Δημάτος: «Μπορεί να επιστρέψει στην 15η θέση η Ελλάδα»

Για ένα "τρελό" σενάριο κατά το οποίο η Ελλάδα μπορεί να ανέβει στη 15η θέση τη ειδικής βαθμολογίας της UEFA μίλησε ο Ανδρέας Δημάτος.

Δημάτος: «Μπορεί να επιστρέψει στην 15η θέση η Ελλάδα»

Τον τρόπο με τον οποίο είναι εφικτό να επιστρέψει η Ελλάδα στη 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA εξήγησε με ανάρτησή του ο Ανδρέας Δημάτος.

Ο σύμβουλος media της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μίλησε για τον ευεργετικό αντίκτυπο της μέχρι τώρα καλής πορείας των ελληνικών ομάδων, τονίζοντας τι πρέπει να συμβεί για να μπορέσει από φέτος η χώρα μας να επιστρέψει στη 15η θέση και να διατηρήσει τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Φτάσαμε αισίως στο καθοριστικό δεκαπενθήμερο των πλέι οφ στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Ελλάδα να συμμετέχει για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία με τέσσερις ομάδες…

Με τη χώρα μας να ελπίζει βάσιμα για τέσσερις ομάδες στη φάση των ομίλων για δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία. Τελευταία φορά ήταν την περίοδο 2014-15 αλλά με τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Champions League…

Με τη χώρα μας με το 8-6-2 στα μέχρι σήμερα καλοκαιρινά προκριματικά να φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ των 12 νικών, που είναι η καλύτερη επίδοση των ομάδων μας την τρέχουσα δεκαετία!

Με τη χώρα μας να έχει την προσδοκία για δύο ομάδες στο Champions League, για πρώτη φορά μέσα από προκριματική διαδικασία.

Και φυσικά δεν θα είναι μικρή υπόθεση να καταλήξουν σε ελληνικά χέρια δύο από τα έξι συνολικά εισιτήρια ολόκληρης της προκριματικής φάσης που διεκδίκησαν συνολικά 50 ευρωπαϊκά club…

Kαι εδώ υπάρχει ένα τρελό σενάριο…

Τρελό λόγω της πολύ χαμηλής θέσης από την οποία ξεκίνησε και αυτό το καλοκαίρι η χώρα μας αλλά και της μεγάλης βαθμολογικής απόστασης από το ορόσημο της 15ης θέσης, που κατακτήσαμε πρόσκαιρα πρόπερσι και μας έδωσε τις πέντε ομάδες αυτό το καλοκαίρι…

Και όμως…

Το ενδεχόμενο διπλής ελληνικής πρόκρισης με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στους ομίλους του Champions League και με βασική προϋπόθεση την πρόκριση και του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference μπορεί αυτόματα να βάλει από εφέτος τη χώρα μας στη διεκδίκηση της επιστροφής στο ευρωπαϊκό top-15!

Και αυτό γιατί εκτός από την κατάκτηση των βαθμών στα οχτώ ελληνικά ματς που απομένουν μέχρι την κλήρωση του Μονακό την ερχόμενη εβδομάδα θα προστεθεί και το διπλό μπόνους ΑΕΚ και Παναθηναϊκού (κάτι σαν τέσσερις έξτρα νίκες) για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Συγκομιδή ισόποση αν όχι και μεγαλύτερη με αυτή που έχουν πετύχει συνολικά οι ομάδες μας μέχρι σήμερα σε αυτό το καλοκαίρι, μετά από 16 ματς!

Συγκομιδή που μαζί με τα αποτελέσματα που πρέπει να πετύχουν για την πρόκριση θα είναι πάνω από 2.000 βαθμούς και μαζί με τα αποτελέσματα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ θα φέρουν την Ελλάδα στην κορυφή της καλοκαιρινής βαθμολογίας των χωρών (κοντά σε Τουρκία, Πολωνία και Ισλανδία που προηγούνται αυτή τη στιγμή) και σε υποφερτή απόσταση από Τσεχία, Δανία, Ισραήλ και Ουκρανία, οι οποίες μας… κρύβουν την 15η θέση αυτή τη στιγμή στη συνολική κατάταξη 5ετίας!

Ειδικά αν στα πλέι οφ του Champions League δεν έχουν την ίδια… επιτυχία η Κοπεγχάγη για τη Δανία και η Μακάμπι Χάιφα για το Ισραήλ. Άντε και η Μόλντε της 14ης Νορβηγίας με αποκλεισμό από τη Γαλατασαράι!

Όλα αυτά είναι πραγματικά όμορφα για τη χώρα μας που έκανε πέρυσι όλες κι όλες τρεις νίκες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή σεζόν (και οι τρεις από τον Άρη…) και που τερμάτισε στην 41η θέση της περιόδου 2022-23…

Έχει ήδη ανέβει στη 17η θέση από πλευράς εφετινής συγκομιδής, αλλά το ελληνικό come back πρέπει να έχει και συνέχεια στις δυο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου.

Καλή επιτυχία στις ομάδες μας»!