ΑΕ Μοσχάτου – ΑΟ Καραβάς: Πράξη πρώτη

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν όλοι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στον Πειραιά, ανάμεσα στο Μοσχάτο και τον Καραβά, την Κυριακή (21/10, 16.00).

ΑΕ Μοσχάτου – ΑΟ Καραβάς: Πράξη πρώτη

Για πολλούς λόγους, ο αγώνας θα τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου και θα «κλέψει» τα φώτα από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Από την μία οι μεν «πράσινοι» έρχονται από απώλεια βαθμών στο ματς με Μαύρο Αετό/Ολυμπιάδας και θέλουν τη νίκη προκειμένου να μη χάσουν άλλο έδαφος.

Από την άλλη οι «κυανόλευκοι» έχοντας μόνο νίκες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα στοχεύουν σε θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και θα τους δώσει παράλληλα το ψυχολογικό αβαντάζ να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό την «κούρσα» για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Απόρθητο το «κάστρο» του

Το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια των μεταγραφών το Μοσχάτο κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και κατάφερε να ενισχύσει με παίκτες που διαθέτουν ποιότητα αλλά και εμπειρία, όλες τις γραμμές. Η πιο βασική μεταγραφή ήταν του Νίκου Κούστα . Ο νεαρός τεχνικός έγινε πόλος έλξης αρκετών συλλόγων, ωστόσο συμφώνησε γρήγορα με τη διοίκηση των «πρασίνων» και έπιασε δουλειά. Εξ’ αρχής κατάφερε να περάσει στο συγκρότημα του την ιδεολογία του. Δηλαδή να παίζουν οι παίκτες του γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν και είναι νωρίς και έχουμε δει μόνο 4 επίσημα παιχνίδια από το Μοσχάτο, η εικόνα εντός των τεσσάρων γραμμών είναι ενθαρρυντική και μας προϊδεάζει για τη συνέχεια.

Η δύναμη όμως του Μοσχάτου πέρα από τις προσθήκες και την αγωνιστικότητα, πηγάζει από τον κόσμο και την έδρα του. Οι φίλοι της ομάδας κάθε αγωνιστική δίνουν το παρών και βοηθούν με τη φωνή και την αγάπη τους να πάρει η ομάδα τους το θετικό αποτέλεσμα. Συνολικός απολογισμός από πέρσι μέχρι σήμερα στα παιχνίδια στο «σπίτι» του : Σε 16 ματς μετράει 15 νίκες και μία ισοπαλία.

Για το Μοσχάτο το παιχνίδι αυτό έχει μεγάλη βαρύτητα. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως στον δεύτερο όμιλο μαζί με τον Καραβά βρίσκεται ο εξαιρετικός και πάντα επικίνδυνος Αετός Κορυδαλλού. Σε περίπτωση ήττας το σύνολο του Κούστα μένει πίσω στο μαραθώνιο για την πρώτη θέση. Από την άλλη με νίκη θα πάρει την κατάλληλη ψυχολογία ενώ θα περάσει πάνω από τον Καραβά στο πίνακα της βαθμολογίας.


«Πολυβόλο» στην επίθεση, «μπετό» στην άμυνα

Στο στρατόπεδο του Καραβά το κλίμα είναι εξαιρετικό. Η ομάδα σε τέσσερις επίσημες υποχρεώσεις (δύο παιχνίδια Κυπέλλου, δύο πρωταθλήματος) μετράει ισάριθμες νίκες και σκοπεύει να μεγαλώσει τον αριθμό. Η διοίκηση το καλοκαίρι έδειξε εμπιστοσύνη στον τεχνικό Παύλο Κόκοτο ενώ προχώρησε σε δυνατές προσθήκες που ενίσχυσαν τον βασικό κορμό. Αυτό που κάνει τη διαφορά πέρα από κάθε άλλη ομάδα μέχρι τώρα είναι η εξαιρετική λειτουργία της επίθεσης αλλά και η άμυνα «μπετό». Τα τέρματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι 16 – 0. Δείγμα της τρομερής δουλειάς που γίνεται τόσο στο επιθετικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα, η διοίκηση του Καραβά κατάφερε να ντύσει στα «κυανόλευκα» δύο ποδοσφαιριστές με εμπειρία και ποιότητα. Ο λόγος για τον Γιώργο Ζαχαράτο που ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι και τον Δημήτρη Καββαδία. Ακραίος επιθετικός με παιχνίδια και παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Κυπελλούχους Πειραιά που θα πάνε στο Μοσχάτο με όλα τους τα «όπλα».