Ο Άρης και το μέταλλο του πρωταθλητή

Επτά βαθμοί διαφοράς για τον Άρη, είναι αρκετοί για να διώξουν το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Δημήτρη Σπανού, στο ματς που θα γίνει στο γήπεδο της Αγιάς κόντρα στην Παναχαϊκή.

Ο Άρης και το μέταλλο του πρωταθλητή

Αν κάποιος πρέπει να έχει άγχος, αυτοί πρέπει να είναι οι γηπεδούχοι. Αντιμετωπίζουν τον πρωτοπόρο Άρη και ουσιαστικά θα είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν για να πλησιάσουν στις θέσεις ανόδου. Υπάρχουν όμως και ιδιαιτερότητες.

Η Παναχαϊκή έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που βασίζεται σε νέα παιδιά, με δυο τρεις έμπειρους να βάζουν τη σφραγίδα τους. Μπορούν να αγχωθούν οι πιτσιρικάδες με τόσο ενθουσιασμό; Ο Άρης έχει ποδοσφαιριστές που ξέρουν την κατηγορία και που έχουν φάει με το κουτάλι τέτοια ντέρμπι. Η λογική λέει πως δεν μπορούν να λυγίσουν από το άγχος σε τέτοια ματς. Ειδικά όταν δεν έχουν χάσει ούτε ένα παιχνίδι όλη τη χρονιά. Η ισοπαλία θα είναι ευεργετική, η νίκη ίσως και αρκετή για να χαρίσει από τώρα την άνοδο. Μπάλα είναι βέβαια και γυρίζει.

Δεν είναι μόνο άγχος, ή πίεση. Πρέπει να παίξει καλά για να κερδίσεις, πρέπει να είσαι και τυχερός. Υπάρχει και κάτι άλλο που χρειάζεται για να πάρεις τη νίκη. Και άκουσα να το λέει ο Ηλίας Κυριακίδης, ο συνεργάτης του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον «Αrena» στη Θεσσαλονίκη, όχι για να χαϊδέψει αυτιά. «Ο Άρης διαθέτει μέταλλο πρωταθλητή».

Αυτό το μέταλλο πρωταθλητή μπορεί να κάνει τη διαφορά, να δώσει νίκες ακόμη και στη χειρότερη μέρα, να τσαλακώσει το αντίπαλο φρόνημα. Σε λίγες ώρες θα το ξέρουμε…