«Πάσα στα θράνια»: Ο Τάκης Φύσσας έπαιξε μπάλα με πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΕΠΟ προχώρησε σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, καθώς πάνω από 2.000 παιδιά συμμετείχαν.

«Πάσα στα θράνια»: Ο Τάκης Φύσσας έπαιξε μπάλα με πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες

Με παιδική ενέργεια και ενθουσιασμό πλημμύρισαν τα νότια προάστια της Αττικής το τετραήμερο 27 - 30 Νοεμβρίου, στη διάρκεια του οποίου εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες είχαν τη χαρά να απολαύσουν το ποδόσφαιρο, σαν εκπαιδευτικό εργαλείο και ως παιχνίδι, μέσα από το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία», που υλοποιεί η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΕΠΟ.

Το ασύγκριτης προσέλευσης και ανεπανάληπτης επιτυχίας φεστιβάλ ποδοσφαίρου, φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου και την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σταδίου Γλυφάδας. Επί τόπου, σε αμφότερα τα γήπεδα, παρέστη ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας, ο οποίος έπαιξε με τα παιδιά και μοίρασε, μαζί με δεκάδες αυτόγραφα, εμπειρίες από την ποδοσφαιρική πορεία του.

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Δ Αθήνας σε συνεργασία με την ΕΠΟ και υποστηρίχθηκε από φοιτητές ειδικότητας ποδοσφαίρου της ΣΕΦΑΑ Αθήνας, προσήλθαν πάνω από 2.000 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από σχολεία των περιοχών Μοσχάτου, Ταύρου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου.

Από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΕΠΟ, συμμετείχαν ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Τσάνας, ο επικεφαλής εκπαίδευσης Μιχάλης Μητροτάσιος, ο grassroots manager Χρήστος Σίσκος και οι εκπαιδευτές futsal Γιώργος Βασσάλος, Στέφανος Σοϊλεμές.