Το «τρένο» του Βόλου και ο πρόεδρός του, που είναι τρελός οπαδός του Ολυμπιακού!

Το παρασκήνιο με τον Βόλο που πάει «τρένο» προς τη Σούπερ Λίγκα και ο «τρελός» οπαδός του Ολυμπιακού, πρόεδρος του Βόλου, φίλος του Μπέου, Γιώργος Σπυριδόπουλος! Άγνωστες ιστορίες στο «ΦΩΣ» που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Το «τρένο» του Βόλου και ο πρόεδρός του, που είναι τρελός οπαδός του Ολυμπιακού!

Θα γράψω κάποια πράγματα που δεν τα έχω ξαναγράψει και πιστεύω δεν έχουν ξαναγραφτεί ποτέ. Για την ομάδα που θα είναι στη Σούπερ Λίγκα του χρόνου, την ομάδα που κάνει περίπατο στη Β' Εθνική, μια νέα ομάδα που φτιάχτηκε πέρσι, ανέβηκε κατευθείαν από τη Γ' στη Β' και πάει τρένο να ανέβει και στη Σούπερ Λίγκα.

Για νομικούς λόγους πρέπει να είμαι προσεκτικός, αλλά όσα γράψω είναι αδιαμφισβήτητα. Πρώτα απ' όλα, ο Βόλος, αυτή η νέα ομάδα που μπήκε σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις του Βόλου, τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου, κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα, σε 10 αγώνες έχει 28 βαθμούς, έχει 5 νίκες στα 5 εκτός έδρας ματς και 4 νίκες και μία ισοπαλία στα 5 εντός έδρας ματς. Έχει δηλαδή 9 νίκες και 1 ισοπαλία σε 10 αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Είναι 8 βαθμούς μπροστά από το δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας που για ειδικούς λόγους κατά την κρίση μου δεν τον υπολογίζω ως αντίπαλο.

Ο Βόλος έχει βάλει 26 γκολ και ο δεύτερος Απόλλων Λάρισας έχει βάλει μόλις 15. Ο Βόλος έχει φάει 5 γκολ και ο δεύτερος Απόλλων έχει φάει 8. Ο Βόλος έχει διαφορά γκολ συν 21 και ο δεύτερος Απόλλων έχει συν 7. Τα ίδια ακριβώς ο τρίτος Πλατανιάς που είναι 9 βαθμούς πίσω από το Βόλο.

Μιλάμε δηλαδή για έναν περίπατο, για μία καλή ομάδα που είναι στην πρώτη θέση με διαφορά και για τραγικούς αντιπάλους.

Αυτή η ομάδα που φτιάχτηκε πέρσι και πάει τρένο τις κατηγορίες ως τη Σούπερ Λίγκα, στο Βόλο αποκαλείται από πολλούς ως «η ομάδα του Μπέου». Επειδή πάει ο Μπέος στους αγώνες της και πανηγυρίζει τα γκολ της, ίσως επειδή στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν φίλοι του και πρώην συνεργάτες του.

Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς σχέση έχει με αυτήν την ομάδα, άλλωστε δεν μιλάω με τον Μπέο εδώ και πολλά χρόνια, οι σχέσεις μας είναι κάκιστες σταθερά, μου έχει βγάλει και ανακοινώσεις, από τότε που ήταν στον Πανιώνιο και έβγαζα τους Πάνθηρες με τους οποίους είχε κόντρα, και μετά στον Ολυμπιακό Βόλου εγώ ήμουν κόντρα στον Μπέο και υπέρ του Τσιώλη και υπέρ των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου. Στην κόντρα «αιωνίων» Κούγιας-Μπέος εγώ πάντα ήμουν με τον Κούγια. Ανεξάρτητα από τις συμμαχίες τους με άλλους που κατά καιρούς άλλαζαν...

