια βήματα να φτάσει ακόμη ψηλότερα.