Αργοναύτης: Συνδύασε τα 100 χρόνια με την επιστροφή «στα σαλόνια»

Στην Α’ Πειραιά επιστρέφει έπειτα από μια δεκαετία ο ΔΑΟ Αργοναύτης σε μια σημαδιακή χρονιά αφού φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής. Το γιόρτασε σε λαμπερή φιέστα με βραβεύσεις.

Αργοναύτης: Συνδύασε τα 100 χρόνια με την επιστροφή «στα σαλόνια»

Μια από τις πιο ξεχωριστές ιστορίες που αναδύθηκαν αυτή τη σεζόν στα γήπεδα του Πειραιά είναι εκείνη του ΔΑΟ Αργοναύτης. Το ιστορικό σωματείο του Χατζηκυριάκειου «έσπασε» μια… κατάρα δέκα ετών και έπειτα από δέκα χρόνια θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Α’ Κατηγορία. Το πέτυχε μάλιστα σε μια ξεχωριστή στιγμή αφού φέτος ο σύλλογος «σβήνει» τα 100 του κεράκια.

Ο Αργοναύτης έδειξε αξιομνημόνευτη κυριαρχία και σταθερότητα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και φιγουράρει στην πρώτη θέση με 55 βαθμούς, στο +8 από τον επίσης ισχυρό ΑΟ Κορυδαλλό, έχοντας 74 γκολ υπέρ και 18 γκολ κατά σε 21 αγώνες. Δηλαδή σκοράρει περισσότερα από 3,5 γκολ ανά ματς και δέχεται κάτι λιγότερο από ένα.

Πρώτο… κανόνι της ομάδας έιναι ο Ρενάλντο Ράμα που έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 25 φορές ενώ με 14 ακολουθεί ο Φρανσέσκο Τσέλα. Ο 20χρονος Αλέξανδρος Βοσινάκης έχει προσθέσει 7 γκολ. Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής είναι και ο αρχισκόρερ Ράμα που μετρά 1623 λεπτά ενώ ακολουθούν ο Χρήστος Ζαχαρίου με 1592’ και ο Απόλλωνας Μάριος Ξυπολυτάς με 1542’.

Την περασμένη Κυριακή (7/4), ο Αργοναύτης γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο σε μια λαμπρή τελετή, μετά την άνετη νίκη με 4-0 επί του Πήγασου Αγίου Διονυσίου. Ο πρόεδρος της ομάδας, Παντελής Λιγνός προχώρησε στις εξής βραβεύσεις:

1)Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος για τη μεγάλη προσφορά του στο σωματείο και των διαχρονικών στενών δεσμών του σωματείου με τα Δωδεκάνησα

2) Οικογένεια Κυριάκου (Κούλη) Ζηλάκου. Ο Κούλης Ζηλάκος αείμνηστος Πρόεδρος και παντοτινός ηγέτης του Αργοναύτη στον οποίο αφιερώνεται το εφετινό πρωτάθλημα

3)Κυρ Ηλίας. Παπαδόπουλος, Για την τεράστια προσφορά του και την αγάπη του για το σωματείο

Επίσης βραβεύτηκαν οι:

4) Οικογένεια Καλαφατά Γεώργιου, για τον αείμνηστο Γιώργο, για την τεράστια προσφορά του αείμνηστου παλαιμάχου του Αργοναύτη

5)Φραγκίσκος Ελευθέριος, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Αργοναύτη για τη μεγάλη προσφορά του και την αγάπη του στο σωματείο

6) Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Σιδηρόπουλος Νικόλαος για την μεγάλη διαχρονική προσφορά του στο σύλλογο

7) Αλιφράγκης Εμμανουήλ, για τη μεγάλη διαχρονική προσφορά του στο σύλλογο

Βραβεύτηκαν παράλληλα και οι παρακάτω φίλαθλοι που δεν έχασαν ούτε έναν αγώνα της ομάδας:

Θηραίος Πέτρος, Αυγούλης Χρήστος, Αυγούλη Γιώργος, Νομικός Χρήστος

Το χρυσό παπούτσι έλαβε ο πρώτος σκορερ Ρεάνλντο Ράμα ενώ βραβείο έλαβε και ο δεύτερος της σχετικής κατάταξης, Φρανσίσκο Τσέλα.

Την απονομή του τροπαίου έκανε η Αντιδήμαρχος Πειραιά, κυρία Χάρις Ζηλάκου.