Μπορώ λοιπόν άνετα να γράψω αυτά που ξέρω χωρίς να παρεξηγηθώ. Ο πρόεδρος της ομάδας του Βόλου, ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, αυτός που μπήκε μπροστά από πέρσι, είναι τρελος Ολυμπιακός! Όχι τρελός Ολυμπιακός Βόλου. Τρελός Ολυμπιακός Πειραιώς!

Έχω δει με τα μάτια μου φωτογραφίες του να έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη για τα ματς του Ολυμπιακού, με είχε καλέσει μάλιστα χρόνια πριν στη Βοστόνη μαζί με τον Υβ Τριαντάφυλλο και τον πολίστα Θόδωρο Χατζηθεοδώρου όταν είχε πάρει ο Ολυμπιακός το Ευρωπαϊκό στο πόλο!

Για την ακρίβεια, μας είχε καλέσει και φιλοξενήσει στη Νέα Υόρκη ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού Νέας Υόρκης και είχε κανονίσει ο Σπυριδόπουλος που τότε είχε φτιάξει σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Βοστόνη, μετά τη γιορτή στη Νέα Υόρκη να μεταβούμε όλοι στη Βοστόνη για εκδήλωση του δικού του συνδέσμου εκεί. Είχε ναυλώσει βαν, έκανε σαν μικρό παιδί για τον Υβ και τον Χατζηθεοδώρου, είχε τιμήσει το «ΦΩΣ» με πλακέτα, όπως είχε τιμήσει το «ΦΩΣ» και ο σύνδεσμος των Ολυμπιακών στη Νέα Υόρκη.

Θυμάμαι ότι με είχε πάρει με το αμάξι του, μία Ρολς Ρόις και με είχε γυρίσει στη Βοστόνη να τη δω, μου είχε πει ότι γνώριζε τον Πέτρο Κόκκαλη μέσω Βοστόνης και τον Σωκράτη, μια φορά που επέμενε να πληρώσει ένα δείπνο και εγώ δεν το δεχόμουν με τίποτα (τα αποφεύγω αυτά) γύρισε και μου είπε «με προσβάλλεις, όταν φάω εγώ με τον Κόκκαλη δεν επιμένω να πληρώσω, έτσι κι εσύ πρέπει να κάνεις τρώγοντας μαζί μου. Ο καθένας με τα μέτρα του».

Ένας ωραίος άνθρωπος, χουβαρντάς, και πραγματικά άρρωστος Ολυμπιακός. Με έπαιρνε τηλέφωνο από τις ΗΠΑ να μου λέει τον καημό του για εξελίξεις στον Ολυμπιακό κατά καιρούς. Πολλά χρόνια ζούσε στη Βοστόνη, μεγάλος σε ηλικία πλεον, 70άρης, κονομημένος, και με πολύ δυνατούς οικονομικά συγγενείς, πολύ πιο δυνατούς από εκείνον.

Μάλιστα ήθελε τα τελευταία χρόνια με τους συνέταιρους συγγενείς του από τις ΗΠΑ να πάρουν μια τεράστια έκταση στην Κατερίνη, πολλές δεκάδες στρέμματα στην παραλία, να φτιάξουν ξενοδοχείο πολλών αστέρων και κατασκηνώσεις, και τα καταφέρανε. Ήταν μια αποκρατικοποίηση και για να είμαι δίκαιος, δεν είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί Ν.Δ., και θυμάμαι ότι σε ανθρώπους της Ν.Δ. ήταν οι διασυνδέσεις τους...

Θυμάμαι επίσης από τότε στη Βοστόνη να μου λέει ότι τον ήξερε τον Μπέο πολλά χρόνια από τις ΗΠΑ, και ότι ήταν γνωστός στη νύχτα, αφού ο Σπυριδόπουλος είχε μαγαζιά και ο Μπέος είχε δουλέψει παλιά ως σεκιούριτι, ως ασφάλεια -για να το πω ευγενικά.

Και πώς τα φέρνει η ζωή, ύστερα από κάμποσα χρόνια... Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος, το ξαναλέω: Η ομάδα ποδοσφαιρικά είναι καλή, έχουν φέρει καλούς ξένους και καλό προπονητή.

