Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων

Αρχίζει και ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην κορυφή των δύο ομίλων, και ειδικά στον πρώτο, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣΑ και ενώ απομένουν έντεκα αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στους δύο ομίλους έχουν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων

Στο πρώτο γκρουπ το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι βέβαια ο Αστέρας Καισαριανής που με 52 βαθμούς είναι στο +12 από τον Κένταυρο Βριλησσίων και ακολουθούν οι Τράχωνες με 36 πόντους.

Οι υπόλοιπες ομάδες που έπονται έχουν μείνει αρκετά πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου και θα επιδιώξουν να πλασαριστούν σε μία καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Το συγκρότημα της Καισαριανής που είχε ήδη ποιοτικό ρόστερ από την περσινή σεζόν ενισχύθηκε με παίκτες εγνωσμένης αξίας και φιλοδοξεί όχι μόνο να πάρει τον τίτλο στην Α’ κατηγορία που πέρσι έχασε στο… παρά πέντε από το Χαϊδάρι αλλά και να καταφέρει μέσω των μπαράζ με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων να σφραγίσει το εισιτήριο της ανόδου για τη Γ’ Εθνική.

Απόδειξη της δύναμής του είναι το γεγονός πως σε 19 αγώνες έχει πετύχει 17 νίκες, ενώ έχει επίσης 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας είναι ένας έμπειρος προπονητής και γνώστης της κατηγορίας, ο Γιώργος Τσαμόπουλος.

Όσον αφορά τον Κένταυρο, που ξεκίνησε εντυπωσιακά και μάλιστα νίκησε τον πρωτοπόρο Αστέρα Καισαριανής, ύστερα από την ήττα του από τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης έχασε σημαντικό έδαφος και είναι πολύ δύσκολο να το καλύψει. Στην ουρά της βαθμολογίας έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία εδώ και αρκετό καιρό ο Άγος Θωμάς, ενώ για το ποια ή ποιες ομάδες ακόμη θα τον ακολουθήσουν προβλέπεται συναρπαστική μάχη, αφού είναι αρκετές αυτές που κινδυνεύουν.

Πιο αμφίρροπος είναι ο δεύτερος όμιλος, αφού τον τίτλο διεκδικούν τρεις ομάδες. Με βραχεία κεφαλή προηγείται η Νέας Ιωνία που και αυτή έκανε σημαντικές μεταγραφές, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Διάνα Ηλιούπολης και στην τρίτη θέση βρίσκονται τα Σούρμενα που υποχώρησαν στη βαθμολογία ύστερα από την εντός έδρας ήττα τους από τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου. Αυτές οι τρεις ομάδες έχουν 46, 45 και 41 βαθμούς αντίστοιχα.

Έτσι ένα μικρό προβάδισμα έχει η Νέα Ιωνία και λόγω ποιότητας του έμψυχου υλικού της. Οι υπόλοιπες που ακολουθούν έχουν κάτω από 35 πόντους και στόχος τους είναι να κάνουν μία αξιοπρεπή πορεία. Εδώ λοιπόν δεν έχει κριθεί τίποτα για τον τίτλο, ενώ το κοινό στοιχείο που έχει ο δεύτερος με τον πρώτο όμιλο είναι ότι και σε αυτό το γκρουπ έχει υποβιβαστεί από νωρίς μία ομάδα και αυτή είναι η Πεύκη. Από εκεί και πέρα, τουλάχιστον πέντε ακόμη σωματεία κινδυνεύουν και θα δώσουν μεγάλη μάχη για να κρατηθούν στην κατηγορία. Οι ομάδες αυτές είναι ο Άγιος Ιερόθεος, τα Μελίσσια, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Αθηναϊκός και ο Απόλλων Χαλανδρίου.

Μπορεί σύμφωνα με την προκήρυξη να υποβιβάζονται δύο ομάδες από κάθε γκρουπ, όμως θα αυξηθούν γιατί αυτήν τη στιγμή μία αθηναϊκή ομάδα έχει αποχαιρετήσει τη Γ’ Εθνική (Αγία Παρασκευή), ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν και άλλα σωματεία, τα οποία και θα κρίνουν πόσες ακριβώς ομάδες θα υποβιβαστούν από το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας στη Β’ Αθηνών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΑ πλέον έχει γίνει τριών ταχυτήτων, χωρίς όμως ούτε στο ελάχιστο να έχει χάσει το ενδιαφέρον του.