Βοσνιάδης: «Είπα “Αλέκο, φεύγεις”»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε για την παραίτηση του  από τον Ηρακλή.

Βοσνιάδης: «Είπα “Αλέκο, φεύγεις”»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης σε δηλώσεις του τόνισε πως αποφάσισε ότι θα παραιτηθεί από τον πάγκο του «Γηραιού» από το 15ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αιγινιακό, ακόμα και αν η ομάδα του νίκαγε με 5-0. Ακόμη στάθηκε στην βαριά ήττα με 6-1 από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis:

Για την παραίτησή του από τον Ηρακλή: «Δεν γινόταν αλλιώς. Όπως διαμορφώθηκε το κλίμα, ο μόνος που μπορούσε να δώσει ηρεμία σε μια διοίκηση που από την πρώτη μέρα που ήρθε έπεσαν όλοι πάνω της, ήταν ο προπονητής. Έπρεπε να αλλάξει η κατάσταση μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Όταν στραβώνει κάτι, φεύγει ο προπονητής. Θα βρει την ηρεμία της η ομάδα και εύχομαι να στηριχθεί ο επόμενος».

Για την ήττα από τον Ατρόμητο: «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο δεν ήταν μέσα στους στόχους μας, όμως, το σκορ δεν έπρεπε να πάρει τέτοια έκταση. Πολλές φορές ο ανθρώπινος παράγοντας ακυρώνει πλάνα. Παρουσιάσαμε μια ομάδα με δέκα παίκτες επιπέδου Super League συν τον Ρόβα που έβαλε πέρσι 31 γκολ. Ήρθε το αποτέλεσμα αυτό, πήρε έκταση το σκορ με συνεχόμενα λάθη. Ήταν μεγάλη η αντίδραση του κόσμου, άρχισε να επηρεάζει και την ομάδα όλο αυτό, ήρθε και το άσχημο αποτέλεσμα της Κέρκυρας, αν και ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε».

Για τη στιγμή που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει: «Από το 15’ του αγώνα με τον Αιγινιακό, όταν ξεκίνησαν οι αντιδράσεις του κόσμου, πήρα την απόφαση πως και 5-0 να κερδίζαμε θα έφευγα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δουλεύεις εκεί που σε πιστεύουν και περνάς καλά. Θεώρησε ο κόσμος ότι το 1-6 ήταν ένα χτύπημα μεγάλο για τον Ηρακλή και υπαίτιος είμαι εγώ ως προπονητής. Από τη στιγμή που πάει έτσι το πράγμα, πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Η διοίκηση θα στηρίξει μια, θα στηρίξει δύο, όμως, εμείς τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε και θα έχουμε κάθε μέρα θέματα;».

Για το πώς πήρε την απόφαση να παραιτηθεί: «Αντιλήφθηκα το περιβάλλον, την πίεση του κόσμου. Είπα “Αλέκο, φεύγεις”. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα έφευγα. Θέλω να ηρεμήσω ανθρώπους που ήρθαν με μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν τον Ηρακλή. Είναι σημαντικό ζήτημα η αξιοπρέπεια. Πήρα πολλά πρωταθλήματα σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορώ να ακυρωθώ από μια ήττα στον Ηρακλή. Αν έβλεπα ένα διαφορετικό περιβάλλον θα έδινα τη μάχη μου».

Για την αντίδραση του Παύλου Μυροφορίδη: «Ο μόνος που ενημερώθηκε ήταν ο Μυροφορίδης στο τέλος του αγώνα. Αυτόματα μπαίνω στην ομάδα και χαιρετώ τους παίκτες. Μιλήσαμε άπειρες φορές αυτό το δεκαήμερο. Στήριξε όσο μπορούσε. Τώρα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Κατάλαβε ότι το πήρα απόφαση. Δεν μπορούσε να μου αλλάξει μυαλά κανείς».

Για το τι του είπαν οι παίκτες: «Οι παίκτες αντιλήφθηκαν πως από το ματς του Ατρομήτου και μετά κάτι γύριζε στο μυαλό μου. Την πρώτη φορά μετά το ματς με τον Ατρόμητο, αντέδρασαν και είπαν να μη φύγει ο προπονητής. Αντέδρασε η διοίκηση, στήριξε όσο μπορούσε. Μετά από τον αγώνα με την Κέρκυρα έγινε μια συζήτηση στην Τριανδρία. Ήρθαν κάποιοι φίλοι του Ηρακλή, με βρήκαν και μιλήσαμε. Με κόσμιο τρόπο μου ζήτησαν να το πάρω πάνω μου. Είπα ότι θα μιλήσω τη διοίκηση, δεν ήρθα στον Ηρακλή για να διχάσω αλλά για να βοηθήσω».

Για το αν αποχωρεί για λόγους αξιοπρέπειας: «Γιατί άλλο να φύγω; Δεν είμαι παιδί για να επιδιώξω το πρώτο μου αποτέλεσμα. Πέρασα από ομάδες που ήταν αουτσάιντερ και πήρα συνεχόμενα πρωταθλήματα με μεγάλες προσπάθειες. Δεν είμαι σε ένα επίπεδο ώστε να κρίνομαι από μια ισοπαλία».