Μεγάλο όνειρο που έχουνε εκεί είναι να φτιαχτεί στο μέλλον κάτι σαν τη Λάρισα, να υπάρχει μια μεγάλη ομάδα στο Βόλο, αλλά τους το χαλάνε οι φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου. Οι δύο αυτές ομάδες βέβαια είναι σε παρακμή. Όμως από την πείρα μου στα οπαδικά δρώμενα, θα γράψω με σιγουριά την άποψή μου: Η ομάδα αυτή μπορεί να πάει καλά στο μέλλον, αλλά Λάρισα δεν θα γίνει ποτέ. Όσο και να το επιθυμούν αφού είναι κοντά στη Λάρισα και υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο πόλεων, Λάρισα δεν θα γίνει ποτέ.

Η Λάρισα έφτιαξε ποδοσφαιρικό κοινό δικό της έπειτα από πολλά χρόνια και έπειτα από μεγάλες επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από μεγάλους παίκτες που έβγαλε, έπειτα από εξόδους στην Ευρώπη και συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλων Ελλάδας και κατάκτηση του Πρωταθλήματος και κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Βόλος όχι μόνο δεν θα μπορέσει να τα κάνει αυτά, αλλά θα έχει και εσωτερική αντιπαλότητα με την ύπαρξη του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου. Εκτός και αν καταφέρουν να πετύχουν μια συγχώνευση-απορρόφηση όπως έγινε με τον Κισσαμικό και τα Χανιά, όμως δεν το βλέπω... Θα συναντήσουν πολλές αντιστάσεις...

Στα 5 ευρώ είχαν βάλει το εισιτήριο στο ντέρμπι με την Κέρκυρα που το κέρδισαν, αλλά και πάλι πολύς κόσμος δεν πήγε στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης το οποίο είναι μικρό. Βέβαια όταν θα παίζουν με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη, θα έχουν στις εξέδρες πολύ κόσμο και η πόλη θα παίρνει ζωή.

Ο Σπυριδόπουλος πέρα από τρελός οπαδός του Ολυμπιακού, είναι και ένθερμος Έλληνας πατριώτης, πολύ διαβασμένος για την Ελλάδα, τη λατρεύει, δεν ξέρω πώς μπλέχτηκε εκεί και τι υποχρεώσεις ανέλαβε και γιατί το έκανε, ίσως επειδή έχει καψούρα με το ποδόσφαιρο. Πάντως με τον Βόλο δεν είχε σχέση.

Για την Κατερίνη είχε λατρεία, αυτή είναι η καταγωγή του, εκεί ονειρευόταν πάντα να κάνει μια μεγάλη επένδυση με τους συγγενείς του και εκεί την έκανε. Και μάλιστα θυμάμαι μου έλεγε ότι όταν θα έκανε τα εγκαίνια του ξενοδοχείου και των κατασκηνώσεων, θα έφερνε τους βετεράνους του Ολυμπιακού εκεί να παίξουν αγώνα, να τους φιλοξενήσει.

Όποιος και αν έχει τις μετοχές στο Βόλο, επιχειρηματικά είναι καλή μπίζνα, διψάει η περιοχή για μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, και ως πόλη τη γουστάρω. Όχι μόνο γιατί έκανα 6 μήνες φαντάρος στην κορφή του Πηλίου στα ραντάρ, αλλά και γιατί αυτή η πόλη έχει τεράστιες δυνατότητες.

Είναι στην καρδιά της Ελλάδας, είναι κοντά και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έχει βουνό και θάλασσα, τον Μάη έχει χιόνια στο χιονοδρομικό και σε 45 λεπτά είσαι κάτω για μπάνιο στη θάλασσα! Δεν υπάρχουν αυτά αλλού. Και είναι κοντά στα Μετέωρα και στο Περτούλι, και είναι απέναντι στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στην Αλόννησο, είναι πόλη-φιλέτο.