Από τον Γκρατσιάνο Πελέ στον Φερνάντο Τόρες!

Η μυστικοπάθεια που επικρατεί στην αναζήτηση φορ για τον Ολυμπιακό, έχει φέρει στην επιφάνεια ένα σωρό σενάρια με ποδοσφαιριστές-σταρ που τα χρήματα που θέλουν, μπορούν να τα βρουν μόνο σε Κίνα και Αραβία...

Από τον Γκρατσιάνο Πελέ στον Φερνάντο Τόρες!

Είναι λογικό να επικρατεί ένα… αλαλούμ, όταν δεν διαρρέει το παραμικρό από πλευράς Ολυμπιακού για τις κινήσεις που κάνει στο μεταγραφικό παζάρι για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής και η πληροφόρηση προκύπτει είτε από μάνατζερ, είτε από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από τα ονόματα που ισχύουν ή ίσχυαν. Ξεκινάμε από τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος όντως εξετάστηκε από τους «ερυθρόλευκους», όμως ο Σουηδός ήθελε να εξαντλήσει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του με την Αλ Αϊν εώς το καλοκαίρι. Έχει λαμβάνειν ακόμη 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τους Άραβες.

Ο δεύτερος που πράγματι απασχόλησε τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζόναθαν Σοριάνο. Ο 33χρονος Ισπανός επιθετικός που έφυγε από την Κίνα και διατυμπάνιζε ότι ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, τελικά προτίμησε τα πετροδόλαρα της Αλ Χιλάλ, της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας όπου παίζει και ο Αλμπέρτο Μποτία.

Ο τρίτος που εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα έστω και αν έχει «παγώσει» το θέμα του και δεν ξέρει κανείς αν θα… ξεπαγώσει κιόλας, είναι ο Αργεντινός Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα.

Ο τέταρτος ήταν ο Ρομπέρτο Σολδάδο που τα είχε «σπάσει» με τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία πριν από μία εβδομάδα, σαν να έχει φέρει… τούμπα τα δεδομένα και τον Ισπανό επιθετικό να ψάχνει μία δεύτερη ευκαιρία στην Πόλη.

Ο πέμπτος είναι ο Λέο Μπονατίνι της Γουλβς. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και πριν από δύο χρόνια, δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής στους «λύκους» της Αγγλίας (σ.σ. παρεμπιπτόντως ήταν στην αποστολή για το ματς της Παρασκευής με την Λίβερπουλ) και ψάχνεται να πάει κάπου δανεικός.

Ο έκτος είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα της Νόριτς, ο οποίος προτάθηκε από τον Μέντες, αλλά ενώ στην αρχή εμφανιζόταν θετικός στην προοπτική του Ολυμπιακού, στη συνέχεια ψάχτηκε για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Και φυσικά υπάρχει και ο «30+» επιθετικός που είναι ο… «άγνωστος Χ» και με τον οποίο φαίνεται να μιλάει ο Ολυμπιακός, αλλά το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία καν να γράψουμε για τους Γιορέντε, Λούκας, Οκάκα και Μπονί που πράγματι είναι ποδοσφαιριστές που έχουν όντως προταθεί.

Τα πιο «τρελά» σενάρια εξ... ανατολής!

Οι παίκτες που αναφέραμε παραπάνω επιβεβαιωμένα ασχολήθηκε ή ασχολείται ο Ολυμπιακός μαζί τους. Πάμε όμως να δούμε και τα διάφορα «τρελά» σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα. Σενάρια που είναι λογικό να προκαλέσουν ένα σωρό... μπερδέματα στον κόσμο.

Πρώτος και καλύτερος ο Γκρατσιάνο Πελέ! Τον Ιούλιο του 2016 έφυγε από την Σαουθάμπτον με προορισμό την Κίνα και για λογαριασμό της Σαντόνγκ Λουνένγκ, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές… 16 εκατομμύρια ευρώ! Τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος έχοντας «φουσκώσει» τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 40 εκ. ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο παίκτης, σύμφωνα με τους Κινέζους, προτάθηκε στον Ολυμπιακό! Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που έπαιρνε 16 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, να έρθει στα μέρη μας με το πολύ το… 1/10 του συμβολαίου που έπαιρνε στην Κίνα. Αφήστε δε που ακόμα περνάει η μπογιά του στην Άπω Ανατολή και ήδη τον «λιγουρεύονται» κι άλλες ομάδες από την Κίνα. Συν φυσικά το ότι υπάρχει πάντοτε η προοπτική της Αραβίας. Πλέον ο Πελέ στην ηλικία που είναι (στα 33 του), θα ψάξει για το τελευταίο «γερό» συμβόλαιο της καριέρας του.

Μετά τον Πελέ έχει αρχίσει τις τελευταίες ώρες και κυκλοφορεί το όνομα του Φερνάντο Τόρες. Ο 34χρονος Ισπανός επιθετικός έφυγε το καλοκαίρι από την Ατλέτικο Μαδρίτης με προορισμό την… Ιαπωνία. Συγκεκριμένα υπέγραψε στην Σαγκάν Τοσού για 1,5 χρόνο με τις ετήσιες απολαβές του να κυμαίνονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Με κάποια μπόνους μπορεί να φτάσει και στα 7-8.

Ο Γκρατσιάνο Πελέ και ο Φερνάντο Τόρες είναι τα δύο πιο «φανταχτερά» και πιο «αστεράτα» ονόματα που ακούστηκαν ως σενάρια εξ Ανατολής! «Τρελά» σενάρια για την ακρίβεια…

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια μυστικοπάθεια που επικρατεί στο «σαφάρι» των Πειραιωτών, είναι λογικό να επικρατεί ένα… αλαλούμ. Και φυσικά οι Ασιάτες είναι πρωτομάστορες στο να προκαλούν όλη αυτή την "αναστάτωση" με ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαιά τους είναι κάτι παραπάνω από "βασιλικά" για τα ελληνικά δεδομένα.