ΕΠΟ: Μειώθηκε η ποινή του Αλέξη Κούγια

Δεκτή έκανε εν μέρει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την έφεση του Αλέξη Κούγια για όσα έγιναν σε αγώνες του ΠΑΣ Κόρινθος.

ΕΠΟ: Μειώθηκε η ποινή του Αλέξη Κούγια

Δικαιώθηκε ο Αλέξης Κούγιας για την έφεση που είχε καταθέσει κατά της τιμωρίας 3,5 μηνών που του είχε επιβληθεί για όσα έγιναν σε αγώνες του ΠΑΣ Κόρινθος. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε εν μέρει δεκτή την έφεσή του, με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί στις 57 ημέρες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την από 24-1-2024 έφεση του σωματείου «Α.Ο. Αγίου Νικολάου Κρήτης» κατά του σωματείου «Ατρόμητος Πειραιά» και κατά της υπ’ αριθμ. 53/22.1.2024 οριστικής απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
(αγώνας της 07.12.2023, Άγιος Νικόλαος-Ατρόμητος Πειραιά, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

2) Απορρίπτει τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου «Θερμαϊκός Θέρμης» κατά της υπ’ αριθμ. 67/25-1-2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
(αγώνας της 17.12.2023, Θερμαϊκός-Καβάλα, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

3) Δέχεται τυπικά κι εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος», κατά της υπ’ αριθμ. 69/2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Μεταρρυθμίζει την απόφαση και επιβάλλει στον εκκαλούντα:
α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για πενήντα (50) ημέρες για την παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 περ. δ Ι του Π.Κ. κατ’ εξακολούθηση και,
β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες για την παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 περ. ε του Π.Κ.
Καθορίζει την συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο που επιβλήθηκε στον εκκαλούντα, την οποία ορίζει σε πενήντα επτά (57) ημέρες.
Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ.
Απειλεί σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της ως άνω συνολικής ποινής απαγόρευσης εισόδου.
(αγώνας της 12.11.2023, Παναργειακός-ΠΑΣ Κόρινθος, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

4) Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος», κατά της υπ’ αριθμ. 71/25.1.2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Μεταρρυθμίζει την απόφαση και επιβάλλει στον εκκαλούντα την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπε?ντε (15) ημε?ρες, για την παράβαση του άρθρου 10 παρ.1 περ.δ΄ι του Π.Κ.
Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ.
Απειλεί σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της ως άνω συνολικής ποινής απαγόρευσης εισόδου.
(αγώνας της 26.11.2023, ΠΑΣ Κόρινθος-ΑΕ Μυκόνου, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)».