Γ' Εθνική - Αφιέρωμα: Ο 1ος και ο 2ος Όμιλος της τρίτης κατηγορίας

Οι ομάδες της Γ' Εθνικής έχουν μπει στη «μάχη» του καινούργιου πρωταθλήματος και το «ΦΩΣ» σας παρουσιάζει τα σωματεία των 8 ομίλων της κατηγορίας. Σήμερα (3/10) ο 1ος και ο 2ος Όμιλος.

Γ' Εθνική - Αφιέρωμα: Ο 1ος και ο 2ος Όμιλος της τρίτης κατηγορίας

Στις... επάλξεις βρίσκονται ήδη οι ομάδες της Γ' Εθνικής στο πλαίσιο της σεζόν 2018-2019 και το «ΦΩΣ» σας παρουσιάζει σε καθημερινή βάση τα σωματεία που απαρτίζουν τους οκτώ ομίλους της κορυφαίας τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας. Σήμερα (3/10) στο... πιάτο σας ο 1ος και ο 2ος Όμιλος.

1ος Όμιλος

Ξεχωρίζουν Καβάλα και Πανσερραϊκός

ΚΑΒΑΛΑ: Στους περισσότερους ομίλους υπάρχουν φαβορί. Έτσι και στον 1ο, η Καβάλα είναι αυτή που κλέβει την παράσταση και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι «Αργοναύτες» με τεχνικό ηγέτη τον Παύλο Δερμιτζάκη, θα παραταχθούν ανανεωμένοι στον νέο «μαραθώνιο» που ξεκινάει. Κατά το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι οι «κυανόλευκοι» ενισχυθήκαν σημαντικά στις περισσότερες θέσεις και στις τάξεις του συλλόγου, υπάρχει αισιοδοξία για μία σεζόν που στο τέλος θα έχει θετικό πρόσημο. Την περσινή σεζόν η Καβάλα ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στην 3η θέση του 1ου ομίλου και φέτος επιθυμεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει μέχρι τα μπαράζ ανόδου.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Η νέα αγωνιστική περίοδος θα βρει τον Πανσερραϊκό στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής, καθώς τα «λιοντάρια» μετά από μία πολύ δύσκολη σεζόν πέρυσι τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά στη Φούτμπολ Λιγκ, γνώρισαν τον οδυνηρό υποβιβασμό. Μπορεί οι Σερραίοι να μην έχουν την δυναμικότητα άλλων χρόνων, ωστόσο το όνομα αλλά και το βάρος της φανέλας, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Στο τιμόνι της ομάδας θα βρίσκεται για ακόμα μία χρονιά ο πολύπειρος Σάκης Αναστασιάδης ο οποίος καλείται να οδηγήσει την ομάδα και πάλι τις επιτυχίες. Όσον αφορά το ρόστερ του συλλόγου, αρκετοί παίκτες μετά και τον υποβιβασμό αποχώρησαν, ωστόσο ο Πανσερραϊκός με προσεκτικές κινήσεις αναπλήρωσε τα κενά και δημιούργησε ένα έμψυχο δυναμικό με ποιότητα. Τα υπόλοιπα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο…

