ΑΕΚ - Άρης 0-0: Όλα μηδέν...

ΑΕΚ κι Άρης έμειναν στα ...ρηχά στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας (17/01)

ΑΕΚ - Άρης 0-0: Όλα μηδέν...

Με το μυαλό στα επικείμενα ματς πρωταθλήματος (ειδικά οι γηπεδούχοι), δεδομένου ότι υπάρχει κι ο επαναληπτικός της άλλης εβδομάδας (17/01), στην Θεσσαλονίκη, ΑΕΚ κι Άρης έμειναν στο «στείρο» 0-0 σ' ένα «άνοστο» ματς.

Το πρώτο τους για την φάση των «16» του Κυπέλλου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε επτά αλλαγές, καθώς διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα οι Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (ως στόπερ), Πινέδα και Τσούμπερ, με τον Ελβετό να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Αραούχο επέστρεψε για πρώτη φορά στην 20άδα της ΑΕΚ από το πρόβλημα στο γόνατο (μετά τις 30/11), ενώ εκτός έμειναν μαζί με τον Μάνταλο, οι Βίντα, Κάλενς (για λόγους ξεκούρασης) και Γαλανόπουλος (ενοχλήσεις).

Ο Άκης Μάντζιος, από την άλλη, δεν έκανε καμία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στον πάγκο (μεταξύ άλλων) βρέθηκε κι ο 18χρονος Αγοραστός.

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις είχαν ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην έχουν συνοχή κι οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο να μην απειλούνται (παραχώρησαν δύο σουτ εκτός περιοχής που δεν βρήκαν στόχο, στους Πινέδα - Tσούμπερ) αλλά να έχουν καλύτερη εικόνα και με άξονες τους Σαβέριο - Oυντουμπάτζο να προσπαθούν να βρουν τον Μορόν.


Ωστόσο τον Ισπανό πρώτο σκόρερ της Super League κόντραρε δις ο Μήτογλου.

Έτσι το ημίχρονο βγήκε δίχως γκολ και συγκινήσεις.

Στην ανάπαυλα οι γηπεδούχοι βγήκαν με τον Γκατσίνοβιτς, αντί του Σιντιμπέ (ενοχλήσεις) και τον Πινέδα να (ξανα)παίζει δεξί μπακ.

Χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για ν' απειλήσουν, με τον Πόνσε να εξαπολύει φαλτσαριστό που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε κι ο Αλμέιδα έβαλε στο τελευταίο ημίωρο τους Λιβάι, Αραούχο κι Άμραμπατ.

Ούτε αυτό βοήθησε την ΑΕΚ, αντίθετα οι Θεσσαλονικείς έγιναν πιο απειλητικοί.

Διαγώνιο σουτ του Μορόν πέρασε άουτ (68'), όπως και κεφαλιά του Φαμπιάνο (78'), ενώ ενδιάμεσα ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Ζιλ (που τραυματίστηκε).

Έτσι τα πάντα θα κριθούν στο «Κλ. Βικελίδης» όπου υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 0-0

Γήπεδο: Οpap Arena (N. Φιλαδέλφεια)

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Γιουνγκ (Σλοβενία).

Κίτρινες κάρτες: - Σουλεϊμάνοφ (32’)

Κόκκινες κάρτες: -

AEK (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ (λ.τρ. 46΄ Γκατσίνοβιτς), Πήλιος, Σιμάνσκι, Μήτογλου - Γιόνσον, Πινέδα, Τσούμπερ (60’ Αραούχο), Ελίασον (60’ Άμραμπατ)- Πισάρο (69’ Φερνάντες), Πόνσε (60’ Λιβάι Γκαρσία).

ΑPHΣ (Μάντζιος): Κουέστα - Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια - Νταρίντα, Ζιλ (λ.τρ. 77’ Φετφατζίδης) – Τζούρασεκ (72’ Ντουκουρέ), Σαβέριο (54’ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ – Μορόν (77’ Ζαμόρα).