Έτοιμοι να δαγκώσουν οι «λύκοι»

Νέα πρόσωπα, νέες φιλοδοξίες στο Άργος. Το «Φως» παρουσιάζει την ομάδα του Γιώργου Αντωνόπουλου που κάνει επανεκκίνηση με όνειρα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Έτοιμοι να δαγκώσουν οι «λύκοι»

Νέα πρόσωπα, νέες φιλοδοξίες στο Άργος. Διαβάστε το αφιέρωμα του Γιάννη Μαραζιώτη στο «Φως»:

Ο σύλλογος του Άργους πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα και μπαίνει με όνειρα, στόχους και, πάνω απ’ όλα, αισιοδοξία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Νέα διοίκηση με επικεφαλής τον επιχειρηματία Αντώνη Λυμπέρη, νέος προπονητής, ο έμπειρος στα… κατατόπια της κατηγορίας Γιώργος Αντωνόπουλος, πολλοί νέοι παίκτες ειδικά από τη περιοχή. Όλοι ενωμένοι (αυτό άλλωστε αποτελεί το μεγάλο όπλο των «λύκων» του Άργους) ζητάνε υπομονή και κατανόηση από τον κόσμο, που στηρίζει την τιτάνια προσπάθεια και είναι έτοιμος να τους χειροκροτήσει. Συμφωνούν πάντως όλοι στο Άργος πως για να πετύχεις στην κατηγορία πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό και όχι απλά να συμμετέχεις και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος τους. Να παίξουν για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να γίνει το ταμείο.
Στο «Φως» μίλησαν ο προπονητής Γιώργος Αντωνόπουλος, οι ποδοσφαιριστές Χάρης Μπριλάκης, Κώστας Παναγιώτου, Ρέμος Μαρίνης καθώς επίσης ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου, Γιώργος Διαμαντής και ο συνάδελφος, υπεύθυνος επικοινωνίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, Θοδωρής Νταβέλος.

«Τα φαβορί θα φανούν στο γήπεδο»

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος τα τελευταία τρία χρόνια εργαζόταν στον Παναρκαδικό και ξέρει τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας: «Την έχω ζήσει τα τρία τελευταία χρόνια. Αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό πέφτεις σε περιπέτειες. Επομένως, από την αρχή οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος, δεν έχεις δικαίωμα να χαλαρώσεις, καθώς αν συμβεί αυτό θα το πληρώσεις. Η ομάδα λοιπόν πρέπει να είναι έτοιμη κάθε αγωνιστική, δεν έχει την πολυτέλεια των επιλογών. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πλούσιο ρόστερ, έτοιμους παίκτες, συνεπή διοίκηση στις υποχρεώσεις της, άριστες σχέσεις μεταξύ όλων μέσα στον σύλλογο. Να είμαστε μια οικογένεια».
Για την προετοιμασία ο προπονητής του Παναργειακού μάς λέει: «Κύλησε πάρα πολύ καλά, αν εξαιρέσουμε κάποιους τραυματισμούς όπως αυτός του Παπαϊωάννου στα πλευρά. Ο Νώτης ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στο πόδι του αρκετό καιρό. Προβλήματα είχαν και οι Καλύβας, Τσιμικλής και Παιδάκης που ενδέχεται όμως να είναι στη διάθεση μου στον αγώνα της πρεμιέρας. Δουλέψαμε όπως θέλαμε και φθάσαμε σε ένα σημείο που επιθυμούσαμε».
Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας; Μας λέει ο έμπειρος τεχνικός: «Πρώτος στόχος, που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, ήταν να μαζευτεί το καλύτερο ντόπιο υλικό. Μετά, να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια και να «ματώνει» ο αντίπαλος για να μας νικήσει. Επίσης, η δημιουργία και λειτουργία της Ακαδημίας, να καταφέρει ο Παναργειακός να έχει δικά του παιδιά πίσω από τη βασική ομάδα, είναι και αυτός βασικός στόχος μας».
Στην ερώτηση αν υπάρχουν φαβορί για άνοδο στον όμιλο, απαντάει ο Γιώργος Αντωνόπουλος: «Αυτό θα φανεί στην πορεία. Τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο θα φανεί. Δεν μπορούμε βεβαίως να παραβλέψουμε πως υπάρχουν ομάδες με μεγάλο μπάτζετ και ποδοσφαιριστές και προπονητές έμπειρους και μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως η Καλαμάτα και ο Ασπρόπυργος. Επίσης μια ομάδα με πάρα πολύ καλό υλικό είναι ο ΑΟ Υπάτου. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει τίποτα. Κατά την άποψή μου θα πρωταγωνιστήσουν και ομάδες που τους θα είναι η δουλειά τους, το νεαρό της ηλικίας, η φλόγα των παικτών τους, το κίνητρο, η διάθεση όλων στο κλαμπ».
Ο Έλληνας τεχνικός μιλάει και για την ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου της περιοχής: «Βλέπω τον κόσμο ακόμα και την περίοδο των διακοπών να ανταποκρίνεται σε αυτή την νέα προσπάθεια που γίνεται. Αγκαλιάζουν αυτό το ξεκίνημα. Θα τους έλεγα ότι πρέπει να καταλάβουν πως γίνεται κάτι από την αρχή, πρόκειται για μια εντελώς καινούργια ομάδα με παιδιά ντόπια. Να αγαπήσουν την ομάδα, κάτι που είμαι σίγουρος πως θα συμβεί. Να την αγκαλιάσουν, να τη στηρίξουν και είμαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

«Να μας στηρίξει ο κόσμος μας»

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας είναι ο 36χρονος Χάρης Μπριλάκης, με πλούσιο παρελθόν σε Ρούβα, Ζαρό, Ερμή Ζωνιανών, Ηρακλή Ψαχνών, ΠΑΟ Λουτράκι, Λευκίμμη, Πάμισο. Μας καταθέτει την εμπειρία του λοιπόν: «Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπως έχει γίνει είναι πιο ανταγωνιστικό από της Β’ Εθνικής. Για να κρατηθείς στην κατηγορία πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Σκοπός μας είναι να είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Όλα τα παιδιά θα δείξουν το καλύτερο που μπορούν». Και συνεχίζει: «Πρόκειται για μια νέα ομάδα, πολύ ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια και η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ξεκίνησε από το μηδέν. Στο θέμα της οργάνωσης είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Λειτουργεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς. Η διοίκηση είχε και έχει πολύ δύσκολο έργο αλλά τα καταφέρνει περίφημα. Το έμψυχο υλικό στελεχώνεται κυρίως από παιδιά της περιοχής, μικρά σε ηλικία αλλά μετά από ενάμισι μήνα προετοιμασίας βλέπω την ομάδα «δεμένη». Χρειάζεται βεβαίως χρόνο προσαρμογής. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια. Εμείς θα κάνουμε το κάθε τι να τον ικανοποιήσουμε και να είναι υπερήφανος για την ομάδα της πόλης του».
Από τους μικρότερους σε ηλικία είναι ο Κώστας Παναγιώτου που έχει αγωνιστεί άλλες δυο χρονιές στον Παναργειακό (και ισάριθμες στην Ερμινόνη). Μας λέει με τη σειρά του: «Η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη. Το κλίμα στα αποδυτήρια καλό και θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι πολύ βασικό. Είμαστε πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας. Δίπλα μας έχουμε καθημερινά ανθρώπους της διοίκησης που μας λύνουν κάθε πρόβλημά μας. Ο στόχος για όλους μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία. Σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Η διάρκεια σε κάνει ανταγωνιστικό».
Ο Ρέμος Μαρίνης από το Κιβέρι Αργολίδας (αγωνίστηκε δυο χρονιές με τον τοπικό Ερμή στη Γ’ Εθνική), ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, πέρασε από τον Βύζα, και την Ερμιόνη. Μας καταθέτει την άποψη του: «Ο Παναργειακός είναι μια νέα ομάδα και θέλουμε από τον κόσμο μας να δείξει υπομονή και κατανόηση στο ξεκίνημα. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο «δεσίματος», με τα περιθώρια βελτίωσης βεβαίως να είναι ακόμα πολύ μεγάλα. Χρειαζόμαστε χρόνο να δείξουμε στο γήπεδο αυτά που ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε. Θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, με την απόδοση μας στα φιλικά έχουμε ανεβάσει σημαντικά τον πήχη και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Να σωθούμε όσο γρηγορότερα γίνεται και από εκεί και πέρα... βλέποντας και κάνοντας».

«Σκοπός μας ο πρωταθλητισμός»

Ο Γιώργος Διαμαντής είναι ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του… μετράει χιλιόμετρα στο ποδόσφαιρο και στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Δηλώνει αισιόδοξος: «Είμαστε πανέτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική εικόνα του Παναργειακού, όπως φάνηκε στα φιλικά παιχνίδια, αλλά και το άριστο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας αποτελούν ισχυρά μας όπλα. Τα παιδιά προσμένουν να ξεκινήσουν οι αγώνες. Από τις 25 Ιουλίου ξεκίνησε η προετοιμασία μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία όλο αυτό το διάστημα».
Ο Διαμαντής έχει σαφή άποψη από τους περισσότερους αντιπάλους του Παναργειακού καθώς παρακολούθησε φιλικά τους παιχνίδια: «Σκοπός μας είναι ο πρωταθλητισμός. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η ομάδα μας μόνο υψηλούς στόχους μπορεί και οφείλει να έχει. Προβλέπω ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου έξι ή επτά ομάδες θα υποβιβαστούν. Αυτό και μόνο δημιουργεί σε όλες τις ομάδες συνθήκες πίεσης. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να χαλαρώσεις ούτε αγώνα, κάθε αγωνιστική έχει το χαρακτήρα «δίχως αύριο». Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα εικόνα μας και πολύ αισιόδοξος για την πορεία μας».

Αισιόδοξος ο Νταβέλος

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο συνάδελφος - αθλητικός συντάκτης Θοδωρής Νταβέλος. «Δέχθηκα με μεγάλη χαρά την πολύ τιμητική πρόταση που μου έκανε να βοηθήσω από τη σκοπιά της Επικοινωνίας, ο πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Λυμπέρης», μας λέει. Και συνεχίζει: «Κατάφερε με την πολύτιμη συμβολή των πολύ σημαντικών συνεργατών του και των μελών του δ.σ. να βάλει την ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια ομάδα σε ένα δρόμο που είμαι σίγουρος πως θα έχει θετική κατάληξη. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Η ομάδα είναι νέα αλλά υπάρχει όρεξη για δουλειά, όραμα, πίστη. Υπάρχει η βοήθεια του φίλαθλου κόσμου του Άργους που θα αποτελέσει το δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Υπάρχει η αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου. Υπάρχουν τα εχέγγυα. Νομίζω θα έρθουν και τα αποτελέσματα».


Αυτός είναι ο Παναργειακός

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Παλιγγίνης Χρήστος
Φαρμάκης Στέργιος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Καλύβας Γιώργος
Κυριακόπουλος Δημήτρης
Μπακατσέλος Άγγελος
Μπούτας Θεόδωρος
Μπριλάκης Χάρης
Νώτης Ηλίας
Παναγιώτου Κώστας
Ροκάι Ρέι
Τσιμικλής Παναγιώτης

ΜΕΣΟΙ
Καδάς Γιώργος
Καρούτης Θεόδωρος
Μαρίνης Ρέμος
Παιδάκης Γιάννης
Παπαϊωάννου Ανδρέας
Παπασπύρος Σπύρος

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Κρολ Καμίλ
Μουσταφάι Ρέντι
Μπουντόπουλος Γιώργος
Συρεγγέλας Όμηρος

Προπονητής
Αντωνόπουλος Γιώργος