Οι βετεράνοι του Θρύλου χθες στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου

Ερυθρόλευκη λάμψη στο Αίγιο

Οι βετεράνοι του Θρύλου χθες στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου

Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού νίκησαν 6-4 τους βετεράνους της Αιγιαλείας
Όταν το μεγαλείο του μακρινού παρελθόντος συνδέεται με το σήμερα, εμφανίζεται ο Σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού για να παραδώσει σεμιναριακά μαθήματα για τον τρόπο που επιτυγχάνεται αυτή η σύνδεση.

Άργησαν οι αλλοτινοί άσοι του Θρύλου να συγκροτηθούν, αλλά με το που το έκαναν, προσέφεραν γκολ και θέαμα, χαμόγελα και χείρα βοηθείας σε αυτούς που τη χρειάζονται. Χθες αψήφησαν βροχές και ανέμους και ταξίδεψαν στο Αίγιο. Για να δώσουν αγώνα κοινωνικού σκοπού, να συμβάλουν στην αποπεράτωση του ναού της Αγίας Κυριακής στην πόλη της Βόρειας Πελοποννήσου.

Συγκεντρώθηκαν το πρωί και επιβιβάστηκαν σε πούλμαν που πρόσφερε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Φτάνοντας στις όχθες του Κορινθιακού, πέρασαν από το Ναό του Αγίου Νικολάου και τον υπό περάτωση της Αγίας Κυριακής για να προσκυνήσουν και ακολούθως πήραν γραμμή για το γήπεδο. Εκεί αισθάνθηκαν αρχικά το ζεστό χειροκρότημα των μερικών εκατοντάδων φιλάθλων και ακολούθως πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Να αποδώσουν ωραίο ποδόσφαιρο, γεμάτο φάσεις και γκολ. Βοηθήθηκαν και από τα σπουδαία ονόματα που απάρτιζαν αυτή την αποστολή τους, τα οποία διαβάζετε παρακάτω.

Νίκησαν λοιπόν 6-4 τους βετεράνους της Αιγιαλείας πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Είχαν προηγηθεί 6-1, όταν χαμήλωσαν τις μηχανές τους στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Μέχρι τότε είχε σημειώσει δύο γκολ ο Γιώτης Τσαλουχίδης, άλλα δύο ο Λουτσιάνο και από ένα ο Σίνισα Γκόκιτς με τον Δημήτρη Βασιλειάδη. Για τους γηπεδούχους χρίστηκαν σκόρερ οι Γκογκος, Ψυχογιός, Ρίτης και Γιόβας. Ακολούθως οι δύο ομάδες γευμάτισαν σε εστιατόριο και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωσή τους.

Για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν οι Κελεσίδης, Βαμβακούλας, Σιδέρης, Κουμαριάς, Μπονόβας, Καλαμάρας, Λουτσιάνο, Βαϊτσης, Τσαλουχίδης, Γκόγκιτς, Σταυρόπουλος.
Εν συνεχεία αγωνίστηκαν οι Ασπρογέρακας, Μαντάζης, Βασιλειάδης, Δαμιανίδης, Ρούσσος, Κωττάκης, Καλτσάς. Το «παρών» χωρίς να αγωνιστούν έδωσαν οι Γκαϊτατζής, Αγγελής Πολίτης.

Χρέη προπονητή εκτέλεσε ο Χρήστος Καλτσάς, φροντιστή ο Πέτρος Ρηγούτσος και φυσιοθεραπευτή ο Τόλης Κρεούζος.

Την ομάδα των βετεράνων της Αιγιαλείας αποτέλεσαν οι Χενικόπουλος, Ριτσινιάς, Θεοφυλακτόπουλος, Λιακόπουλος, Παναγόπουλος, Παπαχρηστόπουλος, Καραγκούνιας, Καλατζής, Λουκάκος, Κυριακόπουλος, Βλάχος, Γιόβας, Ρίτης, Ψυχογιάννης, Νικολακοπουλος, Χριστουδουλόπουλος, Γκόγκος.
Διαιτητές: Λεπίδας, Κομνηνός, Γεντεκάκης.

* Τους «ερυθρόλευκους» καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παναγόπουλος (βραβεύτηκε κιόλας, όπως και ο Σύνδεσμος βετεράνων Αιγιαλείας, καθώς και ο επικεφαλής του Μορφωτικού Συλλόγου Σαλμενίκου, Νικόλαος Παπανικολόπουλος), μεταξύ άλλων.

* Η φωτογραφία είναι προϊόν εργασίας του δημοσιογράφου Δημήτρη Περδίκη.