Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΑ: Άρης Πετρούπολης και Νέα Ιωνία σήμερα στη Ριζούπολη

Στον 53ο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΑ που διεξάγεται σήμερα (10/4) στη Ριζούπολη, το τρόπαιο θα επιδιώξουν να κερδίσουν για πρώτη φορά ο Άρης Πετρούπολης και η Νέα Ιωνία

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΑ: Άρης Πετρούπολης και Νέα Ιωνία σήμερα στη Ριζούπολη

Σήμερα (10/4) διεξάγεται ο 53ος τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΑ στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» στη Ριζούπολη και το τρόπαιο θα επιδιώξουν να κερδίσουν για πρώτη φορά ο Άρης Πετρούπολης και η Νέα Ιωνία.

Ο Άρης έχει αγωνιστεί σε δύο ακόμη τελικούς (1996—97 με τα Σούρμενα και 2022-2023 με τον Μικρασιατικό) χωρίς να έχει καταφέρει να σηκώσει την κούπα, ενώ η Νέα Ιωνία έπαιξε το 2006-07 και ηττήθηκε από τον Φωστήρα.

Την φετινή αγωνιστική περίοδο ο Άρης Πετρούπολης αγωνίζεται στη Γ' Εθνική και βρίσκεται στην τρίτη θέση τους βαθμολογίας στον τέταρτο όμιλο, ενώ από την άλλη πλευρά η Νέα Ιωνία είναι πρώτη στο δεύτερο όμιλο της Α’ κατηγορίας Αθηνών και διεκδικεί τον τίτλο.

Τον σημερινό τελικό θα διευθύνει ο Χάρης Τσουκαλάς. Συνεργάτες του θα είναι οι Μαρίνος Μαραθωνίτης και Χρήστος Νικολάου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κώστας Μπαϊρακτάρης.

Η πορεία προς τον τελικό

Ο Άρης Πετρούπολης, επειδή αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, μπήκε από την 4η φάση στο θεσμό του Κυπέλλου και απέκλεισε κατά σειρά τον Ολυμπιακό Νέων Λιοσίων (3-1), τον ΑΟ Χαϊδαρίου (0-0 καν. αγώνας, 0-1 παράταση) και την Αγία Ελεούσα (2-1). Στην ημιτελική φάση σε διπλούς αγώνες νίκησε στην Πετρούπολη τον Αστέρα Καισαριανής με 2-0, ενώ κέρδισε και εκτός έδρας με 1-0 και σφράγισε έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού.

Η Νέα Ιωνία συμμετείχε στο θεσμό από την 3η φάση και νίκησε κατά σειρά την Δόξα Βύρωνος (1-2), τον Ατρόμητο Χαλανδρίου (0-3), τον Πανερυθραϊκό (0-0 καν. αγώνας, 0-3 παράταση), και τους Τράχωνες (1-0). Στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και σε διπλούς αγώνες νίκησε στη Νέα Ιωνία την Διάνα Ηλιούπολης με 1-0, ενώ απέσπασε ισοπαλία (1-1) στον επαναληπτικό αγώνα.