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Η περσινή συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου, θα λέγαμε ότι άνοιξε την όρεξη στις τάξεις του Απόλλων Παραλιμνίου. Η φετινή σεζόν θα είναι η τρίτη συνεχόμενη που οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν το «παρών» στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα θα πορευτεί με προπονητή τον Παύλο Δημητρίου και με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα. Αν κρίνει κανείς από τα ρόστερ των ομάδων και την ποιότητα που διαθέτουν αυτά, θα λέγαμε ότι ο Απόλλωνας μαζί με τις δύο παραπάνω ομάδες την Καβάλα και τον Πανσερραϊκό, προβάρουν ως τα μεγάλα ονόματα του 1ου ομίλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Αποτελεί μία από τις πολλές νεοφώτιστές ομάδες του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Εθνικό Σιδηροκάστρου, ο οποίος επιστρέφει και πάλι στις παραστάσεις της Γ’ Εθνικής μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Οι «κυανόλευκοι» την περσινή σεζόν, στέφθηκαν πρωταθλητές στην ΕΠΣ Ξάνθης και θα λέγαμε ότι έρχονται με φόρα και έτοιμοι να κάνουν την έκπληξη. Στην άκρη του πάγκου του Εθνικού, θα βρίσκεται ο Σάκης Καρυπίδης ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει πέντε χρόνια παρουσίας στην ομάδα. Η διοίκηση τον εμπιστεύεται και του ανανέωσε τη συνεργασία, επιβραβεύοντας τον για την περσινή πορεία της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

ΠΑΟ ΚΟΣΜΙΟΥ: Έχοντας τον τίτλο του πρωταθλητή στην ΕΠΣ Θράκης, ο ΠΑΟ Κοσμίου κατεβαίνει στο νέο πρωτάθλημα με μεγάλες βλέψεις και φιλοδοξίες. Οι νεοφώτιστοι που αναμένεται να στηριχθούν σε δικά τους παιδιά, κατά το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι προχώρησαν σε σημαντικές προσθήκες, κυρίως νεαρών ποδοσφαιριστών. Στο τιμόνι της ομάδας θα βρίσκεται ο Σάββας Αϊβάζης.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ: Με τον Γιάννη Μαλαματά για ακόμα μία σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο νεοφώτιστος Κεραυνός Πέρνης, θα παραταχθεί στο νέο πρωτάθλημα με δύο στόχους. Αρχικά να καθαρίσει την υπόθεση παραμονής και εν συνεχεία να παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Όσον αφορά τα της ομάδας, οι «μελανόλευκοι» έχασαν κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά κατάφεραν να τους αντικαταστήσουν με ακόμα καλύτερους.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Με τον τίτλο της… πρωτάρας στην… πλάτη, η Ασπίδα Ξάνθης θέλει να διαψεύσει τα προγνωστικά και να κάνει το δικό της παιχνίδι. Στο στρατόπεδο των Θρακιωτών, όπως είναι λογικό επικρατεί ενθουσιασμός για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο κύριο μέλημα όλων είναι η Ασπίδα να μην γίνει… σάκος του μποξ και να κάνει τις δικές της ζημιές. Στην άκρη του πάγκου της θα βρίσκεται ο Χρήστος Σαμαράς.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Με τον πολύπειρο προπονητή Δημήτρη Σίτσα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Αετός Ορφανού δηλώνει φέτος πανέτοιμος για το βήμα παραπάνω. Θυμίζουμε, ότι την περσινή σεζόν η ομάδα της Καβάλας, πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία, χάνοντας στα σημεία την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Οι φιλοδοξίες μετά και την εικόνα που έδειξε ο Αετός την περασμένη χρονιά έχουν ανέβει και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει τη δυνατότητα να μπει σφήνα σε Καβάλα και Πανσερραϊκό.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Μετά και την περσινή αξιόλογη πορεία του ο Ορφέας Ξάνθης, θέλει να ξεμπερδεύει όσο το δυνατόν πιο νωρίς με την υπόθεση παραμονής και μετά να κοιτάξει τα υπόλοιπα. Προπονητής για τους «κιτρινόμαυρους» είναι ο Μπάμπης Χατζημεστής.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Ο πρωταθλητής της Ξάνθης πριν από δύο χρόνια Άρης Αβάτου στην δεύτερη σερί παρουσία του στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής αναμένεται να τα δώσει όλα για όλα και να επιβεβαιώσει τα… προγνωστικά που τον θέλουν μέσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο. Αποκορύφωμα για τους «κιτρινόμαυρους», η παρουσία τους στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου το σύνολο του Γιώργου Μαραντά, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, την Παναχαϊκή και τον Λεβαδειακό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: «Εκεί εκεί στη Γ’ Εθνική», φώναζαν οι φίλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μετά και το τέλος του αγώνα με το Σουφλί πέρυσι, στο οποίο οι «κυανόλευκοι» πήραν τη νίκη και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οι νεοφώτιστοι του Θανάση Μουστακίδη, που επιστρέφουν στο υψηλό επίπεδο, αναμένεται να είναι σκληρό… καρύδι για όλες τις ομάδες που θα τον αντιμετωπίσουν στον 1ο όμιλο και αναμένεται να κάνει «ζημιές».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: Ακόμα μία πρωτάρα ομάδα στον 1ο όμιλο. Για τον Αλέξανδρο Κιλκίς ο λόγος, με τους πρωταθλητές Κιλκίς να ονειρεύονται μία αξιοπρεπή παρουσία στο νέο πρωτάθλημα και γιατί όχι το βήμα παραπάνω. Η ομάδα θα λέγαμε ότι δεν κινήθηκε σε βαθιά… νερά στο μεταγραφικό παζάρι και θα βασιστεί στα δικά της παιδιά, όπως κάθε σεζόν δηλαδή. Να σημειωθεί ότι προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Σπυρογιάννης ο οποίος ανέλαβε τα ηνία στις αρχές του καλοκαιριού.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Το εξαιρετικό πρόσωπο που έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας θέλει να επιβεβαιώσει και στις επίσημες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Νέστος Χρυσούπολης. Το σύνολο του Κυριάκου Κετσιεμενίδη, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και αναμένεται μαζί με τους Πανσερραϊκό, Καβάλα και Αετό Ορφανού να οδηγήσουν την κούρσα για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ: Έπειτα από μία ονειρεμένη σεζόν στην οποία η ΑΕ Καλαμπακίου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος στη Δράμα, οι «κιτρινόμαυροι» ρίχνονται στη «μάχη» της Γ’ Εθνικής για να αποδείξουν, ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η άνοδος που πήραν, με το «σπαθί» τους. Στην άκρη του πάγκου θα βρίσκεται ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκου, ο οποίος αναμένεται να στηριχθεί στους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας.

