Ο ΠΣΑΠ έβαλε «γκολ για την ελπίδα»

Ο ΠΣΑΠ αντιμετώπισε την ομάδα των προσφύγων από την «Οργάνωση Γη» και μαζί έβαλαν γκολ στην ελπίδα.

Ο ΠΣΑΠ έβαλε «γκολ για την ελπίδα»

Με το σύνθημα «βάζουμε γκολ στην ελπίδα» η ομάδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα προσφύγων που είχε δημιουργήσει η «Οργάνωση Γη». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ΠΑΟ Ρουφ στην Αθήνα παρουσία λαμπρών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

Για την ομάδα του Π.Σ.Α.Π. αγωνίστηκαν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Μιχάλης Καψής, Νίκος Βαμβακούλας, Νίκος Γκουλής, Στράτος Αποστολάκης, Ντανιέλ Μπατίστα, Γιάννης Λαζανάς, Γιώργος Σύρος, Μιχάλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Καραϊσαρίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Διονύσης Χιώτης και Γιάννης Χλωρός, ενώ προπονητής ήταν ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας.

Παίκτες από δώδεκα διαφορετικές χώρες έδωσαν το παρών στην ομάδα των προσφύγων η οποία επικράτησε με 2-1.Στόχος μεταξύ άλλων για την ομάδα που έχει ιδρύσει η «Οργάνωση Γη» είναι η συμμετοχή της σε τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτό καθώς πολλοί από τους πρόσφυγες δεν έχουν την ιθαγένεια με αποτέλεσμα βάση κανονισμών να μην μπορούν να λάβουν μέρος.

Θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε ο Πέτρος Κόκκαλης, εκ των γραμματέων της ΜΚΟ «Οργάνωση Γη»: «Να συνεχίσει να είναι μια οικογένεια για όλους αυτούς που ζουν στα διάφορα καμπς και διαμερίσματα, να έρχονται εδώ, ν αθλούνται και να ανταγωνίζονται με έλληνες αθλητές και ελπίζω να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία μέσα από την ΕΠΣ,την ΕΠΟ, την UEFA και την FIFA και να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα, γιατί νομίζω ότι θα πάρουν πολλά πρωταθλήματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Παναγιώτης Κόρμπος δήλωσε: «Ο Π.Σ.Α.Π. πάντα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για ζητήματα όπως το προσφυγικό. Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θέλουμε να τονίσουμε πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει τη ''ναυαρχίδα'' ώστε όλοι μας να κατανοήσουμε πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές».