Σταματήστε την κοροϊδία

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, μετά τα όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Μπαντής, θα είχαν κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς και θα είχε μπει ένα τέλος στον… Γολγοθά των 45 παικτών και των οικογενειών τους.

Σταματήστε την κοροϊδία

Βέβαια, θα μου πείτε τώρα πως πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν υπάρχει περίπτωση ένας νόμος να είναι σε ισχύ από το 2007 και 13 χρόνια μετά οι εργαζόμενοι να «ζητιανεύουν» προκειμένου να πάρουν λεφτά που έχουν δουλέψει. Χρήματα που δεν πήραν ποτέ στην ώρα τους από τις ομάδες όπου έπαιξαν και ακόμη περιμένουν να εισπράξουν από το ίδιο το κράτος.

Την πολιτεία που στην ουσία μπήκε… μπροστινή για να σωθούν εκείνη την περίοδο ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης, πήρε το χειροκρότημα από τους φίλους των δύο ομάδων για τη σωτηρία των σωματείων με το άρθρο 44 και τους διακανονισμούς των οφειλών, αλλά εδώ και 13 χρόνια (το 2010 δόθηκαν οι δύο πρώτες δόσεις κανονικά στους παίκτες όπως είχε συμφωνηθεί) έχει γυρίσει την πλάτη στους παίκτες και τις οικογένειές τους.

Όπως ξέρει πολύ καλά να αντιμετωπίζει τους πολίτες αυτής της χώρας όταν θα πρέπει να πληρώσει. Γιατί εάν εδώ και 13 χρόνια οι 45 ποδοσφαιριστές όφειλαν στο κράτος περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ (χρήματα που πρέπει να πάρουν οι παίκτες σε δύο ακόμη δόσεις), το κράτος θα είχε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να τα πάρει. Αντίθετα, από το 2010 και μετά αναζητά μόνο δικαιολογίες, «παραθυράκια» προκειμένου να μην πληρώσει τα λεφτά που όχι μόνο υποσχέθηκε στους παίκτες αλλά ψήφισε και σχετικό νόμο, έτσι ώστε να είναι κατοχυρωμένα και να μη χαθούν.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πολύ σωστά προχώρησε στην αποκάλυψη ο Γιώργος Μπαντής για τον πρώην παίκτη του Άρη που έκανε απόπειρα να αυτοκτονήσει. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ με αυτήν του την τοποθέτηση θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Δεν υπάρχει πλέον δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα. Εδώ μιλάμε για επαφές, συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, ερωτήσεις σχετικές στη Βουλή, συνεντεύξεις, τοποθετήσεις. Όλοι πλέον γνωρίζουμε.

Οι 45 ποδοσφαιριστές έστω και με μεγάλη καθυστέρηση πρέπει άμεσα να πάρουν τα οφειλόμενά τους. Όχι αύριο, αλλά… χθες. Όπως είπαμε και στο ξεκίνημα, θα έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες από τους αρμόδιους έτσι ώστε να τακτοποιηθούν οφειλές και να τελειώσει ο… Γολγοθάς των παικτών και των οικογένειών τους. Ελπίζουμε και ευχόμαστε πως το προσεχές διάστημα θα βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Το μυαλό μας πηγαίνει και στις εκλογές που ακολουθούν σε έναν μήνα, αφού κάποιοι ενδεχομένως θα θελήσουν να κερδίσουν το χειροκρότημα ξανά, όπως είχε συμβεί όταν είχε ψηφιστεί ο νόμος και είχαν σωθεί ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης. Μπορεί να ακούγεται… τρελό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, κάποιοι προσπαθούν να… πιαστούν από την αγωνία και την αβεβαιότητα των πολιτών και να εμφανιστούν ως ήρωες που έρχονται στη δύσκολη στιγμή και δίνουν τη λύση.

Ας ελπίσουμε πάνω απ’ όλα άμεσα να εξοφληθούν οι παίκτες, έστω και ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια, γιατί στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι και το πιο σημαντικό και γι’ αυτό μάχονται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος, ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής και όλα τα μέλη του ΠΣΑΠΠ. Και ας ευχηθούμε φυσικά να μη δούμε στο μέλλον φωτογραφίες, χαμόγελα και λεζάντες, γιατί επιτέλους οι 45 ποδοσφαιριστές και οι οικογένειές τους έλαβαν χρήματα που –επαναλαμβάνουμε- έχουν δουλέψει και θα έπρεπε να έχουν πάρει εδώ και χρόνια.