2ος Όμιλος

Το «restart» της Βέροιας και το... ορεξάτο Παλαιοχώρι

ΒΕΡΟΙΑ: Η Βέροια «χτίστηκε» από την αρχή, καθώς θα αγωνιστεί με το ΑΦΜ της Ελπίδας Σκουτάρεως στη Γ’ Εθνική. Όπως είναι γνωστό η προσωρινή διοίκηση της ερασιτεχνικής Βέροιας θέλει να κάνει «restart» για να διαγραφούν τα χρέη που βαραίνουν την ομάδα. Έτσι βρήκαν το ΑΦΜ της Ελπίδας Σκουτάρεως (ΕΠΣ Σερρών), η οποία δεν θα πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα. Πρόεδρος στη «Βασίλισσα» είναι ο Αχιλλέας Μπίκας (γιος του Γιώργου Μπίκα), ενώ προπονητής ο Νίκος Παπανώτας.

ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: Έφτασε στην... πηγή όμως νερό δεν ήπιε την περασμένη σεζόν ο Άρης Παλαιοχωρίου, καθώς έχασε «στο νήμα» τη μάχη της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου από τον Ηρακλή. Εύλογα, λοιπόν, η ομάδα της Χαλκιδικής μπαίνει... ορεξάτη στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας για... τιμονιέρη τον έμπειρο και ικανό Ανδρέα Παντζιαρά και ευελπιστώντας να πετύχει φέτος ότι δεν κατάφερε οριακά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές προσθήκες στο μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού (Στεφανίδης, Νέστωρ, Μπάρμπας, Βουτσιάς, Καραμανλής, Κουκουλέκης, Ιβανίδης, Σουλίδης, Ανδρεάκος, Μούδιος, Καρανταδιάδης, Ντόσης, Ρούτσης, Γκούρτσας, Παπανικολάου Παναγόπουλος, Γραικός, Πλάκου), ο Αγροτικός Αστέρας δεν θέλει να αρκεστεί σε μια καλή παρουσία στη φετινή Γ' Εθνική. Κόουτς των «σταχυοφόρων» είναι ο Παντελής Κρυστάλλης, ο οποίος θέλει να βοηθήσει την ομάδα του Ευόσμου να κάνει το βήμα παραπάνω.

ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ: Με «όπλο» την εμπειρία θα πορευθεί η ΑΠΕ Λαγκαδά στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, δεδομένου ότι σταθερή -και παρ' ολίγο πρωταγωνιστή- παρουσία στην τρίτη κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, στην άκρη του πάγκου έχει τον Κώστα Βελιτζέλο, ο οποίος αναμφίβολα διαθέτει γνώσεις και εμπειρία να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στο καινούργιο πρωτάθλημα. Ιστορικά, η ΑΠΕΛ έχει αγωνιστεί μία φορά στη Β' Εθνική, το 1982, όταν και υποβιβάστηκε αμέσως παρότι τερμάτισε 11η λόγω της τότε αναδιάρθρωσης, η οποία και υποχρέωσε 11 από τις 20 ομάδες που συμμετείχαν να πέσουν κατηγορία!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Σε αρκετές προσθαφαιρέσεις προχώρησαν οι ιθύνοντες της ομάδας της Νεάπολης ενόψει της νέας σεζόν, θέλοντας να δώσουν στο σωματείο την ώθηση που χρειάζεται προκειμένου να διακριθεί στην καινούργια τρίτη εθνική. Κόουτς των «πρασίνων» για την περίοδο 2018-2019 θα είναι ο Γιώργος Αβραμίδης και νέα αποκτήματα του συλλόγου είναι οι Μέτσι, Καρλόπουλος, Μπαρντούσι, Λαβιδάς, Γουνόπουλος, Καπαγιαννίδης, Ρένος, Δούμας, Τριανταφυλλίδης, Κατσιάκης, Γεωργιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ: Από τις ομάδες που μάλλον θα «ακουστούν» περισσότερο για τον άνθρωπο που θα την κοουτσάρει στο καινούργιο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Γιώργο Νασιόπουλο, τον παλιό επιθετικό του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή, του Ατρόμητου και του Εδεσσαϊκού, ο οποίος αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια καταπιάνεται με την προπονητική και φυσικά θέλει να διακριθεί ως κόουτς της ομάδας των Κυμίνων, ώστε να προχωρήσει μετέπειτα στην καριέρα του. Στα αξιοσημείωτα για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι αποδέσμευσε μόλις 5 παίκτες το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τους Κλόντι, Σουχασβίλι, Πάγκαλη, Σεΐζη και Κόκκαλη.

ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ: Έχοντας διατηρήσει σημαντικό κομμάτι του περσινού «κορμού» που χάρισε άλλωστε και την άνοδο στη Γ' Εθνική, ο ΠΑΟ Κουφαλίων στοχεύει σε μια καλή πορεία στα καινούργια... λημέρια της τρίτης κατηγορίας. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν μόνο οι Ματζιούνης, Κύρου, Αϊβάζης, ενώ τεχνικός ηγέτης της ομάδας είναι ο Ανέστης Τσιτενίδης.

ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ένας ακόμη εκπρόσωπος της Χαλκιδικής στον όμιλο πέρα από τον... έμπειρο Άρη Παλαιοχωρίου, η Τριγλία θα επιχειρήσει να πορευθεί με επιτυχία στην καινούργια κατηγορία με κόουτς τον Κώστα Γεωργιάδη. Στα νέα αποκτήματα της ομάδας περιλαμβάνονται οι Ντούγκας, Χότζα, Ζώτος, Παλαβράκης, Moυτζίκος, Σουάνης, Κεχαγιάς, Λιόνης, Προκοπίου.

ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ: Με «πάταγο» πήρε την άνοδο στη Γ' ο Μελιτέας, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Φλώρινας με το απόλυτων των νικών, καθώς κέρδισε και τα 22 παιχνίδια που έδωσε! Ο βασικός κορμός της ομάδας διατηρήθηκε σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς ανανέωσαν 15 ποδοσφαιριστές, ενώ ο τεχνικός ηγέτης Παντελής Τσιλεμάνης ότι πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και η γενικότερη καλή αγωνιστική παρουσία.

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Η σταθεροποίηση της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες και γιατί όχι το βήμα παραπάνω, αποτελούν τους στόχους της ομάδας της Φλώρινας, η οποία θα πορευθεί στη νέα σεζόν με τον Κώστα Μαργιορίδη στα προπονητικά ηνία. Ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο για την ομάδα του Ερμή το γεγονός ότι ιδρύθηκε το 1926, έχοντας πάρει ποδοσφαιρικά μαθήματα από Άγγλους φαντάρους που είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή τη δεκαετία του '20!

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Με όνομα... βαρύ σαν ιστορία, ο Εδεσσαϊκός μπαίνει σε ένα ακόμη πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας θέλοντας να απεμπλακεί από τη μετριότητα των τελευταίων ετών. «Πρωτομάστορας» της νέας προσπάθειας ο κόουτς και της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο Ηλίας Σαπάνης, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του καινούργια «όπλα» στο ρόστερ όπως οι Σοϊλεμεζόγλου, Τούφας, Μαυρόπουλος, Καραγιάννης, Τσιάκαλος, Γκαρακλίδης, Παπαδημητρίου, Πασαλής.

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ: Η κατάρρευση του συλλόγου κατά τη σεζόν 2011-2012, όταν και αποσύρθηκε από το τότε Περιφερειακό Πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά δεν αγωνίστηκε καν στην Α1 ΕΠΣ Ημαθίας, αποτέλεσε σημείο-«κλειδί» για την αναδιοργάνωση της Νίκης Αγκαθιάς. Έκτοτε η ομάδα της Ημαθίας παίρνει σχεδόν κάθε χρόνο την άνοδο, φτάνοντας από τη Γ' Ερασιτεχνική μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος της τοπικής Α1 και την άνοδο στη Γ' Εθνική. Με μεγάλο ποσοστό του περσινού «κορμού» άθικτο, η Νίκη θα μπει στο καινούργιο πρωτάθλημα με τον Σταύρο Κωστογλίδη στο προπονητικό πόστο.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Προερχόμενος από πολύ καλή σεζόν στη Γ' Εθνική, ο Αλμωπός θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι περισσότερο στο νέο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας με τεχνικό ηγέτη τον έμπειρο Γιώργο Τυριακίδη. Καινούργια «εργαλεία» για τον προπονητή της ομάδας της Αριδαίας θα είναι οι Κυριακίδης, Νικολίτσας, Τζιμογιάννης, Μεντί, Μυλωνάς και Ασλαμπάλογλου.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Με την οριστική μετακόμιση της Δόξας Μαυροβουνίου στην πόλη των Γιαννιτσών και η μετονομασία της νέας ομάδας σε Γιαννιτσά FC ολοκληρώθηκε το «ντιλ» του καλοκαιριού, ώστε το σωματείο να μετάσχει στην καινούργια Γ' Εθνική. Της νέας προσπάθειας θα ηγηθεί ο πρόεδρος της Δόξας, Τέο Δανιηλίδης, με στενό συνεργάτη του τον τέως πρόεδρο του Εθνικού Γιαννιτσών, Ηλία Πανίδη, ενώ κόουτς της ομάδας θα είναι ο «στρατιώτης» Δημήτρης Τομπάζης.