Η μεγάλη επιστροφή του μαχητή Ολαϊτάν

Μία ιστορία ζωής από τον Νιγηριανό που ξεκίνησε ξανά προπονήσεις με τον Απόλλωνα Πόντου και ετοιμάζεται για την επιστροφή στα ελληνικά γήπεδα.

Η μεγάλη επιστροφή του μαχητή Ολαϊτάν

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014 ήταν εκ των πρωταγωνιστών σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ήταν το βράδυ που οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League. Ο Μάικλ Ολαϊτάν περί ου ο λόγος ήταν από τα βασικά γρανάζια της «ερυθρόλευκης» μηχανής. Απολάμβανε την πλήρη εμπιστοσύνη του Μίτσελ και όλοι τότε μιλούσαν για ένα παιδί διαμάντι.

Στα 20 του χρόνια είχε φτάσει να είναι βασικότατος με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Μάικλ Ολαϊτάν ζούσε το όνειρο και στον Ολυμπιακό έτριβαν τα χέρια τους, αφού στο πρόσωπο του είχαν βρει έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ο Μίτσελ έσταζε μέλι γι’ αυτόν και όλο το μέλλον ήταν δικό του.

Μία στιγμή, όμως, ήταν αρκετή για να τα φέρει όλα τούμπα. Λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο επί της Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό. Ήταν 2 Μαρτίου του 2014 όταν ο Μάικλ Ολαϊτάν σωριάστηκε στο έδαφος στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης με τους «πράσινους». Το «Γ. Καραϊσκάκης» πάγωσε, οι χτύποι της καρδιάς του μειώθηκαν και ο Νιγηριανός βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Ο Ολαϊτάν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο γι’ αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για ιογενή μυοκαρδίτιδα, η οποία προκλήθηκε από λοίμωξη και είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει μία σειρά από καρδιακές αρρυθμίες. Παρά το γεγονός ότι έμοιαζε απίθανο να φορέσει ξανά ποδοσφαιρικά παπούτσια ο Ολαϊτάν τον Ιανουάριο του 2015 αγωνίστηκε σε ένα ματς του Ολυμπιακού με τον Τύρναβο. Ήταν ουσιαστικά και τα τελευταία του λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στη συνέχεια ο Ολαϊτάν παραχωρήθηκε δανεικός μέχρι που έμεινε ελεύθερος. Από τότε έπαιξε σε Εργοτέλη, Τβέντε, Κορτράικ, Πανιώνιο, Σαμτρέντα. Ποτέ δεν το έβαλε κάτω, διότι όπως είχε πει η μητέρα του ήταν περήφανη όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Τώρα μπορεί να της αρκεί απλά να είναι καλά, όμως, εκείνος δεν τα παρατάει. Σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο της Καλαμαριάς.

Τα προβλήματα με τη βίζα του λύθηκαν και ο Ολαϊτάν ετοιμάζεται για την επάνοδο του στα ελληνικά γήπεδα. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη χώρα μας ήταν ένα ματς του Πανιωνίου με τον Πανσερραϊκό στις 15 Δεκεμβρίου 2016 όταν είχε δώσει και μία ασίστ. Το χαμογελαστό παιδί από τη Νιγηρία δεν το έβαλε ποτέ κάτω…